Γαλλία: Πυρπολήθηκαν 945 αυτοκίνητα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (17,5% περισσότερα από πέρυσι)

https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/01/03/france-945-torched-cars-on-new-years-eve-17-5-more-than-last-year/

Ενώ η Γερμανία φρίκαρε  από το  κάψιμο 1ος αυτοκινήτου στο Βερολίνο, 900 φορές περισσότερα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία. Οι περισσότεροι εμπρησμοί ήταν στοχευμένοι.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γαλλία, σημαντικά περισσότερα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν από ό, τι οι αρχές ανακοίνωσαν στην πρώτη τους δήλωση. Συνολικά 945 οχήματα πυρπολήθηκαν όπως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Παρισιού επιβεβαίωσε σε Γερμανικό Πρακτορείο. Αυτό είναι 17,5 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι κατά τη διάρκεια της ετήσιας αλλαγής 2015/2016. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή το βράδυ το Υπουργείο είχε αναφέρει αρχικά μόνο τον αριθμό των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν (650), αλλά δεν μετράνε τον αριθμό των αυτοκινήτων στα οποία είχε εξαπλωθεί η φωτιά.Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde», ο εκπρόσωπος έκανε διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν προσπαθήθηκε να καλυφθεί. Ο αριθμός των άμεσα στοχευμένων οχημάτων είναι η πιο σημαντική αναφορά επειδή αντιστοιχεί στον αριθμό των αδικημάτων. «Τα υπόλοιπα οχήματα δεν είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, κάποια υπέστησαν μόνο ελαφρές ζημιές ."

Ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο οι αρχές  εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τον συνολικό   αριθμό όλων των καμένων οχημάτων στον ισολογισμό τους. Το κάψιμο των αυτοκινήτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει για χρόνια  γίνει ένα είδος τελετουργικού  στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές είχαν αναφέρει "κάποιες εντάσεις ή διαταραχές της δημόσιας τάξης» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά χωρίς σοβαρές επιπτώσεις. 454 άτομα προσωρινά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, και προφυλακίστηκαν 301 από αυτούς.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί, στρατιώτες, πυροσβέστες και πολίτες ήταν σε επιχειριακή ετοιμότητα σε όλη τη χώρα. Λόγω της απειλής της τρομοκρατίας, η πρωτεύουσα του Παρισιού είχε τεθεί υπο  αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας για το παραδοσιακό εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License