Μαζική διαδήλωση στην Ουάσινγκτον ενάντια στην απόφαση Τράμπ για το μεταναστευτικό.


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Οίκο στις 29 Ιανουαρίου για να καταγγείλουν το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Donald Trump   που περιορίζει τους κατοίκους από επτά κυρίαρχα μουσουλμανικές χώρες που εισέρχονται στις ΗΠΑ

 

Η τεράστια διαδήλωση έλαβε χώρα μια ημέρα μετά τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, καθώς οι πράκτορες Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ άρχισαν να εφαρμόζουν την οδηγία του Τράμπ. 

 

Ομοσπονδιακά δικαστήρια στη Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Βιρτζίνια,  Ουάσινγκτον , Βοστόνη, Αλεξάνδρια και Σιάτλ έχουν εκδοθεί αποφάσεις ενάντια στην κράτηση εκείνων που είχαν εισέρθει στη χώρα στις 28 Ιανουαρίου, αλλά οι υπηρεσίες Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, μια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με τις αποφάσεις .

"Αυτό που είναι σημαντικό για αυτή τη διαμαρτυρία είναι ότι επικεντρώνεται γύρω από ένα θέμα που πολλοί από εμάς έχουν αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Max Blumenthal σε μια συνέντευξη. "Βλέπουμε την συνέχιση της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής και συγκεκριμένα αντι-μουσουλμανικής και αντι-αραβικής πολιτικής από κάθε διοίκηση πηγαίνοντας πίσω στην εποχή του Ρέιγκαν."

 

Αφού συγκεντρώθηκανξαι διαμαρτυρήθηκαν στον Λευκό Οίκο για περισσότερο από μία ώρα, οι διαδηλωτές άρχισαν μια αυτοσχέδια πορεία από  τη λεωφόρο Πενσιλβάνια προς το Καπιτόλιο.   Εκατοντάδες διαδηλωτές σταμάτησαν στο ξενοδοχείο Trump International  για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές μετανάστευσης του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων του για να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Δεκάδες έσπασαν ένα φράγμα μπροστά από το ξενοδοχείο και στάθηκαν στα σκαλιά φωνάζοντας την αντίθεσή τους με τη νέα διοίκηση. Όπως και στην ογκώδη  Πορεία των Γυναικών στην Ουάσιγκτον μια εβδομάδα νωρίτερα, η αστυνομία ήταν σε μεγάλο βαθμό απούσα από την τεράστια συγκέντρωση στο Λευκό Οίκο και τη λεωφόρο Πενσιλβάνια.

 Στην Μεγάλη Βρετανία 1.400.000 πολίτες υπέγραψαν διαμαρτυρία -απαίτηση , ωστε να ακυρωθεί προγραματισμένη  επίσκεψη Τράμπ στην χώρα, ενώ η Καναδική κυβέρνηση δήλωσε οτι θα παρέχει χαρτιά παραμονής σε όσους έχουν εγκλωβιστει στις ΗΠΑ 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License