Μάρτυρας (επίσημο όνομα) Ριφάτ Χορόζ,
(κωδικό όνομα) Σύντροφος Κάρκερ Κομπάνε.

Ο αλβανικής καταγωγής Σύντροφος Κάρκερ Κομπάνε εξορίστηκε με την οικογένειά του μετά το τέλος του α' Π.Π στη Σινώπη, Τουρκία.

Συμμετείχε στον Kουρδικό αγώνα στα μέσα του '70 όπου μοιράστηκε το ίδιο κελί με τον διάσημο εκπαιδευτικό Ιζμαήλ Μπεσικτζί, αφού συλλήφθηκε στην πορεία της Πρώτης Μάη του 1977 στην Κωνσταντινούπολη, όπου 34 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τα Σνάιπερ της κυβέρνησης.

Ενσωματώθηκε στην οικογένεια του PKK ενώ ήταν στη φυλακή και με την απελευθέρωσή του το 1991 συμμετείχε ενεργά σε πολλές Κούρδικες πολιτικές ομάδες.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να επιτίθεται στο Κομπάνε τον Σεπτέμβρη του 2014, ο Σύντροφος Κάρκερ έδωσε όλη του την περιουσία στο Κοτζαελί σε μια οικογένεια προσφύγων από τη Ροζάβα. Ταξίδεψε στα σύνορα του Σούρουτς με το Κομπάνε και πλαισίωσε την ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, για να ενημερώσει τον κόσμο για το τι θα συνέβαινε στην πόλη της Ροζάβα. Μετά από 4 μέρες παραμονής στα σύνορα αποφάσισε να περάσει απέναντι, στο Κομπάνε και στην ηλικία των 60 ετών ώστε να πλαισιώσει τις γραμμές των Μονάδων Πολιτοφυλακών (YPG).

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του στην ανοικοδόμηση του Κομπάνε ήταν η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης και ενός μουσείου με ό,τι είχε απομείνει στα συντρίμμια της πόλης.

Τον Σύντροφο Κάρκερ Κομπάνε (εργάτης του Κομπάνε), τον χάσαμε σε μια επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στο Kομπάνε στις 25 Ιούνη του 2015. Οι σύντροφοι ορκίστηκαν να συνεχίσουν το έργο του Συντρόφου Κάρκερ στο Κομπάνε και να υψώσουν ένα άγαλμα προς τιμήν του.

Μάρτυρας, Αθάνατος!

Αντιρρησίες Συνείδησης

https://www.facebook.com/antirisiessynidisis46/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License