ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ;

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Τι θα γίνει με τους εξ αναβολής φαντάρουσ.  Έχουμε μπει στη 3η βδομάδα και ούτε νεο και καμιά πληροφορία Διανυκτέρευση max 1 τη βδομάδα και κανονικά πρόγραμμα μονάδας.  Μέχρι και βήμα θέλουν να κάνουμε παρ΄ ότι περιμένουνε να φύγουμε.   Οι μεταθέσεις αυτές αφορούν τους συναδέλφους που είχαν ολοκληρώσει το στάδιο εκπαίδευσης και είχαν πάρει Αναβολή από τις μονάδες.  Όπως είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι, οι εξ αναβολής  συνάδελφοι που δεν είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση στα ΚΕΝ, θα παραμείνουν εκεί και θα φύγουν για τις μονάδες μαζί με την Σειρά Ιανουαρίου.
Και το τονίζουμε αυτό γιατί οι αρμόδιοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, είτε από άγνοια είτε λόγω απανθρωπιάς, κοροϊδεύουν και παραπλανούν τους συναδέλφους, λέγοντας τους ότι θα φύγουν όλοι οι εξ αναβολής.
Κάτι που δεν ισχύει. 
Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί τον Νοέμβριο 2016, αποδεικνύοντας ότι οι ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΣ αλλάζουν αλλά η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τους φαντάρους μένει:
Tο ΓΕΣ παραβιάζει τις διαταγές του για όσους Οπλίτες κατατάσσονται μετά από Αναβολή Υγείας!
Οι χειρότεροι φόβοι των φαντάρων που κατατάσσονται μετά από Αναβολή επιβεβαιώθηκαν.
Παρά τις δεσμεύσεις του ΓΕΣ ότι θα σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων και θα εφαρμόσει τις σχετικές διαταγές,  τις παραβιάζει βάναυσα.
Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων στρατιωτών που πέρασαν τις πύλες των ΚΕΝ στις 2/11, θα παραμείνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης ως τις 28/11 και αφού ξαναπεράσουν εκπαίδευση θα πάρουν μετάθεση.
Είναι ενδεικτικό το πως αντιμετωπίζουν τις  δίκαιες αντιδράσεις και τα αιτήματα των φαντάρων.
Η αρμόδια υπηρεσία του, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) δηλώνει αναρμόδια, ότι δεν ξέρει και θα δουν. Μιλάμε για την υπηρεσία που βγάζει τις Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις.
Ο Διευθυντής  ου Γραφείου Στήριξης Οπλιτών, απαντά στους συναδέλφους ότι πρέπει να κάνουν υπομονή!
Αυτός είναι ο ρόλος του; Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έφτιαξε την συγκεκριμένη υπηρεσία;
Για να να δηλώνουν αναρμόδιοι, να μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά ότι πρέπει αν κάνουμε υπομονή για να βγουν οι μεταθέσεις.... να τις υπογράψει ο ΑΓΕΣ Τελλίδης και ο Υπουργός.... και τελικά να φύγουμε όλοι μαζί από τα ΚΕΝ στις 28 Νοεμβρίου...
Όχι γιατί έτσι προβλέπει ο Νόμος και οι Διαταγές, αλλά γιατί έτσι βολεύει τους Γραφειοκράτες του Πενταγώνου!  Διαβάζουμε λοιπόν στο army.gr, στο σαιτ του ΓΕΣ δηλαδή: Οπλίτες που κατατάσσονται μετά από αναβολή υγείας
Όσοι ολοκλήρωσαν την Αρχική τους εκπαίδευση κατά τα 2/3 αυτής (δηλ. έχοντες προϋπηρεσία άνω των 23 ημερών), τοποθετούνται σε Μονάδες σύμφωνα με τη γενική πορεία και ανάλογα με την κατάσταση της θητείας τους. Στους ανωτέρω την πρώτη εβδομάδα κατατάξεως χορηγείται Φύλλο Πορείας για τις Μονάδες τους. Οι έχοντες προϋπηρεσία κάτω των 23 ημερών, ενσωματώνονται και ακολουθούν την ΕΣΣΟ με την οποία επανακατατάχθηκαν. Επαναλαμβάνουμε στο ΓΕΣ και τη ΔΟΘ ότι οι δεκάδες αυτοί στρατιώτες έχουν περατώσει τη βασική του εκπαίδευση.
Απαιτούμε επομένως από το ΓΕΣ να σεβαστεί τα δικαιώματα των φαντάρων.
Σας καλούμε λοιπόν να τηρήσετε και να εφαρμόσετε τον Νόμο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com   diktiospartakos@hotmail.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License