Ανακοινώσεις των Κουρδων πολιτοφυλακων για το 2017.


Εκπρόσωπος των YPG : Θα στέψουμε το 2017 με τη νίκη

    Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά αγώνα για την Rojava ενάντια στις άγριες συμμορίες, με το ISIS στην πρώτη θέση. Αυτός ο αγώνας οδηγήθηκε από τις YPG και YPJ.

Ο Εκπρόσωπος των YPG, Redur Xelil απάντησε σε ερωτήσεις του ANF σχετικά με τις δράσεις των YPG / YPJ (Λαϊκές και γυναικείες μονάδες άμυνας) το 2016 που φέραν το ISIS (μίας από τις πιο άγριες οργανώσεις στην ανθρώπινη ιστορία), σε μια διαδικασία οπισθοχώρησης, .
Ο Xelîl είπε ότι ήθελαν το 2017 να είναι το έτος κατά το οποίο οι δυνάμεις που τρομοκρατούν και σφαγιάζουν τους ανθρώπους στη Συρία και την περιοχή, όπως το ISIS και το Al-Nusra φτάσουν σε ένα τέλος. Και πρόσθεσε: «Ο πόλεμος θα γίνει σκληρότερος κατά τη διάρκεια του 2017. Το ISIS εντείνει τις επιθέσεις του, καθώς η θηλιά γύρω από αυτό σφίγγει. Οι δυνάμεις μας έχουν προωθηθεί μέχρι την Raqqa, την πρωτεύουσα του ISIS. Ομοίως, μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία υλοποιείται κατά του ISIS στη Μοσούλη . Το 2017 θα είναι το έτος της επιτυχίας. "

"Έχουμε κερδίσει τεράστιες νίκες στο 2016"

Ποιοί ήταν οι στόχοι σας για το 2016; Τι αποτελέσματα πετύχατε;

Εμείς, ως Λαϊκές Μονάδες Άμυνας  ξεκινήσαμε μια σοβαρή μάχη κατά των τρομοκρατών του ISIS στις αρχές του 2016. Στόχος μας ήταν να αποθήσουμε το ISIS μακριά από τις κουρδικές περιοχές και να εγγυηθούμε την ειρήνη στις περιοχές μας που έχουμε ελευθερώσει. Στη βάση αυτή, εμείς ως YPG πραγματοποιήσαμε μεγάλες επιχειρήσεις και επιθέσεις μαζί με τις Συριακές  Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατά τη διάρκεια του 2016. Μία από αυτές τις στρατιωτικές εκστρατείες ήταν η Επιχείρηση "Οργή του Ευφράτη". Κατά την έναρξη αυτής της επιχείρησης, η περιοχή Shaddadi και το φράγμα Tishreen  απελευθερώθηκαν από το ISIS και η επιχείρηση για την απελευθέρωση της  Manbij  υποστηρίχθηκε από την πλευρά μας. Αυτές οι τρεις εκστρατείες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τη συμμετοχή των YPG.
Μπορούμε να πούμε ότι το 2016 ήταν το έτος κατά το οποίο η τρομοκρατική οργάνωση ISIS έσπασε. Η μάχη, η αντίσταση και η επιτυχίες ενάντια στο ISIS δεν έχουν  τελειώσει ακόμη, εξακολουθούν να συνεχίζονται. Τώρα  μετέχουμε στην επιχείρηση των SDF που στοχεύουν να περικυκλώσουν την Raqqa. Αυτή η επιχείρηση υπό την ηγεσία των YPG και YPJ. έχει αποκομήσει σημαντικά κέρδη  και  περίπου 100 χωριά έχουν απελευθερωθεί σε αυτή την εκστρατεία. Οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και το 2017.

«Προσχωρήσαμε στην επιχείρηση της Manbij  ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του λαού της Manbij . "

Τι ρόλο έπαιξαν οι YPG  στην απελευθέρωση της Manbij ;

Η Manbij  είναι μια στρατηγική πόλη και η δεύτερη έδρα του ISIS μετά την Raqqa. Επιπλέον, η Manbij  ήταν μεταβατική διαδρομή του ISIS με τον έξω κόσμο και τις χώρες του εξωτερικού πέρα από την Τουρκία. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij  ανακηρύχθηκε πριν από την έναρξη της επιχείρησης. Αυτό το Συμβούλιο ζήτησε από τις YPG / YPJ να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της πόλης. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο αποτελείται κυρίως από ντόπιους και ήταν το πρώτο συμβούλιο που δημιουργήθηκε εκεί. Οι δυνάμεις μας συμμετείχαν στην επιχείρηση με βάση τη συνδρομή και την υποστήριξη του Συμβουλίου. Η πόλη της Manbij  απελευθερώθηκε στις 15 Αυγούστου 2016 και οι δυνάμεις μας παρέδωσαντην πόλη στο  στο Πολιτικό και στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij  . Οι άνθρωποι της Manbij  διοικούν την πόλη τους αυτή τη στιγμή.
Αναμφίβολα, το τουρκικό κράτος δημιούργησε σοβαρά εμπόδια κατά την επιχείρηση της Manbij. Το τουρκικό κράτος είχε επιστήσει όρια για τον εαυτό του πριν από αυτή τη επιχείρηση. Εντός του πεδίου εφαρμογής αυτών των ορίων, οι δυνάμεις των YPG  δεν θα έπρεπε  να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν προς τα δυτικά του Ευφράτη. Το τουρκικό κράτος είχε θέσει τον δυτικό Ευφράτη ως μια κόκκινη γραμμή για τον εαυτό του. Για το λόγο αυτό, ενέτεινε τις επιθέσεις του και βομβάρδισαν τις θέσεις των YPG, του Στρατιωτικού Συμβούλιου της Manbij  και οικισμούς αμάχων εν μέσω συνεχιζόμενων  απειλών. Ωστόσο, παρ 'όλες αυτές τις πιέσεις και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, η επιχείρηση Μάρτυρας διοικητής Φαϊζάλ Αμπού Λεϊλα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και έτσι η Manbij απελευθερώθηκε.

"Οι YPJ η πιο ενεργή δύναμη στην επιχείρηση "Οργή του Ευφράτη"

Ποιός είναι ο ρόλος που έχουν οι  YPG / YPJ  στην επιχείρηση Οργή του Ευφράτη για την απελευθέρωση της Raqqa;

Οι YPG / YPJ έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στη επιχείρηση Οργή του Ευφράτη. Αυτή η επιχείρηση είναι μια στρατιωτική εκστρατεία που έχουμε αναπτύξει για να εκδικηθούμε τους ανθρώπους Êzîdî που σφαγιάστηκαν, απήχθησαν και πωλήθηκαν ως σκλάβοι από το ISIS. Αυτή η επιχείρηση έχει αυτή την  σημασία για μας πριν από οτιδήποτε άλλο. Οι YPJ παίζουν ένα πολύ ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση. Είναι οι διοικητές των YPJ που οδηγούν την επιχείρηση.

Στα σίγουρα, αυτή η στρατιωτική εκστρατεία έχει μεγάλη σημασία καθώς η Raqqa αποτελεί έδρα του ISIS. Η απελευθέρωση της Raqqa έχει μεγάλη σημασία και τις δυνάμεις μας συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση μέσα στο σώμα των SDF. Αυτή η επιχείρηση συνεχίζεται σε πλήρη ισχύ αυτή τη στιγμή και θα οριστικοποιηθεί με τη νίκη.

"Η αποστολή μας είναι να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους και τα εδάφη μας"

Ποιες δραστηριότητες που έχετε πραγματοποιήσει στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας κατά τη διάρκεια του 2016;

Ως στρατιωτική δύναμη, δεν παρεμβαίνουμε στην κοινωνική ζωή στις απελευθερωμένες περιοχές. Υπάρχει η   Δημοκρατική Αυτόνομη διοίκηση, όργανα και εγκαταστάσεις στις περιοχές αυτές. Η κοινωνική ζωή είναι οργανωμένη με τη μορφή των κοινοτήτων και των συνελεύσεων. Υπάρχουν πολλά πολιτικά κόμματα και οργανώσεις σε αυτές τις περιοχές. Ως στρατιωτική δύναμη, η αποστολή μας είναι να καθαρίσει τις κατεχόμενες περιοχές απο το  ISIS  και έχουμε εκπληρώσει αυτή την αποστολή με ακρίβεια. Όσον αφορά τις στρατιωτικές δραστηριότητες, ασχολούμαστε με την προώθηση και την κατάταξη  περισσότερων μαχητών στις τάξεις μας. Κάθε νέος συμμετέχων λαμβάνει οργανωτική και στρατιωτική εκπαίδευση σε ακαδημίες μας. Ωστόσο, καμία δύναμη συνδεδεμένη με τις  YPG και YPJ δεν παρεμβαίνει στην κοινωνική ζωή των ντόπιων.

"Ισχυρή συμμετοχή στις YPG στις απελευθερωμένες περιοχές"

Ποια αντίδραση έχετε δεχθει από τους ντόπιους στις περιοχές που απελευθερώθηκαν το 2016; Ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά τη συμμετοχή των ντόπιων στην YPG / J κατατάσσεται σε αυτούς τους τομείς;

Έχουμε αποκτήσει τον έλεγχο σε μια μεγάλη περιοχή, κάποια 15.000 km2, κατεχόμενα από το ISIS το 2016. Δεκάδες πόλεις, εκατοντάδες χωριά, κομοπόλεις και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απελευθερωθεί σε αυτό το έδαφος. Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές έχουν βιώσει μια μεγάλη χαρά έχοντας σωθεί από το ISIS μετά από ένα δύσκολο καιρό κάτω από την κατοχή του ISIS, όπου υποβλήθηκαν σε αγριότητα, βαρβαρότητα, αποκεφαλισμούς και  εκτελέσεις. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι δέχονται κάθε επιχείρηση απελευθέρωσης θετικά.

Επιπλέον, οι νέοι στις απελευθερωμένες περιοχές έχουν ισχυρή συμμετοχή στις τάξεις των YPG ακολουθόντας το έργο μας. Αυτές οι ντόπιοι που είχαν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν λόγω των επιθέσεων και την κατοχή του ISIS και των παρόμοιων συμμοριών είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την απελευθέρωση των εδαφών τους. Η διοίκηση σε αυτές τις περιοχές  για άλλη μια φορά παραδόθηκε στους πολίτες που διαμόρφωσαν τις δικές τους συνελεύσεις και άρχισαν να οδηγήσουν μια δημοκρατική ζωή.

Ποιες σχέσεις και συμμαχίες δεν έχετε δημιουργήσει με τις διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις το 2016; Ποια είναι τα αποτελέσματα ;

Στην πραγματικότητα, εμείς ως YPG έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη στρατιωτική διπλωματία τα τελευταία χρόνια από την απελευθέρωση της Kobanê. Μια ισχυρή σχέση έχει καθιερωθεί με τις διεθνείς συμμαχικές δυνάμεις, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες  Όπως είναι γνωστό, περισσότερα από 60 κράτη λαμβάνουν χώρα στον διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση του ISIS. Αυτές είναι στρατιωτικές σχέσεις, φυσικά.

Στη βάση αυτή, εμείς λάβαμε βοήθεια από αυτούς και να αποκτήσουμε εμπειρία από τη χρήση των τεχνικών τους μεθόδων. Μπορούμε να πούμε ότι η σχέση μεταξύ YPG και του συνασπισμό είναι στο υψηλότερο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε σε ένα είδος κοινού τρόπου με τον διεθνή συνασπισμό. Εμείς υπερασπιζόμαστε και απελευθερώνουμε αυτά τα εδάφη, ενώ ο συνασπισμός παρέχει αεροπορική υποστήριξη.

Αυτούς τους οποίους θεωρούμε ως περιφερειακές δυνάμεις είναι οι λαοί που ζουν στην Rojava και τη Συρία. Μια ενότητα έχει καθιερωθεί μεταξύ των λαών της Rojava. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις YPG και SDF που περιλαμβάνουν δεκάδες στρατιωτικές δυνάμεις που εμπεριέχουν μαχητές από τον αραβικό, Συριακό, κουρδικό, Ασσύριο και των άλλους λαούς.
Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία, επίσης, είναι μια περιφερειακή δύναμη. Ωστόσο, η Τουρκία έχει μια εχθρική στάση έναντι των YPG και των SDF και προσπαθεί να τους χαρακτηρήσει ως τρομοκρατική δύναμη.

Πώς αξιολογείτε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια του 2016 και ποια θα είναι η στάση σας έναντι αυτών των επιθέσεων κατά την προσεχή περίοδο;

Κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων της συριακής επανάστασης, η Τουρκία έχει στηρίξει όλες τις ένοπλες  και τρομοκρατικές ομάδες. Η Τουρκία εξοπλίει και πολιτικά τους υποστηρίζει, όπως από την άλλη πλευρά εκδηλώνεται πάντα εχθρότητα της προς τους Κούρδους. Με την συμμαχία που πραγματοποιήθηκε μετά από αυτά τα 5 χρόνια (Τουρκίας -Ρωσίας), η Τουρκία έχει ξεπουλήσει όλες τις δυνάμεις που αποκαλούσε επαναστατικές και υποστήριζε στη Συρία. Μετά από 5 χρόνια καταστροφής και  θανάτου, η Τουρκία ξεπούλησε όλες εκείνες τις δυνάμεις σε αντάλλαγμα του οι Κούρδοι να μην αποκτήσουν ένα στάτους στη Συρία και τις καντόνια της Kobanê και Efrîn να μην ενοποιηθούν.

Το τουρκικό κράτος δεν θέλει οι Κούρδοι να έχουν  δικαίωμα και θέληση στη Συρία. Η εχθρότητα προς τους Κούρδους, η οποία έχει ακολουθήσει από την αρχή, συνεχίζετς με ένα πιο ανοικτό και βίαιο τρόπο σήμερα. Οι Τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιίησαν δεκάδες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του 2016 με στόχο να μας προκαλέσουν και να μας σείρουν στη μάχη. Εμείς, όμως, δεν θέλησαμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, και ασχοληθήκαμε με μια άγρια ​​δύναμη όπως το ISIS. Φυσικά, έχουμε ετοιμάσει δεκάδες αρχεία για αυτές τις επιθέσεις και τις υποβάλαμε στις αρμόδιες αρχές.
Έχουμε εκδηλώσει τη στάση μας από την αρχή εναντίον του τουρκικού κράτους στην στοχοποίηση της Jarablus, Azaz και Bab. Θεωρούμε την κατάσταση αυτή ως κατοχή της Rojava και των εδαφών της  Βόρειας Συρίας. Αν το τουρκικό κράτος θέλει να εισβάλει στα καντόνια της Kobanê, Efrîn ή τις άλλες απελευθερωμένες περιοχές, θα αντισταθούμε και ποτέ δεν τους το επιτρέψουμε.
Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017;
Το 2017 πρέπει να είναι το τελευταίο έτος για μας. Θέλουμε το 2017 να είναι το έτος κατά το οποίο οι δυνάμεις που τρομοκρατούν και σφαγιάζουν τους ανθρώπους στη Συρία και την περιοχή, όπως το ISIS και το Al-Nusra έρθει σε ένα τέλος. Αυτό είναι το πώς προσεγγίζουμε το νέο έτος. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι θα είναι μια αρκετά βίαιη χρονιά καθώς ο πόλεμος θα γίνει σκληρώτερος. Το ISIS εντείνει τις επιθέσεις του, όπως η θηλιά γύρω από αυτό σφίγγει. Οι δυνάμεις μας έχουν προχωρήσει μέχρι την Raqqa, την πρωτεύουσα του ISIS. Ομοίως, μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία υλοποιείται κατά του ISIS στη Μοσούλη. Το 2017 θα είναι το έτος της επιτυχίας.


..........................................................................................................................................

 

YPJ : Πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για μια ψυχική και πνευματική απελευθέρωση

 Η  εκπρόσωπος των YPJ  Nεσρίν Αμπντουλάχ, δήλωσε: «Καθώς  γυναίκες των YPJ, στόχος μας είναι μια ψυχική και πνευματική απελευθέρωση, καθώς και το τέλος της κατοχής του ISIS . Επίσης, αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση των γυναικών και των ανδρών. "


Η Εκπρόσωπος  των YPJ (Γυναικείες Μονάδες Προστασίας) Nεσρίν Αμπντουλάχ περιγράφει την  επιχείρηση της Raqqa που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 και υπό την ηγεσία των YPJ ως τη επιχείρηση για την εκδίκηση όλων των γυναικών, και είπε «η απελευθέρωση της  Raqqa είναι επίσης η απελευθέρωση των νοοτροπιών. Επειδή, ως  γυναίκες των YPJ, έχουμε ως στόχο όχι μόνο την απελευθέρωση από το ISIS, αλλά και μια απελευθέρωση της νοοτροπίας και της σκέψης. Η Δημοκρατική κουλτούρα και η αδελφική ζωή πρέπει να εμβαθυνθεί, επειδή ο πόλεμος δεν είναι μόνο η απελευθέρωση της γης. Επίσης, αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση των γυναικών και των ανδρών. Αν όχι, το πατριαρχικό σύστημα θα επικρατήσει και πάλι.

Με αυτή την έννοια, η επιχείρηση Οργή του Ευφράτη για την απελευθέρωση της Raqqa είναι επίσης για την απελευθέρωση της κοινωνίας. Αυτό είναι το πώς το βλέπουμε ως YPJ. Θα συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε στην επιχείρηση με τον ίδιο ενθουσιασμό το 2017 και να εκδικηθούμε όλες τις γυναίκες με την απελευθέρωση της Raqqa. "

Η Nεσρίν Αμπντουλάχ απάντησε στις ερωτήσεις του ANF σχετικά με τις πρακτικές των YPJ για το 2016 και τους στόχους για το 2017.

" Το 2016 ήταν ένα  διαφορετικό έτος"

Ως YPJ, πώς αξιολογείτε την πρακτική σας του πολέμου το 2016; Σε ποιες μάχες και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  συμμετήχατε;

Πρώτον, το 2016 ήταν μια διαφορετική χρονιά, επειδή ιδρύθηκαν ορισμένοι σχηματισμοί και οι YPJ έλαβαν μέρος σε αυτούς τους σχηματισμούς. Πριν από το 2016, οι YPG και YPJ συνδιοργάνωσαν επιχειρήσεις. Αλλά το 2016, οι YPJ συμμετείχαν στους νέους σχηματισμούς πως η δύναμη των γυναικών.

Το 2016, συμμετείχαμε στις επιχειρήσεις Οργή των Habur, Elin, Cudi, Manbij και Raqqa. Η επιχείρηση στην Raqqa συνεχίζεται, και εμείς επίσης συμμετείχε στις επιθέσεις στο Aleppo’s Ashrafiya, factory, Seken στις  περιοχές του Χαλεπίου. Οι YPJ ένωσαν στις προσπάθειες στο Efrîn. Ένα τάγμα των YPJ έλαβε επίσης μέρος στις μονάδες των Jaysh al Thuwar στην Shehba και εκπαίδευσαν τις  γυναίκες εδώ. Οι YPJ πραγματοποίησαν αποστολές στα καντόνια  Cizire και Kobanê και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις προγραμματισμένες εργασίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ήταν αμυντικές, ήταν πράξεις απελευθέρωσης. Ήταν επίθεση στις συμμορίες της ΙΣΙΣ και απελευθέρωσης των εδαφών που είχαν καταλάβει. Για το λόγο αυτό, το 2016 ήταν μια διαφορετική χρονιά.

«Ο αγώνας των YPJ επηρεάσει και άλλες δυνάμεις στο εσωτερικώ των SDF»

Υπάρχει και μια άλλη εξέληξη που πραγματοποιήθηκε το 2016. Η συμμετοχή των YPJ σε νέους σχηματισμούς του έφεραν μια μοναδική κατάσταση. Οι δυνάμεις που είχαν κινητοποιηθεί στο εσωτερικό του SDF δεν περιλάμβαναν γυναίκες. Συνεχίζουν να μην το κάνουν, και οι YPJ είναι η μόνη δύναμη των γυναικών στο εσωτερικό του SDF. Η κατάσταση αυτή είχε αρκετές σημαντικές επιπτώσεις.

Άραβες ήταν οι κύριοι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών. Είχαν εντυπωσιαστεί όταν είδαν ότι οι γυναίκες συμμετείχαν στις στρατιωτικές υποθέσεις και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συγκρούσεις. Αυτό είχε σημαντικές συνέπειες. Πολλές γυναίκες συμμετείχαν στην εκπαίδευση σε απελευθερωμένες περιοχές. 2 μονάδες ολοκλήρωσαν την ακαδημαϊκή κατάρτιση για τη συμμετοχή των γυναικών στο εσωτερικό του SDF. Επί του παρόντος, οι προετοιμασίες για την ανακοίνωση μίας Ακαδημίας Αράβων Γυναικών  και ενός τάγματος Ελεύθερων Αράβων Γυναικών βρίσκονται σε εξέλιξη. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα των εργασιών απελευθέρωσης που οι YPJ συμμετείχαν σε αυτό το έτος.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχαν γυναίκες στο εσωτερικό των δυνάμεων που συνθέτουν τις SDF. Αγωνίζονταν για να υπερασπιστούν τη γη τους και να απελευθερώσουν τη χώρα τους από το ISIS. Επηρεαστηκαν όταν είδαν ότι οι γυναίκες συμμετείχαν στον πόλεμο και πολεμούν γενναία. Κατά κάποιο τρόπο, την κατανόησή τους ανδρισμού μεταμορφώθηκε. Ζούσαν σε μια κοινωνία όπου οι άνδρες θεωρούνταν ως ανώτεροι, και είδαν τις γυναίκες ως κατώτερες. Νόμιζαν οτι οι γυναίκες  μπορούσαν να κάνουν μόνο δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών. Αλλά ο αγώνας των YPJ ενέπνευσε σεβασμό σε αυτές. Είδαν ότι οι YPJ δεν υποχωρήσουν ή  εγκατέληψαν τις θέσεις της. Αυτό ενέπνευσε μια μεγάλη εμπιστοσύνη, και δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από την πειθαρχία των YPJ στον πόλεμο, την συντροφικότητα και την ηθική.
Έτσι, το 2016 ήταν η χρονιά που οι γυναίκες των YPJ αντανάκλασαν το χρώμα τους. Αυτό έγινε τόσο κοινωνικά όσο και στρατιωτικά. Το κίνημά μας έδειξε ότι ο πόλεμος δεν ήταν μόνο ένας αγώνας για την υπεράσπιση της γης μας, αλλά και ένας αγώνας για να μετατρέψουμε τους ανθρώπους προκειμένου να δημιουργήσουμε τον «νέο άνθρωπο.»

Συνεχίσαμε να εμπνέουμε τις γυναίκες του κόσμου

Τι αντίκτυπο είχε ο αγώνα των YPJ' το 2016  διεθνώς;

Η επανάσταση των γυναικών ήταν το πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό στοιχείο της Επανάστασης της Rojava . Οι γυναίκες πήραν ενεργό και ηγετικό ρόλο σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας. Με επικεφαλής τις κούρδες γυναίκες, οι YPJ προστάτευσαν και να ανάπτυξαν τον αντίκτυπο και έχουν δημιουργήσει τον σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη οργάνωση των γυναικών του πολέμου και του αγώνα σε όλη την υδρόγειο. Δεν έχει υπάρξει καμία δύναμη στον κλασικό στρατό σαν εμάς. Άλλες δυνάμεις έχουν όντως μονάδες  γυναικών, αλλά δεν υπάρχει καμία οργάνωση, εκτός από τις YPJ όπου οι γυναίκες έχουν τη δική τους εξουσία στην λήψης αποφάσεων, θέληση, συνέδριο, συνέδριο και κοινωνική κινητοποίηση. Οι YPJ έχουν αποδείξει αυτά με το σχηματισμό τους, και ανέπτυξαν τον αγώνα τους και την ηγετική τους θέση καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών. Αυτό μας επέτρεψε να έχουμε ένα μεγάλο αντίκτυπο διεθνώς.
Οδηγούμε με τη ζωή και τη φιλοσοφία μας τον πόλεμο. Η κοινωνία της Rojava έχει μεταμορφωθεί σημαντικά με τη φιλοσοφία που οι YPG και εμείς μοιραζόμαστε. Αυτή η μετατροπή δεν λαμβάνει χώρα μόνο μέσα στην κουρδική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των άλλων λαών. Έτσι, η επίδρασή μας ήταν όχι μόνο στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά και παγκόσμια, επειδή η συμμετοχή των γυναικών στην άμυνα δεν είχε λάβει χώρα σε αυτό το επίπεδο και δημιούργησε ένα παγκόσμιο αντίκτυπο.

«Θέλουν να κάνουν χρήση των εμπειριών μας"

Είχαμε πολλές επισκέψεις από διάφορες χώρες. Διανοούμενοι, συγγραφείς και πολιτικοί έδωσαν θετική ανατροφοδότηση. Είδαμε ότι είχαμε μετατρέψει την αντίληψή τους για τις γυναίκες. Ως YPJ, μας κάλεσαν στη Νότια Αφρική. Πήγαμε εκεί, συναντήθηκε με την κυβέρνηση, και συμμετείχαμε σε συνέδρια και σεμινάρια. Πολλές επιτροπές ήρθαν στην Rojava και επισκέφθηκαν τις YPJ. Είχαν συζητήσεις μαζί μας για να μάθου από τις εμπειρίες μας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης που δημιουργήθηκε από τις YPJ ως αμυντική δύναμη των γυναικών. Πολλές γυναίκες θέλουν να κάνουν χρήση των εμπειριών μας και να οργανώσουν τις δικές τους μονάδες. Πολλές ομάδες έρχονται στην Rojava και θέλουν να κάνουν χρήση των εμπειριών και της κατάρτισης μας για το σκοπό αυτό.

Ποια είναι τα αποτελέσματα των διπλωματικών δραστηριοτήτων που οι YPJ έχουν διεξάγει το 2016;

Φυσικά, έχουμε πραγματοποιηθεί πολλές δημόσιες και ιδιωτικές διπλωματικές δραστηριότητες το 2016. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να αντικατοπτριστούν τα αποτελέσματα των πρακτικών μας έξω από Rojava. Πολλά ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά clips, συνεντεύξεις και  βιβλία έχουν συνταχθεί για τις YPJ. Πιστεύω ότι είναι οι YPJ που έχουν εκφράσει τον εαυτό τους πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, οι επισκέψεις και οι δράσεις μας είχαν επίσης αντίκτυπο.

Πόσο αυξήθηκαν οι YPJ φέτος ποσοτικά; Ποιο ήταν το επίπεδο της συμμετοχής στις YPJ στις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές;

Στην πραγματικότητα, το διεθνιστικό πνεύμα έχει αποκτήσει περισσότερη δύναμη αυτό το έτος. Αυτό έλαβε χώρα μεταξύ των τοπικών πληθυσμών, ιδίως μεταξύ των Αράβων γυναικών. Πολλές γυναίκες από πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές συμμετείχαν στις YPJ. Από την Shaddadi έως την Manbij, πολλές γυναίκες έχουν έρθει μαζί μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει μια ακαδημία για τον αραβικό λαό.  2 γυναικείες αραβικές μονάδες είχαν σχηματιστεί στο εσωτερικό των SDF με την υποστήριξη των YPJ. Σύντομα, ένα Άραβικό Γυναικείο Τάγμα θα ανακοινωθεί. Γυναίκες από την κουρδική και άλλες κοινωνίες έχουν ενταχθεί επίσης στις τάξεις μας φέτος.

"Βιώσαμε τον επαγγελματισμό  στην εκπαίδευση"

Πώς οι μαχήτριες των YPJ , οι οποίες εντυπωσιάζουν τον κόσμο και εμπνέουν τις γυναίκες,  εκπαιδεύονται; Πώς ήταν το σύστημα κατάρτισης το 2016;

Το 2016 ήταν μια διαφορετική χρονιά τόσο όσον αφορά τις ευκαιρίες και τις στρατολογήσεις. Οι YPJ βίωσαν την  επαγγελματοποίηση στον τομέα της κατάρτισης το τρέχον έτος. Ανοίξαμε δεκάδες στρατιωτικές, σχολές  και  ακαδημίες στην περιοχή και οι YPJ εστιάζουν στην κινητοποίηση των γυναικών σε αυτά τα μέρη.

Με τις ακαδημίες , προωθήσαμε την επαγγελματοποίηση σε τακτικές και τεχνικές πολέμου. Τα τελευταία χρόνια, οι YPJ αποκτήσαν μεγάλη εμπειρία στο πεδίο της μάχης.  Μετατρέπουμε αυτή την εμπειρία σε μια ακαδημαϊκή συνείδηση. Εκατοντάδες μαχήτριες των YPJ λαμβάνουν ακαδημαϊκή κατάρτιση για το σκοπό αυτό. Αυτό είναι ίσως γιατί οι γυναίκες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα μαθήματα κατάρτισης μας είναι δίγλωσσα, στα κουρδικά και τα αραβικά.

Η εκπαίδευσή μας καλύπτει πολλούς τομείς που κυμαίνονται από την ιστορία της φιλοσοφίας, τη ζωή, την προσωπικότητα και την ιστορία των γυναικών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι YPJ δεν είναι μια ωμή  δύναμη μάχης, αλλά μια δύναμη της κοινωνικής, πολιτιστικής και ηθικής συνείδησης. Γυναίκες που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους στην διεξαγωγή αυτου του αγώνα. Μια άλλη σημαντική συνέπεια της πάλης των YPJ είναι ότι οι γυναίκες έχουν αναπτύξει αυτοπεποίθηση. Οι γυναίκες εμπιστεύονται τους άνδρες περισσότερο από ότι τις άλλες γυναίκες για πάρα πολύ καιρό στη γεωγραφία μας. Έχουν υπερεκτιμήσει τους άνδρες, αλλά τώρα βλέπουν τη δύναμη σε άλλες γυναίκες και δεν βλέπουν τους άνδρες ως ανώτερους.

Οι ίδιες οι γυναίκες εμπιστεύονται περισσότερο τον εαυτό τους με τη βοήθεια της εκπαίδευσής μας, και αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη τακτικών και τεχνικών πολέμου. Μπορούν να κινητοποιήσουν τη νοημοσύνη τους πιο αποτελεσματικά και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί φέτος ως YPJ;

Αυτό το έτος, οι γυναίκες στις απελευθερωμένες περιοχές κινητοποιήθηκαν και διαμόρφωσαν τις δικές τους οργανώσεις. Μία από τις πιο όμορφες εξελίξεις του τρέχοντος έτους ήταν η διαμόρφωση του Στρατιωτικού Συμβουλίου Γυναικών της  Manbij. Φυσικά, οι YPJ πρόσφεραν εκπαιδευτική και υλικοτεχνική υποστήριξη  και συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Manbij . Όταν σχηματίστηκε το  Στρατιωτικό Συμβούλιο Γυναικών της  Manbij, οι YPJ παρέδωσαν τις δραστηριότητές τους σε αυτές και αποσύρθηκαν. Έχουμε μια σχέση εργασίας μαζί τους και είμαστε έτοιμες να προσφέρουμε την υποστήριξή μας, όποτε το χρειάζονται.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο Γυναικών  της Bab ιδρύθηκε και προσφέραμε την υποστήριξή μας σε αυτες, . Γυναίκες από την Shehba σχηματίζουν το τάγμα τους και μας ζήτησαν να τις εκπαιδεύσουμε, και προσφέραμε την υποστήριξή μας. Έχουμε μια εργατική σχέση μαζί τους, . Άραβες γυναίκες βρίσκονται στη διαδικασία της δημιουργίας ενός αραβικού Τάγματος  Γυναικών και εμείς τους προσφέρουμε την υποστήριξή μας.

"Θα εκδικηθούμε όλες τις γυναίκες καθώς θα απελευθερώσουμε την  Raqqa"

Ποια είναι η συμμετοχή των YPJ στη συνεχιζόμενη επιχείρηση Οργή  του Ευφράτη;

Η επιχείρηση Οργή  του Ευφράτη διαφέρει από τις άλλες στρατιωτικές εκστρατείες. οι YPJ ανακοίνωσαν ότι έχουν ηγετικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση, επειδή η Raqqa είναι το ιδεολογικό και πολιτικό κέντρο του ISIS, στην καρδιά της Συρίας και η πρωτεύουσα του ISIS. Στόχος μας σε αυτή την επιχείρηση είναι να εκδικηθούμε όλες τις γυναίκες, κυρίως τις γυναίκες που σφαγιάστηκαν και πωλούνται από το ISIS και τις γυναίκες της Raqqa που ζουν κάτω από την κατοχή του ISIS. Έχουμε σώσει 601 Êzîdî γυναίκες και χιλιάδες γυναίκες και παιδιά στην Raqqa από το ISIS μέχρι στιγμής. Όπως γνωρίζετε, οι χειμερινές συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά δεν έχουμε βιώσει τυχόν αδυναμίες  ηθικά. Οι  διοικητές και μαχητές των YPJσυμμετείχαν στην επιχείρηση της Raqqa και είναι στην πρώτη γραμμή. Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης αυτής είναι  γυναίκα διοικητής.

«Η απελευθέρωση της  RAQQA είναι επίσης η απελευθέρωση της νοοτροπίας"

Όπως ανέφερα,  επίσης διεξάγουμε  μια πνευματική μάχη. Η απελευθέρωση της Raqqa δεν είναι σαν την απελευθέρωση  οποιαδήποτε άλλης πόλης. Είναι, επίσης, η απελευθέρωση των νοοτροπιών. Ως γυναίκες των YPJ, στόχος μας είναι μια ψυχική και πνευματική απελευθέρωση, καθώς και το τέλος της κατοχής του ISIS . Η Δημοκρατική κουλτούρα και η αδελφική ζωή θα πρέπει να εμβαθυνθεί γιατί δεν βλέπουμε τον πόλεμο, ώς μόνο την απελευθέρωση της γης. Επίσης, αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση των γυναικών και των ανδρών. Εάν αυτό δεν συμβεί, το πατριαρχικό σύστημα θα επικρατήσει.

Υπό την έννοια αυτή, η απελευθέρωση του Raqqa είναι επίσης η απελευθέρωση της κοινωνίας. Αυτό είναι το πώς το βλέπουν οι  YPJ. Θα συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε στην επιχείρηση με τον ίδιο ενθουσιασμό το 2017 και θα εκδικηθούμε όλες τις γυναίκες με την απελευθέρωση της Raqqa.

Ως YPJ, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017;

Το 2017 θα είναι το τελευταίο έτος τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά. Ακόμα κι αν μια λύση δεν έχει επιτευχθεί, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια λύση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πιθανότητα ότι οι αντιφάσεις και οι συγκρούσεις να εμβαθύνουν. Ωστόσο, οι YPJ θα υποστηρίζουν πάντα μια δημοκρατική ειρηνική λύση. Για μια τέτοια λύση να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να ενισχύσουμε τη δύναμή μας. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε ή να τριπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας. Στις YPJ, αυτό το πνεύμα έχει γίνει το πνεύμα άμυναςς του δημοκρατικού έθνους.
Θα θέλαμε επίσης να επαγγελματοποιήσουμε τις δυνάμεις μας με την κατάρτιση και την ενίσχυση των μονάδων μας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας των δύο φύλων που είναι ισχυρή, όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και οικολογικά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε αυτή την δύναμη και  ελεύθερες και συνειδητοποιημένες γυναίκες σημαίνει ότι η κοινωνία είναι συνειδητή. Αυτό είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Και πάλι, θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στην επιχείρηση οργή του Ευφράτη με τον ίδιο ενθουσιασμό και να απελευθερώσουν όλες τις γυναίκες με την απελευθέρωση της Raqqa.

1

από @ 03/01/2017 1:28 πμ.


συντροφια συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια. να προσεχετε λιγο περισσοτερο ομως τη συνταξη. σε καποια σημεια η μεταφραση μοιαζει να εχει βγει μηχανικα, χωρις ουσιαστικη κατανοηση του πρωτοτυπου κειμενου. επισης καλο ειναι να παρατιθενται και οι πηγες. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License