Ραβασάκια σε κινηματίες τού «Δεν πληρώνω διόδια»

Τα 336,52 ευρώ που χρεώνονται σε Θεσσαλονικιό θα εικοσαπλασιαστούν (7.066,92 ευρώ) αν δεν πληρωθούν σε 15 μέρες, όπως τον απειλεί η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» |

 

Συντάκτης:  Απόστολος Λυκεσάς

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η αποστολή σημειωμάτων σε πολίτες για «χρέη» που έχουν επειδή συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω διόδια» και αφορούσε την άρνησή τους να καταβάλουν το αντίτιμο για τη διέλευσή τους.

Τελευταίο κρούσμα, το «μπιλιετάκι» που έλαβε ο Δ.Γ. από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, με το οποίο του γνωστοποιείται από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται το τμήμα της ΠΑΘΕ από Ράχες Μαλιακού μέχρι το Κλειδί Ημαθίας, ότι έχει οφειλή 336,52 ευρώ, ενώ παράλληλα η εταιρεία «διερευνά την ύπαρξη και τυχόν άλλων οφειλών και επιφυλάσσεται να κινηθεί ομοίως για τις οφειλές αυτές».

Επιπλέον του γίνεται γνωστό ότι, αν μέσα σε δεκαπέντε μέρες δεν πληρώσει το ποσόν αυτό, τότε θα επιβαρυνθεί με το εικοσαπλάσιό του, δηλαδή με 7.066,92 ευρώ, «πλέον τόκους υπερημερίας και σημαντική δικαστική δαπάνη».

Το θέμα δεν είναι σημερινό, καθώς οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που, αδυνατώντας να καταβάλουν τα αρχικά ποσά των παραβάσεων, έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι απέναντι στις εφορίες.

Στην «Εφ.Συν.» έχουμε καταγράψει και άλλες περιπτώσεις που κατέληξαν μάλιστα στον καταλογισμό εξοντωτικών ποσών, τα οποία και υφίστανται παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν, για παράδειγμα, από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.».

Επιπλέον, κι αυτό είναι το χειρότερο, οι άνθρωποι αυτοί ήταν μέλη του κινήματος το οποίο είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και νιώθουν απατημένοι, αφού η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε κάτι να τους προστατέψει.

Είναι γνωστό βέβαια ότι το θέμα έγινε αφορμή ακόμη και για παρέμβαση των δανειστών, που επέμειναν ότι τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρωθούν, αυτό όμως δεν λέει τίποτα για όσους από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκονται υπόλογοι στο δημόσιο ταμείο.

  • http://www.efsyn.gr/arthro/ravasakia-se-kinimaties-toy-den-plirono-diodia

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License