ΤΕV-DEM : Τα κέρδη μας θα εξελιχθούν σε μια εναλλακτική εθνική πραγματικότητα το 2017

Aldar Xelil διαχειριστής της ΤΕV-DEM : "Σήμερα το μονοπάτι μας είναι πολύ ευρύτερο και έχουμε δημιουργήσει μία ευρύα κοινωνική βάση. Και αυτή η ευρύα κοινωνική βάση, ελπίζουμε, θα σταματήσει τον πόλεμο και την τυραννία σε όλη τη Συρία.

Ο διαχειριστής της ΤΕV-DEM, Aldar Xelil μίλησε στο ANF σχετικά με τα έργα και τις προσπάθειες εκ μέρους τους το 2016.

" Το 2016 ήταν μια χρονιά της επανάστασης για την Rojava, την περιοχή και και τον κόσμο», δήλωσε ο Xelil και συνέχισε:

«Η διαμόρφωση της Συνέλευσης της Δημοκρατικής Συρίας ήταν ένα από τα πιο πολιτικά γεγονότα του 2016. Ήταν μια επιτυχημένη πολιτική αρχή. Ήταν επίσης η αρχή του νέου έτους. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Κατ 'αρχάς, ο λόγος για τη συνεχιζόμενη κρίση και τον πόλεμο στη Συρία ήταν η έλλειψη ενός οργανωτικού και πολιτικού σώματος. Και ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική μεταμόρφωση. Αν αυτά  συμβούν, θα μπορεί να υπάρχει μια δημοκρατική αλλαγή. Αυτή η συνέλευση θα είναι ο πυρήνας, και θα δημιουργήσει μια πολιτική και ηθική  κοινωνία μέσα στην ακεραιότητα της Συρίας.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση πλησιάζει το τέταρτο έτος. Αυτή η διοίκηση έχει αποτελέσει παράδειγμα για την δημοκρατική λύση. Υπάρχουν εθνικές, θρησκευτικές και κοινωνικές πτυχές σε αυτή. Αποτελείται από περιοχές που απελευθερώθηκαν από τις συμμορίες. Το πιο θαρραλέο βήμα της νέας ιστορίας της Συρίας ήταν η ανακύρηξη της Συντακτικής Συνέλευσης  της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας . Αυτά τα συστατικά καθορίζουν την διέξοδο από αυτή την κρίση και να προσφέρουν ένα μοντέλο. Υπήρχαν σημαντικές διαφορές απόψεων και  συγκρούσεις, και υπήρχε ένα πρόβλημα προσδιορισμού  των  προβλημάτων. Αυτό βάθυνε την ύφεση και τον πόλεμο. Η λύση αυτή παρουσιάστηκε σε μια τέτοια περίοδο.

Εν τω μεταξύ, το άνοιγμα γραφείων εκπροσώπησης  της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης σε 5 χώρες της Ευρώπης ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη διπλωματία. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής διπλωματίας, επίσης. Το άνοιγμα της διπλωματίας της Αυτόνομης Διοίκησης ήταν ένα ιστορικό βήμα. Ήταν επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τους λαούς, όπως οι Κούρδοι, Άραβες, Τουρκμένοι, Κιρκάσιοι και  Ασσύριοι, και θρησκευτικές ομάδες, όπως οι μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Êzidîs και Αλεβίτες να έρθουν μαζί και να εκπροσωπούν τον εαυτό τους. Όλες οι ομάδες, θρησκευτικοί σοφοί άνθρωποι, πολιτικοί και διανοούμενοι οι οποίοι χωρίζονταν μεταξύ τους για δεκαετίες ήρθαν περισσότερο μαζί . Γιατί κατά τη διάρκεια του καθεστώτος, τα στοιχεία αυτά δεν θα μπορούσαν να έρθουν μαζί, ακόμα κι αν ζούσαν στην ίδια χώρα. Στο σημείο αυτό, τα όργανα και οι επιτροπές που χειρίζονται τα πράγματα εργάστηκαν πολύ σκληρά. Σκοπός τους ήταν να συνειδητοποιήσουμε την επανάσταση και να πορευτούμε, σύμφωνα με τις αρχές της. Ήταν επιτυχής, παρά τις στρατιωτικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας και  εκείνους που ήθελαν να αμαυρώσουν τις κατακτήσεις της επανάστασης. Η κοινωνική διπλωματία που αναπτύχθηκε ήταν μια ευκαιρία για την Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση να αγκαλιάσει όλες τις κοινωνικές ομάδες και να εξηγήσει το δημοκρατικό σχέδιο του ομοσπονδιακού συστήματος και να πείσει τους ανθρώπους.

Ορισμένες συμφωνίες έγιναν πάνω σε αυτά τα θεμέλια. Μια τέτοια συμφωνία ήταν η συνθήκη Teyyar Elgat. Ήταν υπο την ηγεσία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Παρά τις επιπτώσεις του επίπεδου  του φονταμενταλισμού,  εθνικισμού και  σεξισμού στη Μέση Ανατολή, ακόμη και παρόλες τις ελλείψεις, έχουμε αναπτύξει δημοκρατικές πολιτικές σε όλη την Rojava και τη Βόρεια Συρία. "

«Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΦΕΡΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ"

Ο Xelil δήλωσε: «Η λύση στη συριακή κρίση είναι δίθεματική," και συνέχισε:
"Το ένα είναι να σταματήσει την τρομοκρατία. Και το άλλο είναι να πραγματοποιήσουμε τη δημοκρατική αλλαγή. Αυτά τα δύο θέματα έχουν υλοποιηθεί στη Βόρεια Συρία σήμερα. Η Βόρεια Συρία είναι ένα σημαντικό μέρος της Συρίας. Και οι δυνάμεις που έχουν θέσει τα θεμέλια και τα ενισχυουν  είναι αυτές μέσα στο ίδιο πρότυπο και  συντάσσονται με τις ίδιες αρχές, οι YPG, YPJ και SDF.

Το 2016, οι δυνάμεις αυτές δημιούργησαν την Shaddadi, την αντίσταση της Manbij που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της στις 12 Αυγούστου μετά από 73 ημέρες μετά τη διαμόρφωση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij, την ιστορική αντίσταση στην Sheikh Maqsoud, τη στάση αντίστασης στην Efrîn, και την πραγματικότητα των οργανωμένων, αντιστεκόμενων ανθρώπων. Παράλληλα με αυτά, το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη ξεκίνησε για το έδαφος της Βόρειας Raqqa. Υπάρχουν 1500 κάτοικοι της Raqqa  που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση. Οι άνθρωποι πείθονται όλο και περισσότερο κάθε μέρα ότι αυτές είναι οι ανθρωπιστικές απελευθερωτικές δυνάμεις. Και ο αντιτρομοκρατικός Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ο σύμμαχος για αυτές τις δυνάμεις.

Έχει αποδειχθεί ότι το 2016 ήταν η χρονιά για την προστασία όλων των λαών και  ομάδων στη Βόρεια Συρία. Το Συμβούλιο Άμυνας της Δημοκρατικης Αυτόνομης Διοίκησης  εξέδωσε την πράξη αυτοάμυνας , και ήταν γόνιμη και στα τρία καντόνια και αποδείχθηκε ότι είναι χρήσιμη. Η πράξη έφερε τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή και τη Συρία σε γενικές γραμμές. Γιατί έδειξε ότι η κοινωνία θα προστατεύσει τον εαυτό της. Η ανθρωπιστική της πλευρά ήρθε  εμπρός στο πρόσωπο των περιφερειακών δικτατορικών καθεστώτων που υποστηρίζουν το ένα το άλλο.

Ειδικά το τουρκικό καθεστώς που απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής θέλει να μετατρέψει τη συριακή κρίση προς όφελός της. Σε αυτό το σημείο, δεν σταμάτησε  ούτε το 2016, ,  παρέδωσε το Χαλέπι  στο καθεστώς και πούλησαν την αντιπολίτευση . Επειδή το τουρκικό καθεστώς στέκετε κατά του σχεδίου δημοκρατικού φεντεραλισμού και πιέζει τη Συρία άμεσα σε πόλεμο. Αυτός είναι ο λόγος που εισέβαλαν στην Jarablus. Και με αυτό, θέλουν ακόμα να επηρεάσουν αρνητικά και να σταματήσουν τη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Raqqa. Οι δυνάμεις των YPG, YPJ και SDF που απελευθερώνουν την Raqqa στοχεύονται. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, απειλούν την Manbij, που είναι απελευθερωμένη από το ISIS και έχει μία πολιτική συνέλευση, με εισβολή. "

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ROJAVA"

ο Xelil επεσήμανε ότι, σε σύγκριση με το υπόλοιπο της Συρίας, τα εδάφη της  Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης  προσφέρουν μια κάποια ασφάλεια και σταθερότητα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πρόσφυγες από άλλα μέρη της Συρίας συνέχισαν να έρχονται στην Rojava:

"Με την τελευταία διαδικασία, οι άμαχοι που διέφυγαν απο την υπό ιρακινό έλεγχο  Μοσούλη επίσης μεταναστεύουν προς την Rojava. Ακόμα κι αν η Rojava είναι κάτω από τον αποκλεισμό, η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση συνεχίζει να προσφέρει πόρους για τους πρόσφυγες, οσο περιορισμένη και αν είναι. Υπάρχει μια ροή  μεταναστών στην Efrîn από την Shehba, επίσης. Έτσι,  τώρα, υπάρχει μια ροή  προσφύγων σε όλα τα καντόνια, αλλά η υποστήριξη που προέρχεται από τις διεθνείς δυνάμεις και τις οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας είναι πολύ περιορισμένη. Μερικά στρατόπεδα προσφύγων δύσκολα λαμβάνουν καποία υποστήριξη. Για παράδειγμα, η Mebruka. Σε όλα τα καντόνια, η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνη για όλους τους ανθρώπους και όλους τους πρόσφυγες. Προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των Σύριων και Ιρακινών μεταναστών, αλλά υπάρχουν πολλές αδυναμίες, καθώς οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι. Επειδή τα περιφερειακά μέρη δεν μπορούν να παρέχουν πολύ μεγάλη  υποστήριξη. "

«ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ"

«Υπήρξαν σημαντικά βήματα στον κοινωνικό, πολιτικό, δημοκρατικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα το 2016 με την τρίτη γραμμή", δήλωσε ο Xelil και συνέχισε:
"Σύμφωνα με τα οφέλη που επιτεύχθηκαν από αυτά τα βήματα, το να δημιουγησουμε μια νέα Συρία είναι θεμελιώδες.....  Επειδή το έργο της Δημοκρατικής Συρίας είναι ένα σημαντικό έργο και χρόνια δουλειάς έχουν γίνει για αυτή. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Και αυτή η γραμμή θα δημιουργήσει το δημοκρατικό μετασχηματισμό στη Συρία. Τα πρώτα σημάδια αυτού (του μετασχηματισμού) είναι παρόντα στην απελευθέρωση της Raqqa, ακόμη και την απελευθέρωση των ενδιάμεσων περιοχών μεταξύ Kobanê και Efrîn, στην οργάνωση της κοινωνίας και τη διαμόρφωση των ιδρυμάτων στις έξι περιοχές που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τις δυνάμεις YPG και YPJ.
Αλλά εξακολουθεί να φαίνεται ότι οι συνωμοσίες και το εμπάργκο κατά της Rojava συνεχίζετε, και σύμφωνα με την πολιτική λογική στην περιοχή, θα συνεχιστεί και στο νέο έτος.

Αλλά παρ 'όλα, πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική θα καταρρεύσει. Και πιστεύουμε ότι η ανάγνωση μας θα αποδειχθεί οτι θα γίνει αληθινή. Καθώς η επανάσταση ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου, το 2012, αυτή η επανάσταση θα συνεχιστεί. Η προκαταρκτική εργασία για μια ελεύθερη ζωή που θα δημιουργήσει αληθινή αδελφοσύνη μεταξύ των λαών που ζούν εκεί. Η ακεραιότητα των χρωμάτων της Συρίας θα υπάρξουν ενάντια στις πολιτικές της άρνησης και της εκμηδένισης.
Η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα μας λέει το εξής: έχουμε αναπτύξει το μετασχηματισμό. Όσοι ακολουθούν την κατάσταση στη Συρία μπορού να πειστούν πιο καθαρά από αυτό.

Υπήρξαν ορισμένες περιφερειακές και Συρικές, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο ομάδες που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τα κέρδη που η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση έχει δημιουργήσει σε στρατιωτικό, διπλωματικέό και κοινωνικό τομέα. Έχουν προσπαθήσει να μας ωθήσουν έξω από τους μηχανισμούς και τις συναντήσεις αναφορικά με τη λύση στη Συρία. Τι έγινε εμφανές ήταν ότι, επειδή προσπάθησαν να μας ωθήσουν έξω, δεν  μπόρεσαν να αποτελέσουν μια απάντηση στις ελπίδες των συριακών λαών », και απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και έμειναν χωρίς λύσεις στη συριακή κρίση. Και τις συναντήσεις τους για μια λύση ήταν άκαρπες, παρά τη διεθνή υποστήριξη. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την δική μας διαδρομή σε μια λύση, η οποία είναι η τρίτη πρόταση. Με όλα τα κόμματά  τους και τους θεσμούς τους, δεν μπορούν να παράγουν μια ισοδύναμη πρόταση  λύσης. Έχουμε γίνει μια θεμελιώδης δύναμη στο πολιτικό σκηνικό στη Συρία με την πρότασή μας. "

“DEMOCRATIC FEDERAL REPUBLIC OF SYRIA”

ο Aldar Xelil ολοκληρώνει την  αναλύσή του λέγοντας:
"Στη Συρία, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για μια δημοκρατική λύση χωρίς εμάς, και κανείς δεν μπορεί να καθίσει σε ένα πραγματικό τραπέζι επίλυσης χωρίς εμάς. Είμαστε ανοιχτοί στον καθένα και σε όλα τα άτομα και τις ομάδες που θέλουν τη Συρία να ανήκει στους Σύριους και να είναι εκδημοκρατισμένη. Το να ερευνήσουμε και ν επικαιροποιήσουμε το δημοκρατικό έργο ήταν πάντα στις καρδιές και τα μυαλά μας. Έχουμε πληρώσει τρομερό τίμημα γι 'αυτό. Και αυτό το «τίμημα» αποτελείται από χιλιάδες Κούρδους, Άραβες και  Ασσύριους. Σήμερα η πορεία μας έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, και έχουμε δημιουργήσει μία ευρύα κοινωνική βάση. Και αυτή η ευρύα κοινωνική βάση, ελπίζουμε, θα σταματήσει τον πόλεμο και την τυραννία στην γη της Συρίας  το επόμενο έτος. Και εμείς, ως οι λαοί της Συρίας θέλουμε να ζήσουμε σε μία ασφαλή, σταθερή και δημοκρατική Συρία. Μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους με το να έρθουμε μαζί και να ιδρύσουμε την Δημοκρατική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Συρίας ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License