Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΡΚΚ, Μουράτ Καραγιλάν μίλησε στο ANF και έκανε σημαντικές εκτιμήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη και το    Kayseri.


Ο Karayılan ανέφερε οτι άν ο Erdoğan δεν είχε αρνηθεί και ακυρώσει την συμφωνία του Dolmabahçe και με αυτό τον τρόπο να θέσει τελος στις διαπραγματεύσεις, το σύνέδιο του αφοπλισμού θα είχε οργανωθεί, προσθέτοντας οτι "με άλλα λόγια ο  Ερτντογάν τελείωσε τη διαδικασία  αφοπλισμού στο ξεκίνημά της".

Ο Καραγιλάν επεσήμανε ότι η νοοτροπία που ξεκίνησε το πόλεμο είναι υπεύθυνη για τη δράση στο Beşiktaş, τις συγκρούσεις πιο πριν, και τις ενέργειες που αποδίδονται στην ΤΑΚ, όπως εκείνη στο Kayseri.  «Αυτές οι πρόσφατες ενέργειες βρίσκονται στο νομικό πλαίσιο των κανόνων του πολέμου. Εμείς δεν καταδικάζουμε τις ενέργειες που είναι εντός των ορίων του διεθνούς πολέμου. "

Την περασμένη εβδομάδα, 2 εκρήξεις έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη και μία άλλη στο Kayseri. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δέχθηκαν βαριά χτυπήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εκρήξεων. Μια εκστρατεία επιθέσεων εναντίον των Κούρδων ξεκίνησε μετά. Μετά από αυτά, ο κόσμος συζήτησε προηγούμενες διαδικασίες διαλόγου και ορισμένοι αντέτειναν ότι το κίνημά σας  τελείωσε τις διαπραγματεύσεις. Λαμβάνοντας όλα αυτά κατά νου, πώς θα αξιολογουσατε τις πρόσφατες εξελίξεις;

Εμείς δεν το θέλαμε αυτό. Οι λαοί της Τουρκίας θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό: Το PKK δεν ήταν και δεν είναι υπέρ του πολέμου. Αλλά αν αγνοήσεις όλα τα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων και χρησιμοποιήσεις  βία για να τους εξαλείψεις, φυσικά, το PKK θα αντισταθεί. Το PKK είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε με βάση τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή και για την απόκτηση των δικαιωμάτων ενός λαού στο Κουρδιστάν. Τι ειπώθηκε στη δήλωση που διαβάστηκε στο Dolmabahçe Palace στις 28 Φεβρουαρίου, 2015, και περιγράφηκε από τον Ερντογάν ως «μια δήλωση που για πολύ καιρό περιμέναμε", αλλά αργότερα απορρίφθηκε; Ο ηγέτης Apo ήταν αυτός που κάλεσε το PKK να οργανώσει ένα συνέδριο τον Απρίλιο, προκειμένου να συζητήσουν για την υποστολή των όπλων. Αν ο Ερντογάν δεν είχε απορρίψει την συμφωνία του Dolmabahçe και τελείωνε τις διαπραγματεύσεις, ένα συνέδριο αφοπλισμού θα είχε οργανωθεί. Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν έληξε την διαδικασία αφοπλισμού στην αρχή της.

Τώρα, πολλοί λεγόμενοι συγγραφείς και καθηγητές προκλητικά βγένουν στην τηλεόραση και λένε πράγματα όπως «το ΡΚΚ τελείωσε τη διαδικασία, το PKK ξεκίνησε τον πόλεμο." Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ποιος απέρριψε την συμφωνία του Dolmabahçe; Ποιός έκλεισε τις διαπραγματεύσεις; Ποιος έθεσε σε απομόνωση τον ηγέτη Apo από τότε; Ποιος ξεκίνησε τις επιχειρήσεις σε περιοχες όπως η Ağrı  την άνοιξη του 2015; Ποιος έκανε το ISIS να πραγματοποιήσει επιθέσεις; Ποιος ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις με στόχο τα κέντρα του ΡΚΚ στις 24 Ιουλίου του 2015; Είναι γελοίο  να χρησιμοποιήσουν το θάνατο των 2 αστυνομικών στο Ceylanpınar ως δικαιολογία. Η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν επέλεξε να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον του κουρδικού λαού, προκειμένου να ενισχύσει την εξουσία του και να επιβάλει το όνειρό του για ένα σύστημα του ενός ανδρός  πάνω στους λαούς της Τουρκίας. Επέλεξε τον πόλεμο, όχι την ειρήνη. Αυτό είναι ό, τι έχει συμβεί. Εμείς ποτέ δεν έχουμε υιοθετήσει μια πολιτική υπέρ του πολέμου. Λένε ότι «το ΡΚΚ έγινε ισχυρό στην Rojava, έφερε όπλα στην Τουρκία, και άρχισε τον πόλεμο." Αυτό είναι απλά λανθασμένο.

Ως εκ τούτου, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη δράση στο Beşiktaş, τις συγκρούσεις πιο πριν, και τις ενέργειες που αποδίδονται στην ΤΑΚ, όπως εκείνη στο Kayseri. Η νοοτροπία που ξεκίνησε τον πόλεμο είναι υπεύθυνη για αυτές. Η κυβέρνηση του AKP, η οποία επέλεξε να χύσει αίμα για την εξουσία της, είναι υπεύθυνη για αυτες.
Αυτή η Μοίρα Καταδρομών του Kayseri διεξάγει την πλειονότητα των σφαγών στο Κουρδιστάν. Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης το παραδέχονται αυτό. Αυτές είναι οι δυνάμεις που καίνε χιλιάδες χωριά, ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις,  εκτελούν ανθρώπους, τρομοκρατούν το Κουρδιστάν, και  είναι υπεύθυνες για τα βασανιστήρια των Κούρδων αμάχων σε μέρη όπως Χακάρι και Τσίζρε για να διατηρήσουν δήθεν την ειρήνη σε πόλεις όπως το Kayseri (Καισάρεια)! Ένα βίντεο διαδόθηκε  από τα social media πρόσφατα. Οι στρατιώτες εκτελούσαν τις δύο γυναίκες αντάρτισες  που είχαν συλληφθεί σέρνοντάς τες στα βράχια. Οι στρατιώτες αυτοί ήταν από την Μοίρα Καταδρομών του Kayseri. Αν η κουρδική νεολαία διεξάγει μια δράση εναντίον αυτών των στρατιωτών, ποιός μπορεί να αντιταχθεί σε αυτό; Είναι οι διεθνείς δυνάμεις που καταδικάζουν την ενέργεια στο Kayseri  αλλα δεν λένε τίποτα για τις σφαγές ότι αυτοί οι στρατιώτες πραγματοποιούν σε όλο το Κουρδιστάν. Γιατί αυτές οι εξουσίες δεν λέγαν τίποτα, όταν οι στρατιώτες τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους στο Κουρδιστάν; Ο καθένας πρέπει να θυμάτε ότι εδώ γίνετε ένας πόλεμος στο Κουρδιστάν με διάφορους φορείς. Αν κάποιος θα μιλήσει για τρομοκρατία, θα πρέπει κανείς να δει ότι η κρατική τρομοκρατία στο Κουρδιστάν  σκοτώνει χιλιάδες πολίτες. Υπάρχει μια ανθρωπιστική κρίση  στο Χαλέπι σήμερα, αλλά στο Χαλέπι οι άνθρωποι δεν κάηκαν ζωντανοί οπως έγινε στο Cizre. Η αλήθεια είναι εντυπωσιακή.

Εμείς δεν θέλαμε τα πράγματα να γίνουν με τον τρόπο πο έγιναν. Το Τουρκικό κοινό και οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν την Τουρκία θα πρέπει να ρωτήσουν το εξής: Γιατί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Γιατί οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν; Τώρα, η τουρκική οικονομία είναι σε ύφεση, οι άνθρωποι είναι στρεσαρισμένοι, και εκεί η κοινωνία είναι σε κατάθληψη. Γιατί αυτό έφτασε σε αυτό το σημείο;

Οι σχέσεις της οργανωσής σας με την ΤΑΚ είναι συχνά υπο συζήτηση. Κάποιοι λένε οτι εσείς προσωπικά υπερασπίζεστε τα μέλη της ΤΑΚ που πραγματοποιούν αυτές τις δράσεις...

Είχα κάνει μια δήλωση στο παρελθόν σχετικά με τους ανθρώπους από το αριστερό κίνημα στην Τουρκία που διεξάγουν ενέργειες αυτοθυσίας: «Οι άνθρωποι που θυσιάζουν πρόθυμα τη ζωή τους για την αιτία τους πρέπει να τιμούνται." Αυτό ισχύει ακόμη και για τους εχθρούς μου. Εμείς θα υπερασπιστούμε αυτούς τους νέους ανθρώπους που θυσιάζουν τη ζωή τους. Εμείς επικρίνουμε πολλές από τις ενέργειες της ΤΑΚ. Καταδικάσαμε δημοσίως μερικές από τις δράσεις τους στο παρελθόν, αλλά δεν μπορούμε να αξιολογούμε κάθε δράση, ως μια κακή πράξη. Για παράδειγμα, οι πρόσφατες ενέργειες βρίσκονται στο νομικό πλαίσιο των κανόνων του πολέμου. Εμείς δεν καταδικάζουν τις ενέργειες που είναι εντός των ορίων του διεθνούς πολέμου. Αυτό που επικρίνουμε είναι η περιφρόνηση για το νόμο και η στόχευση αμάχων. Ορισμένοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αμάχων θυμάτων. Οι εν λόγω θάνατοι δεν πρέπει να συμβαίνουν. Οι ΤΑΚ θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες όπου πεθαίνουν άμαχοι. Αν θέλουν να  εξυπηρετήσουν την υπόθεση της ελευθερίας, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτό το σημείο.

Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δηλώσεις από τις κρατικές αρχές που στοχεύουν τον κουρδικό λαό στο σύνολό του, ουρλιάζουν για τον πόλεμο κάθε μέρα, και λένε"Θα είναι αδίστακτοι από τώρα και στο εξής, εμείς θα τους βλάψουμε, εμείς θα τους εξολεθρεύσουμε, θα τους καταστρέψουμε ". Υπάρχουν εκείνοι που αγαπούν τον θάνατο, οι οποίοι χειροκροτουν και  ουρλιάζουν από χαρά όταν πεθαίνει η κουρδική νεολαία. Αυτά τα καλέσματα δεν ήταν αρκετά ακόμη και για τον Erdoğan και, πιο πρόσφατα, ο ίδιος είπε ότι «ανακοινώνει εθνική κινητοποίηση". Στην πραγματικότητα, δήλωσε μια "εθνική κινητοποίηση για πληροφοριοδότες». Λέει "αναφέρετε όποιον βλέπετε". Ακριβώς όπως την εποχή του Χίτλερ. Ο Χίτλερ είχε τόσους πολλούς στρατιώτες, αστυνομικούς, αξιωματικούς των SS, είχε πολλές δομές πληροφωριών, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για αυτόν, προκάλεσε τις μάζες, επίαης, για να τους κινητοποιήσει και να συντρίψει όλους τους αντιπάλους του. Τώρα ο Ερντογάν κάνει το ίδιο πράγμα. Έχει τόσους πολλούς αστυνομικούς και στρατιώτες,  συλλαμβάνει ανθρώπους κάθε μέρα, κάθε μέρα  άνθρωποι  σκοτώνονται αριστερά και δεξιά. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό γι 'αυτόν, ο ίδιος λέει ότι «όλοι θα πρέπει να εμπλακούν», προσκαλεί όλους να γίνουν καταδότες. Είναι πολύ Χιτλερίσκος. Πώς μπορεί η ζωή να ομαλοποιηθεί αν όλοι καταδίδουν τους  άλλους; Πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι; Πώς μπορεί η ειρήνη και η εμπιστοσύνη να αναπτυχθεί σε μια χώρα όπου ο καθένας αμφιβάλει για όλους τους άλλους;

Αλλά φυσικά, πάνω από όλα, οι Κούρδοι έχουν τεθεί στο στόχαστρο αυτής της κινητοποίησης. Δηλαδή, έχουν στόχο την κουρδική κοινωνία όταν λένε οτι "θα καταστρέψουμε, θα εξολεθρεύσουμε". Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε. Αυτές οι δύο τελευταίες μέρες μετά την κήρυξη της κινητοποίησης υπάρχουν αρκετές επιθέσεις σε γραφεία του HDP από διάφορες ρατσιστικές ομάδες. Είναι καθοδηγούμενες απο τον Ερντογάν. Τι θέλουν  να κάνουν; Θέλουν να εκφοβίσουν την κουρδική κοινωνία. Τώρα, μερικές φορές μιλούν και  λένε ψέματα, όπως "Μην προβοκάρεστε, το PKK θέλει ένα τουρκο-κουρδικό πόλεμο», και στη συνέχεια να γυρίσει και θα συνεχίσει την προτροπή, θα καθοδηγήσει τους ανθρώπους. Και η αστυνομία δεν παρεμβαίνει. Αν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στο  Αμέντ ή το Batman πηγαίνει προς το κτίριο του ΑΚΡ , να ρίξει πέτρες, να κάνει λεηλασίες και να βαλει φωτιά  - η αστυνομία δεν θα προσδιορίσει την ταυτότητά τους; Η αστυνομία δεν θα τους βρεί μέσα απο τις κάμερες  και στη συνέχεια δεν θα  τους πιάσουν; Φυσικά θα το έκαναν. Έτσι, γιατί δεν πιάνουν αυτούς που επιτίθενται στα γραφεία του HDP; Επειδή είναι αυτοί οι υποκινητες τους. Γι 'αυτό τους αφήνουν να υπάρχουν.

Αυτό από μόνο του είναι πραγματικά μια παραδοσιακή μέθοδος για το τουρκικό κράτος. Το έκαναν αυτό για να Αρμένιους και τους Έλληνες στο παρελθόν, τώρα το κάνουν με τους Κούρδους. Αυτό είναι άθλιο. Δεν υπάρχει τίποτα το ηθικό ή ανθρώπινο στο να επιτήθεσε  εναντίων ασθενέστερων ανθρώπους με όλα τα μέσα σου, όπου είσαι δυνατός. Αυτό είναι το έργο των δειλών. Τώρα στο Kırşehir, Kayseri και πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας, υπάρχουν κάποιοι φωτισμένοι, δημοκρατικοί άνθρωποι και  κούρδοι. Πάλεψαν για να κρατήσουν το κεφάλι τους ψηλά, άνοιξαν ένα γραφείο του κόμματος με μεγάλη δυσκολία. Στη συνέχεια, ένας όχλος έρχεται, υποκινούμενος από τον Erdoğan, πηγαίνουν για το κάψουν και να το λεηλατήσουν. Να σκεφτείς - δεν υπάρχουν βίαιοι άνθρωποι εκεί που θα προκαλέσουν. Φυσικά, υπάρχουν χειραγωγούμενα γεγονότα. Ο λαός μας πρέπει να προστατευθεί από τέτοιες προσπάθειες. Κανείς δεν θα πρέπει να είναι χωρίς προστασία οπουδήποτε. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προγραμματίσουν τις πιο εκτεταμένες σφαγές όπως έχουμε ξαναδεί στην ιστορία. Καθώς ο στόχος τους είναι να φιμώσουν και να εκφοβίσουν την κοινωνία μας, μπορούν να κάνουν  τα πάντα που έρχονται στο μυαλό τους . Έτσι, είναι καλό να έχουμε προφυλάξεις. Ο λαός μας πρέπει να οργανωθεί παντού και να προστατεύσει τον εαυτό του.

Μόλις αναφέρατε τους πολίτες φασίστες του συνασπισμού ΑΚΡ-MHP. Υπάρχει επίσης η τρομοκρατία που επιβλήθηκε με τη δικαιολογία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων  βουλευτών και συν-δήμαρχων, έχουν συλληφθεί. Πώς αξιολογείτε αυτές τις προσπάθειες;

Είναι σαφές ότι θέλουν να εκφοβίσουν τον κουρδικό λαό. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περιθωριοποιήσουν το κίνημά μας. Θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο αν μπορούν. Αυτό βρίσκετε, επίσης, στη βάση των επιθέσεων στο HDP. Ο στόχος αυτών των επιθέσεων στο HDP και το DBP είναι για να εκφοβίσουν την κουρδική κοινωνία. Υπάρχουν βουλευτές και δήμαρχοι που οι άνθρωποι μπορούν να πέσεις για αυτούς. Συλλαμβάνουν όλους εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να εμπιστευθούν για να σπάσουν την αντίσταση τους και το πνεύμα τους, στοχεύουν όλα τα κουρδικά ιδρύματα λέγοντας «Θα πρέπει να παραδωθήτε, θα πρέπει να παραιτηθήτε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Δεν είναι μόνο τα πολιτικά κόμματα όπως το HDP που στοχεύουν, υπάρχουν 190 κουρδικές οργανώσεις που έχουν κλείσει. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πολιτιστικά ιδρύματα, ακαδημαϊκές και ερευνητικές ενώσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και άλλα τέτοια ιδρύματα που δεν έχουν το ένα χέρι στην πολιτική. Τα πάντα που εχουν σχεση με τον Κουρδισμό, απαγόρεύτηκαν σήμερα. Ο στόχος είναι να εκφοβίσουν τους ανθρώπους και ως εκ τούτου να επιτύχουν  αποτελέματα. Για να ελέγξουν την αντίσταση στην κοινωνία, πρόσφατα άρχισαν να προσαγάγουν δημάρχους, στη συνέχεια τους συνέλλαβαν  μια-δυο μέρες αργότερα, και στη συνέχεια διαχειριστές διορίζονται στη θέση τους. Είναι πιθανό ότι αυτό το σενάριο θα υλοποιηθεί και θα τους εξαφανήσουν όλους αυτούς.

Σκεφτείτε το, τι δικαιολογία υπάρχει για να εξηγήσει τη σύλληψη ενός κούρδου πολιτικού όπως ο Αχμέτ Τουρκ, ένας ηλικιωμένος άντρας με ένα βηματοδότη που μιλά πάντα για την ειρήνη; Αυτός είναι άρρωστος, που χρειάζεται για να πάει για θεραπείες, αλλά περνάνε χειροπέδες σ 'αυτόν. Υπάρχει μόνο μία εξήγηση για αυτό, και ότι προσπαθούν να εκφοβίσουν τους Κούρδους και να τους κάνουν να παραδοθούν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Τους Κούρδους και τους  συμμάχους  των Κούρδων, τους αριστερούς, τους σοσιαλιστές, τους δημοκράτες, ακόμα και τους κεμαλιστές, όποιος αντιτίθεται σε αυτό το επίπεδο της βίας, είναι επίσης θύμα εκφοβισμού και φιμώνεται. Ο στόχος τους δεν είναι να εξαλειψουν μόνο τους Κούρδους. Ο στόχος τους είναι να συντρίψουν και να περιθωριοποιήσουν την αντιπολίτευση στο σύνολό της,  καταστρέφοντας τους Κούρδους. Αλλά οι Κούρδοι είναι κυρίαρχοι, όπως και στο 1925 . Οι πολιτικές της εποχής εκείνης  υλοποιηούνται και πάλι τώρα. Ο Ερντογάν ο ίδιος επέκρινε την πολιτική κατά την περίοδο της σφαγης του Ντέρσιμ , αλλά τώρα κάνει το ίδιο. Και αυτός το κάνει  με μεθόδους απολύτως ακατάλληλους  για την εποχή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι η λεγόμενη δύναμη που θα φέρει την λύση μαζί με κάποιους υπάλληλους Κούρδους που έχει μαζί του. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει διαπράξει εγκλήματα. Ποια εγκλήματα έχουν οι ενώσεις, οι βουλευτές του HDP  και οι συν-δήμαρχοι που έχουν φυλακιστεί; Κατηγορούνται για τις ομιλίες τους. Πρόκειται για πολιτικούς, φυσικά, θα μιλήσουν. Πήγαν στους ανθρώπους και να τους ζητήσουν την ψήφο τους με τις ίδιες ομιλίες - και την πήραν . Δεν είπανε τίποτα τότε, και τώρα  κάνει προπαγάνδα για τις ίδιες ομιλίες και  συλλαμβανει ανθρώπους με κατηγορίες όπως " διαπράξατε ένα έγκλημα,  υποστηρίζετε την τρομοκρατία,  συμμετήχατε τον πόλεμο των τάφρων». Αλλά η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη.

Τώρα ο Ερντογάν λέει, "δεν μπορείτε να διαιρέσετε αυτή τη χώρα". Ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχουμε ένα στόχο να διαιρέσουμε την Τουρκία. Θέλουμε να λύσουμε το κουρδικό ζήτημα εντός των συνόρων της Τουρκίας και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας μέσα από την προοπτική της δημοκρατικής αυτονομίας. Αλλά στρεβλώνουν όλα αυτά, για να αυξήσουν το εθνικιστικό αίσθημα των απλών ανθρώπων και την επίτευξη αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τους βρώμικους στόχους τους. Αυτό είναι το ιστορικό γεγονός.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License