Κατάπτυστη απάντηση Διοικητή σε κρατούμενες / Ο ρόλος των ΜΚΟ

Κατάπτυστη απάντηση διοικητή σε κρατούμενες / Ο ρόλος των ΜΚΟ

Κατάπτυστη απάντηση Διοικητή σε κρατούμενες / Ο ρόλος των ΜΚΟ

Την Κυριακή 23/10/2016, στo πλαίσιo δράσεων για την επανάκτηση των επισκεπτηρίων, τα οποία μας απαγορεύτηκαν μετά από δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε, μαζί με άλλες συλλογικότητες/άτομα, επισκεπτήριο-παρέμβαση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστριών Ελληνικού. Αν και η παρέμβαση έγινε κατά τη διάρκεια των τακτικών επισκεπτηρίων για το κοινό, μας απαγορεύτηκε για άλλη μία φορά να δούμε τις έγκλειστες μετανάστριες.

 

Όταν οι κρατούμενες το αντιλήφθηκαν, πέντε από αυτές έκαναν οι ίδιες αίτημα στον Διοικητή, προκειμένου να τις επισκεπτόμαστε ως φίλοι τους, κάτι που αποτελεί βασικό δικαίωμά τους.

Με μία κατάπτυστη απάντηση του Διοικητή του Κέντρου, το αίτημά τους απορρίφθηκε.

 Έχει ενδιαφέρον να εξετασθούν οι λόγοι που προφασίστηκαν οι μπάτσοι:

 

Για δύο από τις μετανάτριες το αίτημά τους απορρίφθηκε, γιατί υποτίθεται ότι «εκπροσωπούνται» από γνωστή ΜΚΟ (GCR). Φαίνεται δηλαδή, για άλλη μία φορά, πως οι ΜΚΟ σαν συνέχεια της πολιτικής του κράτους, συμβάλλουν στην απομόνωσή των κρατουμένων από τον έξω κόσμο και στη διαιώνιση των προβλημάτων των μεταναστών/ριών.

Ο δεύτερος βασικός λόγος, για την απόρριψη του αιτήματος, ήταν το γεγονός ότι  κάποιες κρατούμενες δέχονται ήδη επισκεπτήρια από άλλα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, καθώς και η απροκάλυπτα φασιστική αιτιολογία ότι δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ  οι φιλικές τους σχέσεις με τα μέλη της συνέλευσής μας. Μάλλον δηλαδή θα έπρεπε να πάρουμε «πιστοποίση φιλίας» από τους «στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ.» στην Π. Ράλλη.......   

 

Για εμάς αυτά δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από προφάσεις των μπάτσων, για να μας αποκόψουν από το Κέντρο Κράτησης, καθώς η επαφή μας με τις μετανάστριες, δεν υπακούει στην τακτική απομόνωσής τους.

 

 

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Συλλογικότητα αλληλέγγυων κρατουμένων στα νότια

28/12/2016

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

allileggyoikratoumenon@gmail.com

Αρχεία:

από . 28/12/2016 2 μμ.


 

από allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com 28/12/2016 2:24 μμ.


Πρωτοχρονιά έξω από το κέντρο κράτησης Ελληνικού |&| Πορεία: Σάββατο 14/1/17, 12:00, πλ. Σουρμένων

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Τα κολαστήρια που ονομάζονται κέντρα φιλοξενίας ή κέντρα κράτησης μεταναστών, είναι αποθήκες ψυχών για όσους περισσεύουν, όσους δεν είναι ακόμη χρήσιμοι, ως φθηνά εργατικά χέρια, στην καπιταλιστική μηχανή της δύσης. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε αυτά, απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, χωρίς χαρτιά, αποκλεισμένοι/ες από κάθε δικαίωμα. Η διαχείριση των μεταναστ(ρι)ών γίνεται και επισήμως πλέον, μέσω του εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα κράτησης, για μήνες, ενώ μέσα κι έξω από αυτά επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η αβάσταχτη αυτή καταπίεση απαντιέται από τους/τις μετανάστες/τριες με εξεγέρσεις.

Ταυτόχρονα οι ΜΚΟ ως εξωραϊσμένες κρατικές υπηρεσίες, αναλαμβάνουν τον καθησυχασμό των μεταναστών και επιδίδονται σε φαγοπότι με τις χρηματοδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Κράτος και Ε.Ε υπογράφουν συμφωνίες με την Τουρκία, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες σαν εμπόρευμα προς επιστροφή. Η τακτική του κράτους, για να σπάσει κάθε αντίδραση σε όλα αυτά είναι γνωστή. Τρομοκρατία από την αστυνομία, διαστρέβλωση και δαιμονοποίηση από τα ΜΜΕ, πλάτες στους φασίστες και ταυτόχρονη προσπάθεια απομόνωσης των μεταναστών από τους αλληλέγγυους.

Οι αλληλέγγυοι κρατουμένων στα νότια μαζί με συντρόφους/ισσες, πραγματοποιώντας εδώ και δύο χρόνια επισκεπτήρια και παρεμβάσεις στο κολαστήριο του ελληνικού, κατήγγειλαν την πρακτική εγκλεισμού των μεταναστριών, ανέδειξαν τα αιτήματα των κρατουμένων και δημοσιοποίησαν τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, ρίχνοντας φως σε θέματα που το κράτος θα ήθελε να μείνουν αόρατα. Αυτή την έμπρακτη αλληλεγγύη στις έγκλειστες μετανάστριες και τη δυναμική των σχέσεων που χτίζονται θέλουν να διαλύσουν οι αρχές και για το λόγο αυτό απαγόρευσαν τα επισκεπτήρια από τον Σεπτέμβρη.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Πρωτοχρονιά έξω από το κέντρο κράτησης Ελληνικού
Προσυγκέντρωση: μετρό Ελληνικού, 23:00

Σάββατο 14/1/17
Πορεία προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού
Προσυγκέντρωση: πλ. Σουρμένων, 12:00

αλληλέγγυοι, αλληλέγγυες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License