Ας τραγουδήσουμε καλύτερα μαζί ένα όμορφο τραγούδι για τον πόλεμο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ας τραγουδήσουμε καλύτερα μαζί ένα όμορφο τραγούδι για τον πόλεμο…

 
Το τραγούδι αυτό των φαντάρων του Γερμανικού Στρατού, που υποχωρεί ηττημένος το 1918, στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει με τρόπο ιδανικό τα συναισθήματα των στρατιωτών κάθε εποχής για τις ανθρωποσφαγές, τους Αξιωματικούς, τους καβατζωμένους εθνικιστές των μετόπισθεν, τα αστικά κράτη και τον κόσμο του πλούτου που μας διατάζουν να θυσιαστούμε για τα συμφέροντα τους, τα οποία βεβαίως βαφτίζουν «εθνικά»… Το τραγούδι αυτό το αφιερώνουμε στον Τσίπρα και τον Καμμένο, στα Επιτελεία και τους καραβανάδες, στους εμπόρους όπλων και στα δημοσιογραφικά φερέφωνα τους… Ευχόμαστε χρόνια πολλά και αγωνιστικά στους συναδέλφους φαντάρους και υποσχόμαστε πολλές μαχητικές εκπλήξεις στου Παραλόγου τη θητεία… ΣΛΟΥΜΠ Λοιπόν  δώστε προσοχή: Ο φασουλής στρατιώτης όμως γύρισε και κοίταξε έκπληκτος προς τα κάτω. Ύστερα στράφηκε στους συντρόφους του και μίλησε δυνατά και καθαρά. «Ποιος χορταίνει από γυναίκες και κρασί; Ποιος γλεντάει με πολλές βράδυ πρωί;» Και η χορωδία των φαντάρων μπήκε αντηχώντας: «Όποιος δεν είναι στην πρώτη γραμμή». Τότε ο διοικητής αναπήδησε, κόκκινος σαν αστακός, και άρχιζε να ουρλιάζει τόσο μανιασμένα, που η φωνή του αλλοιώθηκε: «Ησυχία!» Όμως ο φασουλής στρατιώτης δεν ενοχλήθηκε. Συνέχισε να τραγουδά μέσα στην αίθουσα που παρακολουθούσε. Φασουλής: «Ποιος πεινάει, ποιος ιδρώνει, ποιος ζει μες στους λάκκους και τη σκόνη;»     Χορωδία: «Εμείς». Φασουλής: «Ποιος σου κάνει τον φίλο, ποιος το παίζει καλός; Ποιος στ’ αλήθεια πιστεύει πως είσαι χαζός;» Χορωδία; «Ο Αξιωματικός».  Φασουλής; «Ποιος πνίγεται στο αίμα, ποιος στη λάσπη βουτάει, ποιος στα χαρακώματα ξέρει να ψοφάει;» Χορωδία: «Εμείς».

Έχετε διαβάσει το ΣΛΟΥΜΠ; Σλουμπ-Ιστορίες και περιπέτειες από τη ζωή του άγνωστου μουσκετοφόρου ‘Εμιλ Σουλτς, του επονομαζόμενου «Σλουμπ», αφηγούμενες από τον ίδιο. Το βιβλίο της ζωής του. Συγγραφέας   Hans Herbert Grimm, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467     Diktiospartakos.blogspotcom   Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης στις 10:08:00 π.μ. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License