Η Τσέλσι Μάνινγκ που διέρρευσε δεκάδες χιλιάδες σελίδες  σημαντικών εγγράφων, καθώς και βίντεο στο Wikileaks σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τις φυλακές του Γκουαντάναμο  είδε την ποινή της να μετατρέπετε από τον Πρόεδρο Ομπάμα στις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του.

ΗΤσέλσι είναι φυλακισμένη για σχεδόν επτά χρόνια, και η 35 χρόνων ποινή της ήταν μακράν η μεγαλύτερη τιμωρία που επιβλήθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες ως καταδίκη για διαρροή. Έχει φυλακιστεί  περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο για τέτοιου είδους αδίκημα. Τώρα, σύμφωνα με τους όρους της μετατροπής που ανακοίνωσε σήμερα  ο Ομπάμα, η Manning θα πρέπει να απελευθερωθεί μέσα σε πέντε μήνες, στις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Αν δεν της είχε δοθεί αυτή η «χάρη» θα παρέμενε στην φυλακή μέχρι το 2045.

Ήμουν μέλος του Δικτύου Υποστήριξης της Chelsea Manning αμέσως μετά τη σύλληψή της και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πρόσφεραν νομική υπεράσπιση και στήρηξαν την εκστρατεία για την απελευθέρωση της, καθώς και διαμαρτυρήθηκαν για λογαριασμό της. Δεκάδες χιλιάδες κάλεσαν τον Πρόεδρο Ομπάμα να της δώσει χάρη ή μετατροπή της ποινής της. Όταν μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ότι η Manning είχε συμπεριληφθεί  στη σύντομη λίστα για να λάβει χάρη από τον πρόεδρο, ακόμα το θεωρούσαμε σαν ένα απίθανο αποτέλεσμα. Αλλά σήμερα, ο Πρόεδρος Ομπάμα μας έδωσε την καλύτερη είδηση ​​που θα μπορούσε στις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του με την στην ουσία απελευθέρωση της Manning.

Η Manning δεν είναι μόνο ένας ιστορικά σημαντικός πληροφοριοδότης, έχει επίσης γίνει ηγέτης του διευρωπαϊκού δικτύου του τρανσεξουαλικού κινήματος όταν έκανε δημόσια την σεξουαλική ταυτοποίηση της και αγωνίστηκε για τα ιατρικά και προσωπικά δικαιώματά της, ενώ ήταν φυλακισμένη από τον στρατό. Έχει εμπνεύσει πολλούς με το θάρρος, την γενναιότητα και τις δράσεις της.

Καλούμε τον Πρόεδρο να μετατρέψει τις ποινές των άλλων πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των, Leonard Peltier, Mumia Abu Jamal, the Cuban Five (Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, Fernando González, and René González), τα φυλακισμένα μέλη των Black Panther Party, New Afrikan, και Black Liberation Army μεταξύ άλλων πολιτικών κρατουμένων όπως και των υπολοίπων κρατούμενων στο στρατόπεδο φυλακή του Γκουαντάναμο. Καλούμε επίσης  οι έρευνες εναντίων του Julian Assange και Edward Snowden να σταματήσουν και κάθε μυστική κατηγορητήρια να πέσει.

Του Kevin Zeese, από το https://popularresistance.org/breaking-news-obama-commutes-chelsea-manning-sentence/

 

από Χουλιαν 19/01/2017 2:30 πμ.


Η Τσέλσι κρατήθηκε σε φυλακές ανδρών όλα αυτά τα χρόνια και ο Τζούλιαν Ασάντζ είχε προτείνει να παραδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ για ανάκριση αν αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο ούτε ο Ομπάμια ούτε το υπουργείο δικαιοσύνης έχει κάποιο επίσημο αίτημα παράδοσης του Τζούλιαν στις αρχές των ΗΠΑ. Η δίωξη του έχει να κάνει με την πρόθεση του Βρετανικού κράτους να τον παραδώσει στις αρχές της Σουηδίας για ανάκριση ως προς μια κατηγορία βιασμού. Είναι όσο προφανές ότι τα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί στο Γουίκιλίκς είναι έγκυρα και δεν αμφισβητήθηκαν, αλλιώς δεν θα έστεκε κατηγορητήριο για την Τσέλσι, όσο και ότι η παραδειγματική δίωξη του Ασσάντζ δεν θα έχει καμιά επιρροή στην λειτουργία του Γουίκι λικς. Η γκέλα από την Σουηδία στις ΗΠΑ είναι αναμενόμενη. Παρ´όλα αυτά η δημοσίευση της αλήθειας δεν φαίνεται να παρουσιάζει καμιά εναλλαγή στην πολιτική των κρατών που η αξιοπιστία τους πλήττεται ανεπανόρθωτα βάση δημοσίευσης εγγράφων. Την ίδια στιγμή στην νεολαία των χάκερ σε όλη την γη έχει γίνει μόδα η ένταξη στους ανόνυμους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License