ΟΡΜΑ: Για την 3η Έκτακτη Οργανωτική Ολομέλεια

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μέσα από την 3η Έκτακτη Οργανωτική Ολομέλεια θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε οι νικηφόρες μάχες που δόθηκαν αλλά και ακολουθούν, να αποτελέσουν την αναζωογονητική μαγιά για τη συγκρότηση του Επαναστατικού Υποκειμένου. Γιατί η υπόθεση του Κομμουνισμού δεν αφορά τα εγγόνια μας αλλά τη σημερινή γενιά.

post image

Η κατάρρευση της Ν.Δ. άνοιξε μια διαφορετική διέξοδο στο ταξικό κίνημα. Η δυνατότητα «Αντιφασιστικής Αντικαπιταλιστικής Αντεπίθεσης» όπως κατατέθηκε από την ΟΡ.Μ.Α. το Δεκέμβρη του `14, έχει δώσει τα πρώτα δείγματα και παραμένει ανοιχτή η δυνατότητα ολοκληρωτικής εφαρμογής της. Η κοινωνική και οικονομική απορρύθμιση της ελληνικής πραγματικότητας δεν έχει οδηγήσει σε συνολική πολιτική αντεπανάσταση. Ο καταιγισμός των αντιλαϊκών μέτρων δεν έρχεται μέσα από την ιδεολογική αποδοχή και κατασταλτική εφαρμογή τους αλλά κάτω από τον ψευδή μανδύα του «συμβιβασμού».

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει δώσει αποφασιστικές και νικηφόρες μάχες που έδωσαν ανάσες ζωής και ελπίδας στο κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στο συνολικό ταξικό κίνημα. Η διάλυση κάθε προσπάθειας συγκρότησης «επιτροπής κατοίκων» σε Σχιστό, Βοτανικό κλπ, η ακύρωση για πρώτη φόρα μετά από 8 χρόνια της εθνικιστικής φιέστας των Ιμίων αλλά και η εμφάνιση του Μαχητικού Αντιφασισμού ακόμα και σε «σκληρά» θεσμικά κέντρα όπως Δημοτικά Συμβούλια και στο Εφετείο Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει περιορίσει τη Χρυσή Αυγή σε ολιγομελείς δράσεις γύρω από την κοινοβουλευτική της παρουσία. Παρ` όλη την ύπαρξη ενός τεράστιου ρατσιστικού και ξενοφοβικού κοινωνικού κομματιού, έχει εμποδιστεί να οδηγήσει σε «κίνημα» όπως στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Φυσικά και παρακολουθούμε την προσπάθεια οργανωτικής ανασύνταξης της Χρυσής Αυγής στην επαρχία, στο συνδικαλιστικό και αγροτικό κίνημα αλλά και στις γειτονιές. Προφανώς και βλέπουμε το ξεπέταγμα πολλαπλών και αλληλοσυμπληρούμενων φασιστικών παραφυάδων. Η καταιγιστική συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιταγές της αστικής τάξης και η πλήρη αποδοχή της στρατηγικής του αστισμού μπορεί να οδηγήσει στη δυναμική επανεμφάνιση φασιστικού κινήματος, αν συμπαρασύρει στην ήττα κάθε εκδοχή των πολιτικών δυνάμεων της εργασίας. Το ταξικό κίνημα στην Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την περίοδο «εξαίρεσης» όπου δεν έχει κυριαρχήσει η πολιτική αντίδραση και να ανασκευάσει τις πολιτικές και οργανωτικές του κατευθύνσεις.

Τα εργαλεία με τα οποία δόθηκαν οι μάχες την προηγούμενη περίοδο, έμειναν στη μέση της διαδρομής. Η ανάθεση σε κοινοβουλευτική λύση από τη μία και ο ηρωικός κινηματισμός από την άλλη που μένει μόνο στο χώρο της προπαγάνδας και εν τέλει της επίκλησης πρέπει να αναθεωρηθούν.

Τα οργανωτικά εργαλεία που χρησιμοποίησε ο Μαχητικός Αντιφασισμός δείχνουν το δρόμο. Η συγκεντρωτική πολιτική μάχη ενάντια στο Φασισμό και στην Αντεπανάσταση πρέπει να περάσουν και στο επόμενο στάδιο. Παράλληλα, όμως, είναι ιστορικά απαραίτητο να διαμορφωθεί, και να προβληθεί το απελευθερωτικό πρόταγμα του Κομμουνισμού, όχι σαν μία αναφορά στο χαρτί, όχι σαν άλλη μια επίκληση  αλλά σαν ένα ρεαλιστικά εφαρμόσιμο οργανωμένο σχέδιο. Η οργανωμένη Εξέγερση παραμένει το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να δώσει τη νικηφόρα μάχη απέναντι στην Αστική Εξουσία και πρέπει να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης σε αυτή.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μέσα από την 3η Έκτακτη Οργανωτική Ολομέλεια θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε οι νικηφόρες μάχες που δόθηκαν αλλά και ακολουθούν, να αποτελέσουν την αναζωογονητική μαγιά για τη συγκρότηση του Επαναστατικού Υποκειμένου.

Γιατί η υπόθεση του Κομμουνισμού δεν αφορά τα εγγόνια μας αλλά τη σημερινή γενιά.

Αθήνα 20 Δεκέμβρη 2016

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License