«κοινωνιστές vs αντι-κοινωνικοί»

Με έχει κουράσει αυτή η κόντρα. Και επιπλέον γράφω τις απόψεις μου για την βία..

Έχω κουραστεί με την κόντρα που υπάρχει των «κοινωνιστών και αντι-κοινωνικών». Προσωπικά δεν είμαι τίποτα απ΄τα 2. Καμιά ταμπέλα απ΄τις 2 δεν με εκφράζει απόλυτα. Θεωρώ επίσης πως είναι ένα ψεύτικο δίπολο. Σταματήστε πια να σχηματοποιείτε τα πάντα. Και να τα κάνετε όλα δίπολα.

Με αφορμή την πράσινη νέμεσις, πάλι άρχισε η ίδια κόντρα.

Ένας  σχολιασμός για αυτήν την δράση: Ναι είναι λάθος να αφήνεις στην επιλογή του κράτους και των εταιριών για το αν θα πεθάνουν τυχαίοι άνθρωποι. Δεν με πείθει κανένα επιχείρημα. Ούτε το γεγονός ότι δήθεν η δράση αυτή «πέτυχε» επειδή τα προΐόντα αποσύρθηκαν. Αποσύρθηκαν επειδή το επέλεξε το κράτος και οι εταιρίες. Είναι τελείως εξουσιαστικό επίσης να υπερασπίζεσαι δράσεις οι οποίες μπορεί να έχουν «παράπλευρες απώλειες». Ο Θάνος Αξαρλιάν άλλωστε, από αυτήν την λογική άραγε δεν σκοτώθηκε;

Μια ομάδα «ειδικών» της επανάστασης; Θα αποφασίζει τι πρέπει να γίνει, και ποιων η ζωή έχει «αξία»; Που αν πεθάνουν δεν τρέχει και τίποτα, είναι απλά «παράπλευρες απώλειες».

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ. Αυτό το σταλινικό-νετσάγιεφ ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ας το πετάξουμε επιτέλους στα σκουπίδια. Αυτό το ρητό μπορεί να σε οδηγήσει σε οποιαδήποτε πράξη από εξουσιαστική έως πλήρης ολοκληρωτική, από δολοφονική έως επικίνδυνη, από το να ψηφίσεις συριζα...έως και να συνδιαλέγεσαι μαζί με εξουσιαστές... Και όλα αυτά για τον σκοπό..; Ποιον σκοπό;......

Και θα μου πεις «ποιος είσαι εσύ; ένας ανώνυμος μαλάκας που γράφει την άποψη του ανώνυμα, ενάντια σε επαναστατικές οργανώσεις, την ώρα που το κράτος μας κάνει αυτά που μας κάνει». Γιατί πολύ απλά «απαγορεύεται» και η όποια κριτική, και επιχειρήματα πλέον. Ναι θα λέω την άποψη μου, ανώνυμα και επώνυμα, όπως εγώ θέλω και όπου θέλω. Θα κατακρίνω κάθε τι εξουσιαστικό. Ας σταματήσει πια το "γράφει ο καθένας ανώνυμα ότι θέλει", ίσως για λόγους ασφάλειας, κάποιοι γράφουμε ανώνυμα.

Και θα μου πεις «είναι λάθος να στοχοποιείς άλλες πολιτικές οργανώσεις». Δεν είναι λάθος όμως να κάνεις κριτική με επιχειρήματα, άλλο η λάσπη και άλλο η κριτική. Έχουν θεοποιηθεί για κάποιο λόγο κάποιες οργάνωσεις και κάποιες πρακτικές, και για κάποιο λόγο απαγορεύεται έστω να τέθονται από αμφισβήτηση.

Πολεμώντας το τέρας, να μη γίνουμε σαν το τέρας, και αν δε καταφέρουμε να αλλάξουμε το σύστημα, να μην μας αλλάξει αυτό. Το να υιοθετούμε πρακτικές και λογικές του εχθρού θα μας κάνει αυτόματα να ηττηθούμε.

Ούτε κοινωνικές ούτε αντι-κοινωνικοί
φτωχές, κομμούνια και αναρχικοί! ;)

από yianiris 23/12/2016 7:06 μμ.


« … Καμιά επανάσταση δε μπορεί να γίνει μέσο απελευθέρωσης για τον άνθρωπο, αν τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να την προωθήσουν δεν είναι ταυτόσημα στο πνεύμα και στην προοπτική με τους σκοπούς που θέλουν να επιτύχουν. Η επανάσταση ... είναι πρώτα και πάνω απ' όλα τ' άλλα η επανεκτίμηση και ο φορέας νέων αξιών. Είναι ο μεγάλος δάσκαλος της νέας ηθικής, που εμπνέει τους ανθρώπους μ' ένα καινούργιο νόημα για τη ζωή και τις εκδηλώσεις της, ενώ στις κοινωνικές σχέσεις, είναι ο διανοητικός και πνευματικός αναπλάστης … » Έμμα Γκόλντμαν

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License