Οι διαδηλώσεις εντείνονται στις ΗΠΑ ενάντια στον Τραμπ


Σημείωση: Διαμαρτυρίες κατά του Donald Trump ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την προεδρία, κλιμακώθηκαν με την εκλογή του και τώρα πρόκειται να αυξηθούν σε ένα νέο επίπεδο με την ανάληψη των καθηκόντων του. Καλούμε και προβλέπουμε στην διαμαρτυρία της προεδρίας με  σημεία  ακραίας κλιμάκωσης, όπως ο ίδιος επιδιώκει με  τις οπισθοδρομική πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά τους περισσότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχαμε προτρέψει οτι οι διαδηλώσεις  διαμαρτυρίας  #NoHoneymoon χωρίς να  έχει σημασία ποιός έμελε να εξελεγεί , θα οδηγηθούν στις  διαμαρτυρίες της προεδρίας  - και τώρα το βλέπουμε να συμβαίνει.

Το παρακάτω άρθρο επισημαίνει τις εξελίξεις γύρω από την ανάληψη, αλλά αρχίζει επίσης να δείχνει την σημαντικότητα των συγκρούσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε - μακροχρόνια διαδηλωτές από το Occupy, Black Lives Matter και απο άλλους κατά τη διάρκεια της εποχής του Ομπάμα έχουν μια διαφορετική αντίληψη από πολλούς από εκείνους που ενώνουν οι διαμαρτυρίες για να αντιταχθούν στον Donald Trump. Χαιρετίζουμε την επέκταση του κινήματος αντίστασης και περιμένουμε οτι θα  μπορέσει να αναπτυχθεί καθώς οTrump δίχνει ότι η οικονομική πολιτική του δεν θα φέρει την οικονομική ασφάλεια στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών. Καθώς το κίνημα μεγαλώνει, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σύγκρουση κλειδί: Ping Pong πολιτική δεν θα λύσει την κρίση της δημοκρατίας. Το να πηγαίνουμε εμπρός και πίσω μεταξύ Δημοκρατικών και  Ρεπουμπλικάνων θα συνεχίσει τις πολιτικές που ευνοούν τους ακραία πλούσιους πάνω από εμάς τους υπόλοιπους .

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο εξελέγη ο Donald Trump ήταν επειδή οι Δημοκρατικοί έχουν βάλει σε εφαρμογή πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους ακόμη πλουσιότερους, ενώ η υπόλοιπη χώρα παραμένει στάσιμη ή γίνεται φτωχότερηκαι πιο ανασφαλής. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Δημοκρατών της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης και του κέρδους πριν από τους ανθρώπους και τον πλανήτη γονιμοποίησαν το έδαφος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν παίζουμε πολιτικά πινγκ πονγκ, το ποσοστό 0,1 κερδίζει πάντα. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι σαφής - ξέρουμε οτι τα δύο χρηματοδοτούμενα απο την Wall Street κόμματα δεν θα υπηρετούν το λαό. Για να μετατραπεί η χώρα πρέπει να τερματιστεί η δικτατορία του δύπολου.


 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο από την εκλογή του Donald Trump σχεδιάζουν μια μαζική συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον κατά την ημέρα της ανάληψης των  προεδρικών καθηκόντων  στις 20 Ιαν

«Πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο  μαζικής κινητοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες," ο Walter Smolarek, ένας εκπρόσωπος για το Συνασπισμό ΑΠΑΝΤΗΣΗ, δήλωσε στο MintPress News.

Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ", που διοργάνωσε μια σειρά από μεγάλες διαδηλώσεις κατά του πολέμου από την ίδρυσή της πριν από 15 χρόνια, είναι μία από τις πολλές ομάδες κινητοποίησης κατά της ανάληψης.
"Σε ορισμένες πόλεις, η ανταπόκριση σε μαζικές συγκεντρώσεις που επικεντρώθηκαν στην κινητοποίηση για τη διαμαρτυρία των εγκαινίων έφτανε τις εκατοντάδες", δήλωσε ο Smolarek.

Άλλες ομάδες που σχεδιάζουν διαδηλώσεις ενάντια στην ανάληψη περιλαμβάνουν από αναρχικές συλλογικότητες έως δίκτυα των μεταναστών και των γυναικών.
Σε απευθείας σύνδεση διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με το Occupy Wall Street, έχουν αναδείξει επίσης προτάσεις για μια πανεθνική γενική απεργία.

«Μια στροφή στην ευαισθητοποίηση, την ανησυχία και το φόβο"

Οι διοργανωτές και οι παρατηρητές αναμένουν τα γεγονότα για να συναντηθούν με τις χιλιάδες των διαδηλωτών που βρίσκονται στους δρόμους από τις 8 Νοεμβρίου.

Μετά την εκλογή, μια εβδομαδιαία συνεδρίαση μιας ομάδας διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, η Συνέλευση Λαϊκής Δύναμης , αυξήθηκε σε πάνω από 200 συμμετέχοντες.
Ενώ η η συνέλευση αποτελείται απο δύο δωδεκάδες τακτικούς συμμετέχοντες και συνήθως συνεδριάζει άνετα γύρω από ένα τραπέζι συνεδριάσεων, οι νεοφερμένοι την εβδομάδα μετά την εκλογή αναγκάστηκαν να σταθούν έξω από ένα γραφείο στο Midtown, με κάποιους να στέκεται σε ένα διάδρομο για να ακούσουν τη συζήτηση στο εσωτερικό.
Πολλοί μίλησαν για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σχεδόν καθημερινά από την εκλογή, κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά.
Το ξέσπασμα "αναδικνείει μια μετατόπιση στην ευαισθητοποίηση, την ανησυχία και το φόβο," λέει ο Colin Ashley, ένας απο τους οργανωτές της Συνέλευσης, .
"Δείχνουν την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου, πιο ριζοσπαστικού κινήματος, ευθυγραμμιζμένου σε  με πιο αριστερή πολιτική."
«Αισθάνονται προδομένοι»

Καθώς νέα κύματα διαδηλωτών ενώθηκαν με  τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, οι διαφορετικές οπτικές γωνίες τους έχουν έρθει σε έντονη αντίθεση.
Το βράδυ μετά τις εκλογές, η ένταση ξέσπασε σε μια διαδήλωση έξω από το Trump Tower στο Μανχάταν, καθώςς ορισμένοι από τους συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενώ κάποιο προσπάθησαν να τους προκαλέσουν
Η βαθιά διαφορά μεταξύ των δυσαρεστημένων οπαδών της Χίλαρι Κλίντον και των πιο ριζοσπαστικών αντιπάλων του Trump συνεχίστηκε σε διαδηλώσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες, και μπορεί ακόμη και να συνεχίσει μέσα από τις διαμαρτυρίες της ανάληψης.
"Οι διαμαρτυρίες έχουν περιθωριοποιήσει  ακτιβιστές  και έγχρωμους», δήλωσε ο Ashley.
"Αυτοί οι διαδηλωτές που  μιλούν μια γλώσσα  ειρήνης και αγάπης, συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι λένε οι πιο καταπιεσμένοι ότι θα πρέπει να αγαπούν τους καταπιεστές τους."
Άλλοι βρίσκουν αιτία για την ελπίδα στο δύσκολη μίγμα των ιδεών.
"Πολλοί άνθρωποι είναι πρόσφατα ενταγμένοι στο κίνημα και τη συμμετοχή σε δράσεις διαμαρτυρίας για πρώτη φορά», δήλωσε ο Smolarek.
«Όσο περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν εμπλεκόμενοι στην πάλη και έγιναν δεκτοι και καθοδηγήθηκαν απο τους παλαιώτερους ακτιβιστές ,τόσο περισσότερο εκφράζουν την θέλησή τους για πιό  ριζοσπαστικές ιδέες».
Και μετά το τέλος των απωλειών σε κάθε επίπεδο, οι  προσπάθειες από τους Δημοκρατικούς να κατευθύνουν τις αντιδράσεις μπορούν να παράγουν λίγα αποτελέσματα.
"Υπάρχει μια προσπάθεια από τους υποστηρικτές της Κλίντον και το μηχανησμό του Δημοκρατικού Κόμματος για να κρατήσουν το μήνυμα ασφαλή," η Sara Flounders, συν-συντονίστρια του Διεθνούς Κέντρου Δράσης, η οποία σχεδιάζει τις  να διαμαρτυρίες για τις 20 Ιανουαρίου, δήλωσε στο MintPress.
"Αλλά οι άνθρωποι που πίστευαν στο σημερινό εκλογικό σύστημα πριν από λίγες ημέρες αλλάζουν. Αισθάνονται προδομένοι. "
«Ένα πολύ θετικό σημάδι»

Οι διοργανωτές συμφωνούν ότι το μαζικό ξέσπασμα της μεταεκλογικής αντιπολίτευσης, η κλίμακα της οποίας είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία των ΗΠΑ, αποτελεί καλό οιωνό για τις δύο διαδηλώσεις στις 20 Ιανουαρίου και τις προοπτικές για την κινητοποίηση της βάσης κατά τη διάρκεια της διοίκησης Trump.
Οι συγκεντρώσεις έχουν επισκιάσει τις πολύ μικρότερες διαδηλώσεις κατά της προσβαλλομένης εκλογής του Τζορτζ Μπους το 2000, ενώ η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, είδε την μικρή  αντίθεση της κοινής γνώμης.
"Αυτές οι ενέργειες, με συντριπτική πλειοψηφία, πλαισιόνονται από νέους ανθρώπους που έχουν εντελώς απηυδήσει με την αδικία και τη μισαλλοδοξία που αντιπροσωπεύει ο Trump", δήλωσε ο Smolarek.
«Πολλοί έχουν οργανωθεί αυθόρμητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. "
"Οι άνθρωποι που δεν είχαν  πάει βγεί στους δρόμους πριν ξαφνικά αισθάνονται υποχρεωμένοι να δράσουν», δήλωσε ο Flounders.
"Μισούσαν και τις δύο επιλογές. Η προεκλογική εκστρατεία εκθεσε τη διαφθορά και την παρακμή όλων των πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ "
Η ανάληψη είναι μόνο η αρχή για το τι υπόσχεται να είναι μια ταραχώδης διοίκηση.
«Έχουμε αρχίσει δειλά να σχεδιάζουμε μια πανεθνική 100 ημερών δράση που θα ξεκινήσει μετις διαμαρτυρίες του « J20, »είπε ο Ashley.

"Η πίεση από το κίνημα των ανθρώπων πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή και να συνεχίσει να αυξάνεται σε μια προσπάθεια να παράγει πραγματικά, συστηματική και διαρκή αλλαγή."
«Μια ριζική αλλαγή»

Η κλίμακα της αντίστασης υπο τον Trump μπορεί να εξαρτηθεί από τις ενέργειές του στο οβάλ γραφείο, αν συνεχίσει την πολεμοχαρή, συχνά επιθετική ρητορική της προεκλογικής του εκστρατείας ή αν καταφύγει σε μια πιο προβλέψιμη προεδρική ρουτίνα.
Αλλά τα πρώτα βήματα του προς τη μετάβαση στο Οβάλ Γραφείο - ιδιαίτερα αναπάντεχο ραντεβού του με τους βασικούς ρόλους - δείχνουν ότι η κυβέρνησή του μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο συμβατική απο  ό, τι πολλοί είχαν προβλέψει.
"Καθώς η διοίκηση Trump αρχίζει να παίρνει μορφή, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να« αποστράγγισει τον βάλτο »και θα αποτύχει να ανταποκριθεί στις ελπίδες εκείνων που τον υποστήριξαν την εντύπωση ότι ήταν ο" αλλαγμένος υποψήφιος, "δήλωσε ο Smolarek.
Η ίδια η εκλογή, μια ασυνήθιστα τοξική  που άφησε τους περισσότερους ψηφοφόροιυς χωρίς υποψήφιο που  θεωρούν ότι θα μπορούσε πραγματικά να υποστηρίξει, μπορεί να καταστήσει τις προοπτικές της αποστράτευσης απίθανη.
«Έχει υπάρξει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων και μια αλλαγή σε αυτό που είναι πρόθυμοι να κάνουν", δήλωσε ο Flounders.
«Υπάρχει ένα κίνημα που δεν μπορεί να διοχετευθεί στο διεφθαρμένο εκλογικό σύστημα."


Που λέτε .... , στη θέση του αναπληρωτή βοηθού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διορίστηκε ένας ομογενής που τονε λένε
............. Τζορτζ Τζιτζίκος .........
πέραν αυτού του υπέροχου οικοσυστημιακού ονόματος , δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καλόπαιδο είναι .. !!! Αυτός πρέπει να έχει πηδήξει και τη γιαγιά του
>
http://www.tribune.gr/world/news/article/317537/pios-ellinas-dioristike-anaplirotis-voithos-tou-trab-sto-lefko-iko.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License