(Μυτιλήνη) Τρίτη 31/01, 50η Μέρα Απεργία Πείνας του Mohamed A.

(Μυτιλήνη) Τρίτη 31/01, 50η Μέρα Απεργία Πείνας του Mohamed A.

post image

Το πρωί κατατέθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους το αίτημα της μεταγενέστερης αίτησης ασύλου, στο περιφερειακό γραφείο της υπηρεσίας ασύλου στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Παρά την αρχική άρνηση, και με βάση τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονταν στην αίτηση που υποστηρίζει τη χορήγηση ασύλου, η κατάθεση της αίτησης έγινε δεκτή. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία όμως ζητήθηκε από την υπηρεσία ασύλου η μετακίνηση του Mohamed A. στην Μόρια για να ληφθούν ξανά τα αποτυπώματα και η φωτογραφία του για το φάκελο του νέου αιτήματος. Λόγω της περασμένης ώρας η μεταφορά του από την αστυνομία θα γίνει αύριο το πρωί, όπου και μετά θα εκδοθεί η απόφαση της υπηρεσίας αν θα κάνει παραδεκτό το αίτημα της μεταγενέστερης αίτησης και θα του επαναχορηγήσει κάρτα αιτούντα άσυλο. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αναστολή της διαδικασίας απέλασής του μέχρι την απόφαση για τη χορήγηση ή όχι του ασύλου, αλλά και σοβαρή περίπτωση να γίνει άρση της κράτησης, με τον περιορισμό όμως της αναγκαστικής παραμονής του στο νησί, όπως επιβάλλεται σε όλους-ες τους-τις μετανάστες-ριες που φθάνουν στο νησί και αιτούνται άσυλο.

Ο Mohamed A. διανύει την 50η ημέρα της απεργίας πείνας και παραμένει αρκετά αδύναμος με ζαλάδες και απότομες πτώσεις του ζαχάρου του, ενώ δυσκολεύεται να κοιμηθεί λόγω εφιαλτών. Είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία μέχρι και την οριστική απελευθέρωσή του. Τη χτεσινή μέρα του έγινε νέος κύκλος εξετάσεων από τους επιβλέποντες γιατρούς αλλά και από τη διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

 

Άρση της κράτησης του Mohamed A. και ικανοποίηση των αιτημάτων του

Παύση όλων των απελάσεων

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες

Εικόνες:

από καμία απέλαση 31/01/2017 10:06 μμ.


είναι σε πλήρη ασιτία εδώ και 50 μέρες, ή λαμβάνει κάποια υγρή τροφή;

έχει γίνει μια αναφορά ότι λάμβανε ορό όσο ήταν στο νοσοκομείο, αλλά ακόμα κι έτσι να'ναι, αν αρνείται να σιτιστεί, και έχει υποστεί και τόσες μετακινήσεις, θα ήταν χρήσιμο να έχει καταγραφεί το βάρος του προ της έναρξης της απεργίας πείνας, όπως και κάποιες μετέπειτα ζυγίσεις του, γιατί αλλιώς προκαλείται σύγχυση ως προς τη μορφή απεργίας πείνας που διεξάγει εδώ και τόσες μέρες- από τις 13 του Δεκέμβρη..

δύναμη στον αγώνα κατά των απελάσεων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License