Πυρπόλησαν τρία τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο


Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (19/12) σε δύο τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ στα τρόλεϊ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έχει κλείσει η οδός Πατησίων. Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν άτομα.

από Marigela 21/12/2016 1:02 μμ.


"Η επίθεση στις τράπεζες είναι κλασσική ενέργεια για την απόσπαση χρημάτων, αλλά ο επαναστάτης πρέπει να λαβαίνει υπόψη του δύο ανταγωνιστικούς παράγοντες:
α) τους περιθωριακούς και
β) τους δεξιούς αντεπαναστάτες.
Αυτή η κατάσταση είναι κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια στο λαό. Για ν' αποφύγει αυτό το εμπόδιο ο αντάρτης των πόλεων πρέπει να προσέξει δύο σημεία:
α) να μη χρησιμοποιεί υπερβολική βία και να μην καταστρέφει την περιουσία του λαού, πράγμα που κάνουν οι περιθωριακοί,
β) να χρησιμοποιεί την επίθεση σαν μέσο της προπαγάνδας του και μάλιστα να διαφωτίζει το λαό με προκηρύξεις για τους στόχους και τους σκοπούς των ενεργειών του και για το νόημα της ληστείας."

Carlos Marigela "Το εγχειρίδιο του αντάρτη πόλεων" https://athens.indymedia.org/media/upload/2016/11/26/To_egkheiridio_tou_Antarte_ton_Poleon_-_Carlos_Marighella_ooAqgnJ.pdf

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License