ΤΟΥΡΚΙΑ-ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου στην Συρία σχετικά με τη νίκη στο Χαλέπι

Η Συρία, που αντιστέκεται κατά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους, εδώ και 6 χρόνια, με την πρόσφατη νίκη της για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν θα αφήσει έδαφός της στους δολοφόνους. Πριν 5 χρόνια επιτέθηκαν και κατέκτησαν το Ανατολικό Χαλέπι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ιορδανία, στήριζαν τους ΙΣΙΣ, El Nusra (σημερινή ονομασία Ahraru Şam), τον Ελεύθερο Συριακό στρατό (FSA) κλπ.

Απόσπασμα της ανακοίνωσης του τοπικού παραρτήματος Λαϊκού Μετώπου στην Συρία σχετικά με τη νίκη στο Χαλέπι

 
    Η Συρία, που αντιστέκεται κατά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους, εδώ και 6 χρόνια, με την πρόσφατη νίκη της για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν θα αφήσει έδαφός της στους δολοφόνους. Πριν 5 χρόνια επιτέθηκαν και κατέκτησαν το Ανατολικό Χαλέπι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ιορδανία, στήριζαν τους ΙΣΙΣ, El Nusra (σημερινή ονομασία Ahraru Şam), τον Ελεύθερο Συριακό στρατό (FSA) κλπ., ενώ   το  Δυτικό Χαλέπι παρέμεινε υπό το καθεστώς της Συρίας. Μετά την κατάκτηση του Ανατολικού Χαλέπι όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπήρχαν σ’ αυτό, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Το Χαλέπι, ήταν το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Συρίας και με  την κατοχή του στόχευαν στην ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας της. Η πόλη αυτή είχε και στρατηγική αξία, καθώς απέχει μόλις 60 χλμ  από την Τουρκία. Από την αρχή του πολέμου έδωσαν τη μεγαλύτερη στήριξη στους συνεργάτες των ιμπεριαλιστών ο Erdoğan και το κόμμα του ΑΚΡ.  Παράλληλα  η μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική στήριξη  των ιμπεριαλιστών και συνεργατών τους γινόταν απ’ το Χαλέπι. Η  συνοριακή γραμμή Τουρκίας - Συρίας, έκτασης 900 χλμ,  ήταν ορθάνοιχτη γι’ αυτούς. Η  Συρία για να ανακόψει το μεγαλύτερο μέρος της επιμελητείας (υπηρεσία ανεφοδιασμού στρατού σε όλα τα είδη), κατέκτησε τον δρόμο του Castillo στις 11 Ιουλίου 2016 και περικύκλωσε το Ανατολικό Χαλέπι και βέβαια ο Erdoğan και το κόμμα του, με τις παρεμβάσεις τους, προσπάθησαν να σπάσουν αυτήν την περικύκλωση. Με την στήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και του Χεσμπουλάχ το Χαλέπι έχει σχεδόν εκκαθαριστεί από τους εισβολείς. Στις 14 Δεκέμβρη, οι εισβολείς μίας πολύ μικρής περιοχής, παραδόθηκαν και κατόπιν συμφωνίας που έγινε μ’ αυτούς, μεταφέρθηκαν στο İdlib. Μετά την νίκη της Συρίας, στην Τουρκία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη τα Μ.Μ.Ε. παραποίησαν εντελώς τα γεγονότα.  Ενώ εδώ και 5 χρόνια οι συνεργάτες των ιμπεριαλιστών κατέσφαζαν τον άμαχο συριακό λαό κι’ αυτοί έκαναν τα στραβά μάτια, τώρα δημοσιεύουν  ότι στο Χαλέπι δολοφονείται ο άμαχος πληθυσμός, ότι η πόλη βάφτηκε στο αίμα ….. Η νίκη στο Χαλέπι είναι σημαντικό βήμα  στον πόλεμο της Συρίας. Εμείς από την αρχή στηρίξαμε τους λαούς που αντιστάθηκαν κατά των ιμπεριαλιστών και πιστέψαμε ότι αυτή η δύναμη δεν θα ηττηθεί. Θα είμαστε από εδώ και μπρος πάντα δίπλα στους λαούς που αντιστέκονται κατά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους
Είμαστε μαζί με το αντιστεκόμενο Συριακό λαό! ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!   ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙ!

                                                       το τοπικό παράρτημα του Λαϊκού Μετώπου στην Συρία

από @hahaha 19/12/2016 11:12 μμ.


Για ποιά νίκη μιλάμε;Για την ολοκρηρωτική καταστροφή της πόλης από το δικτάτορα Άσσαντ και του Ρώσους;Αυτοί δηλαδή δεν είναι τύραννοι και καταπιεστές;Βάλτε το καλά στα κεφάλια σας:για τον λαό της Συρίας,η μόνη λύση είναι η αντίσταση σε κάθε επίδοξο εξωτερικό κατακτητή(είτε Αμερικανο-Ευρωπαίο,είτε Ρωσο-Κινέζο) και κάθε εσωτερικό τύραννο.

από ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΣ 21/12/2016 4:52 μμ.


Με συγχωρειτε, αλλά αυτό το κείμενο είναι μια ξεκάθαρη προπαγάνδα υπέρ του Άσαντ και των Ρώσων συνεργατών του. Γιατί δημοσιεύεται εδω πέρα, δεν αντιβαίνει δηλαδή στην πολιτική δημοσίευσης?

Είναι ο Άσαντ στυγνός δικτάτορας και σφαγέας όπως οι Αμερικάνοι ή δεν είναι?

Γιατί το αναπαράγετε?


Και ας είναι το λαϊκό μέτωπο.

Τα σταλινικά απολειφάδια που ξέπλεναν την δικτατορία της ΕΣΣΔ από το αίμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Τσετσενία και Αφγανιστάν, που ισχυρίζονταν ότι το Τσερνομπιλ ήταν "προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών", επανέρχονται για να επαναλάβουν την ιστορία όχι σαν φάρσα, αλλά σαν τραγωδίες.

Στηρίζουν έναν φασίστα καταπιεστή απέναντι στον εξεγερμένο λαό του, που αν δεν είχε τη στήριξη των πολεμικών μηχανών της Ρωσίας και του Ιράν θα είχε καταρρεύσει από το '14 υπό το βάρος της εξέγερσης. 

Γίνονται συνένοχοι στη σφαγή και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

Δεν νοείται οι αρχές της αντιιεραρχίας κλπ που θέτει η πολιτική δημοσίευσης, να μην καταπατούνται από τέτοιες κατάπτυστες θέσεις.

Κανένα έδαφος στον σταλινισμό και στον φασισμό (που εν προκειμένω συμφωνούν ξεδιάντροπα).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License