Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

    Με αφορμή την παράνομη αφαίρεση κινητών τηλεφώνων από νεοσύλλεκτους φαντάρους της Σειράς Νοεμβρίου, θυμίζουμε σε όλους την πάντα επίκαιρη ανακοίνωση μας από το 2009:   Μήπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ φοβούνται τη δημοσίευση των Αυθαιρεσιών;
Με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας.
Με αυτή τη διαταγή του αντιστράτηγου Δ.Γράψα έρχονται να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στην εθνική ασφάλεια αφού όπως τονίζεται το τελευταίο διάστημα σημειώνεται αθρόα δημοσιοποίηση ερασιτεχνικών βίντεο σε ιστοσελίδες και στο you tube, στα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, όπως λένε, εμφανίζονται και απόρρητα σημεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Γιατί όμως αυτή η διαταγή τώρα; 
Ποιος ο λόγος να πάρει μέτρα το ΓΕΣ στις 23 Ιουλίου 2009; 
Μήπως οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι;  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τα σύγχρονα κινητά με κάμερα και βίντεο κυκλοφορούν μαζικά τα τελευταία 3-5 χρόνια; Τώρα θυμήθηκε να πάρει το ΓΕΣ μέτρα;  Τα περισσότερα βίντεο που κυκλοφόρησαν στις ιστοσελίδες έχουν τραβηχτεί το 2005, 2006. Το ΓΕΣ παίρνει μέτρα μετά από (2,5) δυόμισι χρόνια;  Η θεματολογία των βίντεο δεν αφορά καθόλου ζητήματα που προκαλούν ανησυχίες για κινδύνους της Εθνικής Ασφάλειας. Πρόκειται για βίντεο που αφενός αναφέρονται σε «πλάκες» μεταξύ των φαντάρων, ενώ τα περισσότερα καταγράφουν περιστατικά αυθαιρεσιών. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι:  * Οι ζωγραφιές με φιλοπόλεμο και ακραία αντιτουρκική θεματολογία στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης. * Τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις φύλαξης του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκα, όπου οι πέτρες πάνω στο βουνό μετατρέπονται σε σκοπιά όπου θα εκτελέσουν 4ωρη υπηρεσία οι στρατεύσιμοι, είτε κάτω από τον καυτό ήλιο, είτε στην νυχτερινή ψύχρα. * Είναι ακόμη τα εθνικιστικά τραγούδια, τα γεμάτα μίσος, που τραγουδούν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που επιστρέφουν από εκπαίδευση.  Επίσης, θα θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα γνωστά σε όλους υπάρχουν δύο κραυγαλέες περιπτώσεις περιστατικών που έθεσαν την Εθνική Ασφάλεια σε κίνδυνο:  * Όταν ανώτερος αξιωματικός της στρατολογίας, με συμμετοχή στη βιομηχανία των Απαλλαγών, πιάστηκε με τα σχέδια Επιστράτευσης στο σπίτι του, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την παράνομη πράξη του  * Στις 26-29 Σεπτεμβρίου, κατά την άσκηση ρεαλιστικής εξομοίωσης «Αλέξανδρος-Σίκινος», κατά την οποία μία φορά τον χρόνο δοκιμάζονται όλα τα εθνικά υπηρεσιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων, από λάθος του ραντάρ του 3ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής στη Ζήρο της Κρήτης διοχετεύτηκαν τα εθνικά σχέδια στο Νατοϊκό Κέντρο της Νάπολης μέσω του συστήματος RAP και, φυσικά, αυτομάτως στο Νατοϊκό Στρατηγείο CAOC-6 στο Εσχί Σεχίρ της Τουρκίας!!!  Κύριε Δ.Γράψα, δεν κινδυνεύει από τα κινητά των φαντάρων η "Εθνική Άμυνα".
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ   Αυτό είναι το πραγματικό συναίσθημα των αυθαιρετούντων αξιωματικών και των διοικητών για τα κινητά. Βλέπεις η τεχνολογία δίνει πια τη δυνατότητα στους φαντάρους να καταγράφουν τις αυθαιρεσίες τους, τα καψόνια, τις βωμολοχίες και τα εθνικιστικά τραγούδια.
Τα στεγανά του Στρατού, που ορθώνονται για να κρυφτούν οι παρανομίες του, καταρρέουν. Ολοένα περισσότεροι στρατιώτες καταγράφουν κάθε ενέργεια που θίγει την αξιοπρέπεια τους και θέτει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αυθαιρεσιών που βρήκαν το δρόμο της δημοσιότητας, ανέβηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες, αποκάλυψαν ακρότητες του Παραλόγου της Θητείας, έφεραν σε δύσκολη θέση αξιωματικούς και απείλησαν καριέρες. Απλώς να θυμηθούμε τις φωτογραφίες από κάμερα κινητού τηλεφώνου που κατέγραψαν τις κάμερες παρακολούθησης που είχαν μπει σε θαλάμους οπλιτών και τι ακολούθησε της δημοσιοποίησης τους: αυστηρές συστάσεις, άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων καμερών και ειδική διαταγή του ΓΕΣ, με αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση των καμερών.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι αξιωματικοί και οι διοικητές τρέμουν τα κινητά, ιδιαίτερα τα κινητά με κάμερα. Με πρόφαση την Ασφάλεια των Στρατοπέδων και τη διαφύλαξη των Στρατιωτικών Μυστικών της χώρας, συγκεκριμένη διαταγή του Αντιστράτηγου Δ.Γράψα, τα απαγόρεψε.
Επειδή δεχόμαστε καταγγελίες φαντάρων από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και τις μονάδες, που κάνουν λόγο για απαγόρευση όλων των κινητών, που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση τους από τους στρατιώτες, τους ενημερώνουμε τα εξής.
Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα των στρατιωτών, παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ θέτει σε κίνδυνο συσκευές που τους ανήκουν προσωπικά. Είναι άλλο πράγμα η απαγόρευση της χρήσης και άλλο πράγμα η αφαίρεση των κινητών από τους διοικητές με πρόσχημα την Ασφάλεια του στρατού. Καλούμε τους φαντάρους να βγαίνουν παραπονούμενοι, να απαιτούν την επιστροφή των κινητών τους και να μας δηλώνουν έγκαιρα κάθε αυθαιρεσία. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ (αναδημοσιεύουμε τα σχετικά δημοσιεύματα του 2007) «Την κατοχή και χρήση τηλεφώνων με φωτογραφική μηχανή και δυνατότητα βιντεοσκόπησης απαγορεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους στρατευμένους, το μόνιμο προσωπικό και τους μόνιμους υπαλλήλους. Τα κινητά με κάμερα και βίντεο απαγορεύονται με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του ΓΕΣ». ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 1. Μόνο κινητά τηλέφωνα παλαιάς τεχνολογίας (χωρίς κάμερες) επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί τους Στρατού Ξηράς και πολιτικοί υπάλληλοι, και αυτό μόνο εκτός υπηρεσίας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των στρατοπέδων. 2. Η διαταγή αφορά μόνο τον Στρατό Ξηράς, αφού τα προνόμια των στρατευμένων-μονίμων (συχνότατα βύσματα των Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) παραμένουν ακέραια. 3. Σε κανένα σημείο η διαταγή δεν κάνει λόγο για αφαίρεση των κινητών τηλεφώνων, πολύ περισσότερο αυτών χωρίς κάμερα. Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να πάρει άμεσα μέτρα ενάντια στους διοικητές και αξιωματικούς που αυθαιρετούν. Ο βραχνάς της υποχρεωτικής θητείας επιβαρύνει τους φαντάρους πολλαπλά. Όχι μόνο τους αποκόπτει βίαια από την προηγούμενη εκπαιδευτική-εργασιακή-κοινωνική τους ζωή, αλλά τους μεταφέρει σε ένα βίαιο, στρατιωτικοποιημένο, αυταρχικό περιβάλλον. Η ανάγκη επικοινωνίας των φαντάρων είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Διέξοδος για τους στρατευμένους είναι το κινητό, φορτώνοντας βεβαίως οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το βαρύ οικονομικό κόστος, που επιφέρει όμως ο Στρατωνισμός. Άμεση διέξοδος σε αυτή την κατάσταση είναι: • Ο περιορισμός του χρόνου παραμονής στα Κέντρα Εκπαίδευσης.
• Ο σεβασμός του Ελεύθερου χρόνου των φαντάρων και η παροχή μέσων ψυχαγωγίας και άθλησης.
• Η αύξηση των αδειών-εξόδων στους φαντάρους και ο περιορισμός των υπηρεσιών.
• Η παροχή δωρεάν δυνατότητας επικοινωνίας στους φαντάρους και το κόστος να αναλάβει ο στρατός.
• Να σταματήσει το καθεστώς απαγόρευσης εξόδου από τα στρατόπεδα έως την ορκωμοσία των φαντάρων. Να δίνονται καθημερινά έξοδοι και όχι να αποκτηνώνονται οι φαντάροι με τις ατελείωτες προσχηματικές καθαριότητες χωρίς καθαριστικά και τις πρόβες της παρέλασης. Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή με δικαίωμα στην επικοινωνία-ενημέρωση-γνώση του κοινωνικού γίγνεσθαι σε κάθε στιγμή της θητείας του.
• Να μπει φραγμός στο Μιλιταρισμό και να καταργηθεί το καθεστώς στρατιωτικοποίησης της νεολαίας. Κανείς δε δέχεται, δε νομιμοποιεί τον Στρατό να «σπάει τον τσαμπουκά των νέων ανθρώπων». ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΣΤΟΛΑ ΖΟΜΠΙ
Απαιτούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@hotmail.com   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License