Ηπα – Ενημέρωση από τις διαδηλώσεις στην ουάσιγκτον ενάντια στην ορκωμοσία τραμπ 20/1

.

Αναδημοσίευση από baktirio

 

Από το πρωί της Παρασκευής 20/1 βρέθηκαν στο δρόμο της Ουάσιγκτον, οχημάτα της εθνοφρουράς για την προετοιμασία της διαδικασίας ορκωμοσίας του τραμπ. Αντιρατσιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τους φραγμούς στα σημεία ελέγχου  φωνάζοντας «ούτε τράμπ ούτε κκκ να φύγουν οι φασίστες». Πολύμορφο πλήθος κατευθύνθηκε πρός το σημείο ελέγχου πρόσβασης για την διαδικασία ορκομωσίας φωνάζοντας «είμαστε μουσουλμάνοι, εβραίοι, μετανάστες, LGBTQ, μαύροι, ασιάτες, λατίνοι, λευκοί, ιθαγενείς, είμαστε ο μεγαλύτερος φόβος του τραμπ». Οι μπάτσοι κάνουν την πρώτη προσπάθεια να σπάσουν την πορεία διαμαρτυρίας στο φασίστα τράμπ, χωρίς ωστόσο με επιτυχία. Παράλληλα οι μπάτσοι επιτίθενται με σπρέι πιπεριου στις γυναίκες του ριζοσπαστικού φεμινισμού «Future is Feminist». Σε άλλο σημείο έφτασε το πορευόμενο κομμάτι των Black Lives Matter, όπου μέλη του αλυσοδέθηκαν στα γκάγκελα του φραγμού. Σε αυτό το αποκλεισμένο σημείο βρέθηκαν αρκετοί αντιφασίστ(ρι)ες, αλληλέγγυοι/ες στον παλαιστινιακό αγώνα και ακτιβιστές.Στις διαδηλώσεις επίσης συμμετήχαν ακτιβιστές για το κλίμα οι οποίοι αποκλείουν το σημείο ελέγχου Red Gate. Το ριζοσπαστικό φεμινιστικό μπλόκ  δέχτηκε μικρής έντασης επίθεση από τους μπάτσους. Επίσης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αντιφασιστ(ρι)ών και φασιστών υποστηρικτών-μοτοσυκλετιστών υπηστηρικτών του τραμπ προσπαθούν να περάσουν το σαποκλεισμένο σημείο ελέγχου. Ο φασίστας δημοσιογράφος Alex Jones του ράδιο Infowars που υποστήριξε θερμά την εκλογή του τραμπ, τραμπουκίστηκε στην προσπάθεια του να περάσει τον αποκλεισμό των διαδηλωτών με την βοήθεια μπάτσων. Πολλές προσπάθειες υποστηρικτών του τραμπ να περάσουν τα σημεία ελέγχου αποκρούστηκαν ενώ άλλες δεν ανακόπηκαν καθώς οι μπάτσοι τους βοηθούσαν να περάσουν. Τα μέλη του κινήματο ενάντια στον πετρελαιαγωγό πρόσβασης στην Ντακότα #NODAPL δέχτηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού από τους μπάτσους.

Το απόγευμα ξεκίνησε και το black bloc προς τα σημεία ελέγχου με την συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων. Πόλυ κόσμος από το μπλόκ επιτέθηκε σε πολυτελή αυτοκίνητα και εμπορικά καταστήματα. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο black bloc με σπρέι πιπεριού και κρότου λάμψης. Στις 7μμ (ώρα ελλ.) περίπου οι κατασταλτικές δυνάμεις άρχισαν να διώχνουν τον κόσμο που κρατούσε αποκλεισμένα τα σημείο ελέγχου και εισόδου προς τον τόπο ορκωμοσίας του τραμπ, περικυκλώνοντας λίγο αργότερα αρκετούς/ες αντιφασίστες/ριες με σκοπό να πραγματοποιήσουν συλλήψεις. Πολύ κόσμος βρίσκονταν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους/ις αποκλεισμένους/ες αντιφασίστες/ριες.
Πραγματοποιήθηκαν 100 προσαγωγές.

 

Φωτογραφίες και βίντεο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License