Οι HPG δημοσιοποιούν τον ισολογισμό του πολέμου για το 2016

Σύμφωνα με τον απολογισμό του HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας )για το 2016, 3404 αστυνομικοί και στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν, ένα F-16, 3 ελικόπτερα και 166 τεθωρακισμένα οχήματα -συμπεριλαμβανομένων 8 tanks- καταστράφηκαν. 585 αντάρτες έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του έτους. (απο το http://anfenglish.com/kurdistan/hpg-releases-balance-sheet-of-war-for-2016)

Το Γραφείο Τύπου των HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας )  δημοσιοποίησε τον ισολογισμό του πολέμου για το έτος 2016.

Η δήλωση αναφέρει ότι οι αντάρτες των  Δυνάμεων Λαϊκής  Άμυνας πολέμησαν σε μια τεράστια μάχη  αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις που ξεκίνησαν από την αποικιοκρατία σε όλο το 2016, εναρμονισμένες με την πολιτική της γενοκτονίας και της ολικής εξόντωσης.

Οι HPG τόνισααν ότι η μάχη που κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του έτους αργότερα ενισχύθηκε και  επεκτάθηκε από το Αμέντ (Ντιρμακίρ) στο  Botan, Dersim, Serhat, Amanos και τον Εύξεινο Πόντο.

Η δήλωση τονίζει ότι:

"Κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας μάχης αντίστασης, οι δυνάμεις του τουρκικού κράτους υπέστησαν μεγάλες απώλειες  στον πόλεμο του 2016. Οι επιχειρήσεις εκμηδένησης που ξεκίνησαν με χιλιάδες στρατιώτες και τεχνικά εξοπλισμένο βαρύ οπλισμό χρειάστηκε να υποχωρήσουν λόγω των απωλειών των τουρκικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις του εχθρού απέτυχαν μπροστά στον ανταρτοπόλεμο που  πραγματοποιήθηκε με  πιο "επαγγελματικό" τρόπο. "

Οι HPG δήλωσαν οτι εκατοντάδες αντάρτες έδωσαν έναν αγώνα αυτο-θυσίας , και τιμά όλους τους αντάρτες και πατριώτες αμάχους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αντίστασης για την προστασία των αξιών που δημιουργούνται από τον κουρδικό λαό.

Η δήλωση έδωσε τα ακόλουθα λεπτομερή στοιχεία ως προς τον ισολογισμό του πολέμου μεταξύ ανταρτών και τουρκικών δυνάμεων σε ολόκληρο το έτος 2016:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

*Χερσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό: 323
*Αεροπορικές επιθέσεις (πολεμικά αεροσκάφη): 406
*Επιθέσεις απο ελικόπτερα Cobra: 88
*Βομβαρδισμοί και επιθέσεις με τανκς 493

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.

*Ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από αντάρτες και οι συγκρούσεις: 1150 (160 συγκρούσεις)
*Επιβεβαιωμένοι θάνατοι προσωπικού των τουρκικών δυνάμεων (αστυνομία-στρατός): 3404 (38 υψηλόβαθμοι)
*Επιβεβαιωμένοι τραυματισμοί προσωπικού των τουρκικών δυνάμεων: 1334
*Καταστροφή στρατιωτικών (θωρακισμένων) οχημάτων: 166 (συμπεριλαμβανομένων 8 τανκς)
*Κατεστραμμένα στρατιωτικά (θωρακισμένα) οχήματα: 48
*Καταστραμμένα εναέρια οχήματα: 4 (συμπεριλαμβανομένου ενός jet F-16)
*Κατεστραμμένα ελικόπτερα: 25 (14 Sikorsky, 11 Cobra)
*Δράσεις με ανεπιβεβαίωτα αποτελέσματα: 286
*Μάρτυρες αντάρτες: 585 (13 έπεσαν νεκροί στην  Shengal)
*Φυλακισμένος αντάρτες: 14


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License