Η KCK υπόσχετε για την ενίσχυση της αντίστασης σε όλο το Κουρδιστάν


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της KCK , δήλωσε: «Με τον πολύπλευρο αγώνα που θα αναπτύξουμε κατά τη διάρκεια του 2017, το σύστημα γενοκτονίας στην Τουρκία θα ηττηθεί και αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και την απελευθέρωση του κουρδικού λαού». 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων εξέδωσε μια γραπτή δήλωση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου τον Ιανουάριο, όπου η αντίσταση της  αυτό-διακυβέρνησης και το σύνολο του έτους 2016 αξιολογήθηκαν λεπτομερώς. Η συνάντηση έληξε με τη δέσμευση ότι το 2017 θα γίνει η χρονιά της νίκης για την αντίσταση των αυτο-θυσιαζόμενων μαρτύρων.

Το  Εκτελεστικό Συμβούλιο τόνισε ότι το πέντε χιλιάδων ετών κρατικιστικό σύστημα και ο σύγχρονος εκπροσώπου του,  το κράτος-έθνος, βρίσκετε μέσα σε μια βαθιά κρίση, καθώς τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο γίνονται όλο και βαρύτερα και ο καπιταλιστικός νεωτερισμός επεκτείνει τα υπάρχουσα κοινωνικά προβλήματα.

Η KCK είπε ότι καθώς οι φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να καταλήξουμε σε μια λύση για τα προβλήματα, η γενικότερη τάση κατευθύνεται σε στρατιωτικές επεμβάσεις και δεξιές κυβερνήσεις. Σύμφωνα με την KCK, εκείνοι που δημιουργούν τα προβλήματα πιθανά δεν  θα παράγουν λύσεις, και ως εκ τούτου τα προβλήματα θα γίνουν βαρύτερα στην επακόλουθη διαδικασία.

«ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Η δήλωση τόνισε ότι οι περιστάσεις έχουν προκύψει για την υλοποίηση του δημοκρατικού συνομοσπονδιακού συστήματος που αναπτύχθηκε από τον ηγέτη Apo (Öcalan), ως εναλλακτική λύση για το μονιστικό και κρατικιστικό σύστημα και ως το μόνο εναλλακτικό μοντέλο – βασισμένο στην έννοια της κοινωνίας του δημοκρατικού έθνους- για τη Μέση Ανατολή και ολόκληρο  το κόσμο.

 «Η επερχόμενη διαδικασία θα γνωρίσει μια επίλυση των εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων που επιβάλλονται στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο μέσα από την έννοια του δημοκρατικού έθνους, και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με τον παγκόσμιο αγώνα της δημοκρατίας κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού  που επιδεινώνει τα κοινωνικά προβλήματα. "  

Επικαλούμενη τη νοοτροπία του δημοκρατικού  έθνους που έχει τεθεί σε εφαρμογή στην Δημοκρατική Ομοσπονδία της  Βόρειας Συρίας, η KCK υπογράμμισε ότι το μοντέλο αυτό ήταν μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τη Συρία, αλλά  και  για το σύνολο του εδάφους της Μέσης Ανατολής και ότι ήταν ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη όλων των ειδών των απάνθρωπων νοοτροπιών καθώς  απέδειξε ότι  είναι ο πιο αποτελεσματικός  τρόπος  της πάλης κατά του φονταμενταλισμού, σεχταρισμού και εθνικισμού στη Μέση Ανατολή.

«ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ SHENGAL»

Παρατηρώντας ότι τα προβλήματα στο Ιράκ προέρχονται από το σεχταρισμό και τον υπέρ του-έθνους-κράτους εθνικισμό, η KCK, δήλωσε ότι η μεγαλύτερης επιρροής λύση γενικά για το Ιράκ και την Μοσούλη αποτελεί ο εκδημοκρατισμός στη βάση του δημοκρατικού έθνους.

"Η προώθηση της τοπικής δημοκρατίας θα διευθετήσει το πρόβλημα της αυτονομίας των διαφόρων ταυτοτήτων και να ενισχύσει την ενότητα του Ιράκ σε μια δημοκρατική βάση. Σε αυτό το πεδίο, το αίτημα αυτονομίας των Êzidîs, Σύρων και Τουρκμένων πρέπει να χαιρετιστεί με σεβασμό και να λάβει στήριξη από όλους. Όλα τα κουρδικά πολιτικά κόμματα και οι δημοκρατικοί θεσμοί φέρουν ευθύνη ως προς την ελεύθερη και αυτόνομη διοίκηση της Shengal. Για το σκοπό αυτό, όλα τα κουρδικά πολιτικά κόμματα, δεν έχει σημασία ποια είναι η πολιτική τους άποψη, πρέπει να υποστηρίζουν την αυτονομία της Shengal. Το Εκτελεστικό μας Συμβούλιο, απέδειξε ότι όλα τα προβλήματα στο Νότιο Κουρδιστάν είναι αποτέλεσμα  της έλλειψης εκδημοκρατισμού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο εκδημοκρατισμός θα παράγει μία λύση για όλα τα προβλήματα, εκτός από την ενίσχυση της ομοσπονδίας Bashurê (Νότιου) Κουρδιστάν. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα αυτό. "

 «ΟΙ ΙΣΟΡΟΠΊΕΣ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ».

Η KCK ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, οι πολιτικές εξελίξεις στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν αξιολογήθηκαν λεπτομερώς και εξήχθη το συμπέρασμα ότι ο αγώνας που διεξήχθη το 2016 αποκάλυψε ένα πολιτικό λόγο που θα φέρει μεγάλα κέρδη και την  νίκη σε όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν σε περίπτωση που συνεχιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

«Αποσαφήνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι οι ισορροπίες και το status-quo θεμελιωμένα στην κουρδική γενοκτονία έχουν ανατραπεί, κυρίως κατά τον 20ο αιώνα, και ότι σημαντικά κέρδη θα μπορούν  να επιτευχθούν μέσα από την πάλη και δράση στην περίοδο κατά την οποία νέες ισορροπίες και  status-quos θα οικοδομηθούν. Σε αυτή τη βάση, εκφράστηκε η δέσμευση  για την ενίσχυση του αγώνα του Κινήματος ελευθερίας σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν, και η επιθυμία να ηγηθούν της δημοκρατικής επανάστασης στη Μέση Ανατολή στη βάση της ελευθερίας κουρδικού λαού κατά τη διάρκεια του έτους 2017. Τονίστηκε ότι ο κουρδικός λαός είναι κοντά στην ελευθερία σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν, ότι έχουν το υπόβαθρο και την ικανότητα να οδηγήσουν την ελεύθερη και δημοκρατική διαβίωσης όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, και ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους και να καταστήσουν όλους τους εχθρούς των Κούρδων αναποτελεσματικούς  στο γεγονός της υλοποίησης της εθνικής ενότητας και του εθνικού συνεδρίου. "

«Ο ΗΓΕΤΗΣ OΤΣΑΛΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ»

Η KCK υπενθύμισε ότι η Τουρκική κυβέρνηση το ΑΚΡ αποφάσισε να τσακίσει το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας στις 30 Οκτώβρη του 2014 μπροστά στην αντίσταση της Shengal , κατά την απώθηση του ΙΣΙΣ στο Νότιο Κουρδιστάν στην διάρκεια της αντίστασης στο Κομπάνι, και την εξέγερση αλληλεγγύης στο Κομπάνι στις 6-7-8 του Οκτώβρη, καθώς είδε ότι ο Κουρδικός αγώνας αναπτύσσετε δυνατότερος σε κάθε γωνιά του Κουρδιστάν.

"Σε αυτό το πεδίο, το ΑΚΡ αποφάσισε να  θεσπίσει νόμους για να κλιμακώσει τον πόλεμο με την επωνυμία « πακέτο ασφάλειας », ενώ ο αρχηγός Apo έφερνε τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, μετά την παρουσίαση της συμφωνίας του Dolmabahçe στις 28 Φεβρουαρίου, 2015, έτσι ήθελε να εμποδίσει τον στόχο του  Ταγίπ Ερντογάν να συντρίψει το κουρδικό Κίνημα ελευθερίας με τον πόλεμο και να καθιερώσει ένα ηγεμονικό σύστημα της γενοκτονίας σε αυτή τη βάση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του AKP σε συμμαχία με το MHP και όλους τους  αντι-δημοκρατικούς  κύκλους και ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας  και των δημοκρατικών δυνάμεων, αντί να στρέψει την συμφωνία του  Dolmabahçe και τα αποτελέσματα των 7 εκλογές του Ιουνίου σε μια ιστορική ευκαιρία για εκδημοκρατισμό. Απορρίπτοντας τη συμφωνία του Dolmabahçe και τα αποτελέσματα των εκλογών της 7 Ιουνίου, ο Ταγίπ Ερντογάν οργάνωσε ένα πολιτικό πραξικόπημα που βάθυνε την κρίση και το χάος στην Τουρκία.

Η δήλωση της  KCK τόνισε ότι η ιστορική αντίσταση που πραγματοποιείται από τους αντάρτες και τις δυνάμεις της αυτο-διακυβέρνησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο  έχει αφήσει το τουρκικό κράτος και τιε γενοκτονικές δυνάμεις του, να αντιμετωπίζουν μια κατάρρευση περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο στα 90 χρόνια ιστορίας της Τουρκίας.

 «Η Τουρκία δεν είχε ποτέ βρεθεί αντιμέτωπη με τόσα   πολλά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα στα 90 χρόνια ιστορίας της, όπως έχει κατά τα τελευταία ενάμιση χρόνια. Ενώ στόχευε  στην εξάλειψη των δημοκρατικών δυνάμεων και του κουρδικού λαού , η συμμαχία ΑΚΡ-ΜΗΡ τώρα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα από μια Τουρκία που θα φέρει  το δικό της τέλος. Το σύστημα έθνους-κράτους αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική και εξωτερική κρίση της ιστορίας του στο σώμα της φασιστικής συμμαχίας ΑΚΡ-MHP, οι πολιτικές των οποίων έχουν αποτύχει στη Μέση Ανατολή-Συρία και Ιράκ κατ΄αρχήν- και έφεραν την Τουρκία στα πρόθυρα μιας ιστορικής ήττας ».

Η ανακοίνωση της  KCK ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς όλους να πλαισιώσουν τον αγώνα και παράλληλα να ψηφήσει όχι στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αλλαγή που στην ουσία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης στους κούρδους και σε άλλες διαφορετικότητες και εδραιώνει ένα γεννοκτόνο και αποικιοκρατικό σύστημα στην βάση αυτού του συντάγματος.

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License