Οι υπο κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την τρίτη φάση της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη που στοχεύει στην αποκοπή της πόλης της Raqqa και την απομόνωσή της από τις περιοχές που ελέγχει το ΙΣΙΣ στην ανατολική της πλευρά.

Την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των πολιτοφυλάκων ανακοίνωσαν από την στρατιωτική βάση του χωριού Shab Dagh ότι οι μαχητές των SDF εισέβαλαν μαζικά από δύο πλευρές στις θέσεις του ISIL και προωθήθηκαν 11 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στα υπο τον έλεγχο του  εδάφη προς την Raqqa.

Οι δυνάμεις της  επιχείρησης Οργή του Ευφράτη ενεπλάκησαν σε  άγριες συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές  στο χωριό Khaniz στα πρόθυρα  της πόλη της Solouk και στο χωριό Beirebha στη στρατηγική περιοχή της Makman.

Οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν  το ΙΣΙΣ,  10 χιλιόμετρα στο χωριό Khaniz και κέρδισαν τον έλεγχο του  δρόμου προς το χωριό Khalteh ενώ απέκτησαν  τον έλεγχο του χωριό της Bier Sa'adan και τριών αγροκτημάτων στην περιοχή.

Στη δεύτερη πλευρά, οι SDF κατάφεραν να  προωθηθούν περίπου 11 χιλιόμετρα και κατέλαβαν δύο χωριά.

Πάνω από 10 μέλη του ΙΣΙΣ σκοτώθηκαν και  στρατιωτικά τους οχήματα καταστράφηκαν στις επιθέσεις.

Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη που ξεκίνησε στις 10 Δεκέμβρη και εξελίχθηκε στην δυτική πλευρά της επαρχίας της Raqqa, οι Κούρδοι, Άραβες και Χριστιανοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατάφεραν να εκδιώξουν το ΙΣΙΣ από 2.144 τχ  εδάφους, από 133 χωριά και να σκοτώσουν 536 από τους άντρες του.

Από την αρχή της επιχείρησης  στις 5 Νοέμβρη  περισσότερα από 3500 τχ εδάφους έχουν απελευθερωθεί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License