Ο λαός του  Kobanê συναντήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για να γιορτάσει την 2η επέτειο της ελευθερίας του  και την 3η επέτειο από την ίδρυση  της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης  του Kobanê .

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν χιλιάδες άμαχοι, μαχητές των YPG και YPJ που συμμετείχαν στον πόλεμο της Kobanê,  οι συμπρόεδροι του PYD, Asya Αμπντουλάχ και Saleh Μουσλίμ, ο πρόεδρος της οργάνωσης συνεργασίας  για  μια δημοκρατική ομοσπονδία της Βόρειας  Συρίας,,  Φερχάτ Derik, η Εκπρόσωπος  των YPJ, Nesrin Αμπντουλάχ, o Συμπρόεδρος  της Αυτόνομης Διοίκησης , Heyfo Erebo και οι βοηθοί του, εκτός από μια αντιπροσωπεία από τις Αυτόνομες διοικήσεις των καντονιών της Kobanê,  Cizire, και Efrîn, εκπρόσωποι της Συνέλευσης  πολιτική διοίκησης των Manbij, GIRE SPI, Siluk και της  Περιφερειακής Διοίκησης  της Shengal  και η διοίκηση  του Στρατιωτικού Συμβουλίου της  Manbij.

Η περιοχή ήταν καλυμμένη με τα συνθήματα που έγραφαν " Η Kobanê είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε», « η Αυτόνομη Διοίκηση είναι ένα έργο Συνύπαρξης» και « η Δημοκρατική Ομοσπονδία είναι η Πολιτική Εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών συστατικών», καθώς και αφίσες του ηγέτη του  κουρδικού λαού  Abdullah Öcalan και μαρτύρων του κινήματος ελευθερίας.

«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον ύμνο Ευ Reqib και συνθήματα "Μακρά ζωή για τον ηγέτη Apo».  η διοικητής YPJ του καντονιού του Κομπάνι ,  Fidan Kobanê δήλωσε ότι η αντίστασή τους μετέτρεψε την ιστορία της Μέσης Ανατολής, και ότι οι ιδέες του Kobanê φωτίζουν την περιοχή. Η Kobanê δήλωσε: «Οι επιθέσεις της Τουρκίας και του ISIS με στόχο να καταστρέψουν την  Kobanê την οποία υπερασπίστηκε με τις ιδέες μας και την κινητοποίηση στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν. Η αντίσταση της Kobanê  δεν ανήκει σε ένα ενιαίο έθνος. Αυτή η αντίσταση έφερε μαζί διαφορετικούς λαούς και έγινε η αντίσταση της ανθρωπότητας. "

Η διοικητής των YPJ επεσήμανε ότι η ιστορία έχει ξαναγραφεί στην Kobanê και τόνισε τη σημασία του ρόλου  των YPJ στην Αντίσταση της Kobanê. Είπε «Κανείς δεν θα δεί τις κούρδες γυναίκες ως παλλακίδες πια, έχουμε πληρώσει το τίμημα της ελευθερίας μας με εκατοντάδες μάρτυρες. Δεν μπορούν να είναι μαζί μας πια, αλλά το πνεύμα, η νοοτροπία και η γενναιότητά  τους παραμένουν. Εμείς ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε και πάντα θα ακολουθούμε τα βήματά τους. Θα ακολουθήσουμε την αιτία των αγωνιστών όπως η Arin Mirkan που θυσιάστηκαν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους και τη γη. "

«Η αντίσταση ενώθηκε στο Κουρδιστάν»

Το μέλος της Γενικής Διοίκησης των YPG,  Mehmûd Berxwedan τόνισε ότι η αντίσταση των αγωνιστών εξακολουθεί να ζει στους δρόμους της Kobanê, όπου κάθε πέτρα και  κομμάτι της γης μαρτυρεί την αντίσταση.  Ο Berxwedan επέστησε την προσοχή στην αντίσταση του λαού του Βορείου Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου και είπε ότι αυτό το πνεύμα της κινητοποίησης ένωσε την αντίσταση στο Κουρδιστάν.

«Τα στρατιωτικά κέρδη έχουν επηρεάσει τον πολιτικό στίβο»

Ο Συμπρόεδρος  του PDY, Saleh Muslim και η Συμπρόεδρος  του καντονιού του Κομπάνι, Enver Muslim γιόρτασε τη θεμελίωση της δημοκρατικής αυτονομίας και τόνισε ότι τα στρατιωτικά κέρδη έχουν επηρεαστεί τον πολιτικό στίβο ,πάνω στον  οποία το έργο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας αναπτύσσεται. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License