DHKP-C: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αλληλεγγύη και σεβασμό σε ένα μεγάλο αγωνιστή. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό συνεχίζεται.. Πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017 στις 1μμ – Σύνταγμα

post image

Ο Ερκάν (Serif Turunc),Ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας. Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια , με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».
Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα ,ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα . Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε.
Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014 , λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια , λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή , μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων .

Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένο πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. Το ελληνικά κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι αυτό , αλλά εμείς όπως έλεγε ο Χικμέτ «Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα , ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»

 

***

 

Ο Bilgehan Karpat, φοιτητής στο Πολυτεχνείο ODTÜ, έπεσε μαχόμενος την ίδια μέρα που τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Erkan (Şerif Turunç). Είχε φυλακισθεί και στις ελληνικές φυλακές στην υπόθεση Γκύζη. Ήταν ένας αποφασισμένος αγωνιστής 28 χρονών που έλεγε «Δεν είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Κάνω αυτό που πρέπει και είμαι εκεί που πρέπει.»
Θα ζήσει στον αγώνα μας

Αυτοί πολέμησαν για μια χώρα που επιτίθεται σε όλους τους αντιπάλους της, που τους προφυλακίζει, που τους βασανίζει, που τους σκοτώνει. Αυτή πλέον είναι μια καθημερινή πραγματικότητα. Βομβάρδισαν τα βουνά με πολεμικά αεροπορικά σκάφη (F 16) και αν και πέρασαν ήδη περίπου 3 μήνες το κράτος της Τουρκίας δεν παρέδωσε ακόμα τους σωρούς των 10 ανταρτών στους γονείς τους.

Στα βουνά και στις πόλεις συνεχίζεται ένας σκληρός αγώνας με πίστη και αποφασιστικότητα. Όποιο κι αν είναι το τίμημα οι αγωνιστές το πληρώνουν για μια ελεύθερη χώρα.

 

***

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, 10 αντάρτες έπεσαν μάρτυρες στα βουνά της Ντερσίμ (Κουρδιστάν)

Στις 7 Νοεμβρίου του 2016 βομβαρδίστηκε το καταφύγιο μιας ομάδας ανταρτών του DHKC. Όσοι επέζησαν ενημέρωσαν το κόμμα ότι μερικοί εκ των ανταρτών δολοφονήθηκαν. Το κράτος όχι μόνο δεν παραδίδει τους σορούς των στις οικογένειές τους, αλλά ούτε καν τις ενημερώνει.
Το βομβαρδισμό αναφέρει στο γράμμα της η κομαντάντε Leyla Aracı:
«Με την αταλάντευτη πίστη ότι θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες, δίνουμε το λόγο μας, ότι δεν θα καταφέρουν να μας σβήσουν από τα βουνά. Σας αγκαλιάζουμε.
Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τον αγώνα.
Αυτό το γράμμα το γράφω γρήγορα μέσα σε συνθήκες περιορισμένες.»
Σύμφωνα με την αναφορά της κομαντάντε Leyla, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μερικοί αντάρτες να έπεσαν μάρτυρες.

Αλλά μέχρι στιγμής από το κράτος, τίποτα δεν ανακοινώθηκε σχετικά με αυτούς. Η ολιγαρχία δεν παρέδωσε τους σορούς τους στους γονείς, ούτε καν προέβη στην ανακοίνωση των ονομάτων τους. Όπως ακριβώς και οι Ισραηλινοί, που επίσης δεν παραδίδουν τους σορούς των Παλαιστινίων στις οικογένειές τους. Οι ενέργειές τους αυτές είναι σκόπιμες, αν και πολύ καλά γνωρίζουν, ότι ως επακόλουθο των επιθέσεών τους στις άξιες του λαού, είναι η ηθική αποδυνάμωσή τους. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε στους σορούς, όπως ακριβώς και οι Ισραηλινοί. Η ολιγαρχία της Τουρκίας ουδεμία διαφορά έχει.
Η κομοντάντε Λείλα περιγράφει στην αναφορά της το βομβαρδισμό ως εξής:
«7 Νοεμβρίου, Δευτέρα το πρωί, το καταφύγιο βομβαρδίστηκε. Όλο το βουνό το έκαψαν, το βομβάρδισαν, αλλά να αποβιβαστούν εκεί που ήμασταν δεν μπόρεσαν. Δεν είχαν το θάρρος. Μετά, αργά το βράδυ,αποβιβάστηκαν για πολύ λίγο κι’ έφυγαν εσπευσμένα.
Να προσέχετε.
Με πίστη και αγάπη σας αγκαλιάζουμε.
Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρές μας.
Πόλεμος μέχρι τη οριστική νίκη.»
Με την αναφορά της η κομαντάντε Leyla εκδηλώνει την αγάπη της.
Τον λαό, την οργάνωση, τους συντρόφους, όλους πολύ σας αγαπάμε. Μας λείπετε.
Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πάντα μαζί σας. Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε την ελπίδα. Για μας μην ανησυχείτε. Τον εαυτό σας να προσέχετε.

Μεταφέρει όλη την βαρβαρότητα και πέφτει κι’ αυτή μάρτυρας. Τώρα παντού ζητούν τους σορούς των ανταρτών που έπεσαν μάρτυρες.

 

***


Αλληλεγγύη και σεβασμό σε ένα μεγάλο αγωνιστή.
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό συνεχίζεται..


Πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017 στις 1μμ – Σύνταγμα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License