ΠΑ.Σ.Ε.Wind: ΕΝΗΜ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 28/12/14

...

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
E-mail: labourunion.gr@nokia.com

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind
E-mail: symboulio@yahoo.com
 
14/12/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 28/12/2014

Την Τρίτη 6/12/16 εκδικάστηκε η υπόθεση τριών συναδέλφων μας, μεταξύ αυτών και του μέλους του δ.σ. του Σωματείου μας Σ. Μάλαμα, σχετική με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως έπειτα από την καταστολή που είχε δεχθεί η απεργία στον κλάδο του βιβλίου έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός στις 28/12/2014. Η απεργία αυτή είχε κηρυχθεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας και στηρίχθηκε από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, στο οποίο συμμετέχει και το Σωματείο μας. Οι στημένες κατηγορίες κατέρρευσαν και οι συνάδελφοι αθωώθηκαν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν η βιαιότητα και οι εξευτελιστικές πρακτικές των κατασταλτικών μηχανισμών, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η απόδοση ψευδών κατηγοριών, με σκοπό να καμφθεί κάθε αντίσταση προς την επίθεση από κράτος και εργοδότες. Καθ όλο αυτό το διάστημα όμως αναδείχθηκε κάτι πιο σημαντικό: η δύναμη της αλληλεγγύης.

Τα δύο αυτά χρόνια το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, παράλληλα με τον αγώνα που διεξήγαγε στο εμπόριο, είχε προχωρήσει σε δεκάδες παρεμβάσεις για την ανάδειξη των γεγονότων της 28/12/14 (Wind, Nokia, επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου, γειτονιές, εμπορικά καταστήματα κ.α.). Πλήθος αλληλέγγυων από σωματεία, φοιτητικές, εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιών στήριξαν τους συναδέλφους τόσο κατά το προηγούμενο διάστημα όσο και με την ηχηρή τους παρουσία κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο επίμονος και συλλογικός αγώνας ήταν αυτός που οδήγησε στην θετική έκβασή της.

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν μπορούμε να ελπίζουμε από τους μηχανισμούς του κράτους. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, ό, τι κερδίζουμε είναι αποτέλεσμα της αλληλεγγύης και των μαχών που δίνουμε. Πήραμε λοιπόν μια ανάσα και συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στήριξαν τους συναδέλφους μας με την παρουσία τους την ημέρα της σύλληψης και του αυτοφώρου, με την συμμετοχή τους στις παρεμβάσεις, με την παρουσία τους στη δίκη είτε ως μάρτυρες υπεράσπισης είτε ως αλληλέγγυοι, με την αποστολή ψηφισμάτων και με τη δημοσιοποίηση του αγώνα μας.

Όλοι μαζί αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
ΤΑ Δ.Σ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License