Το Χαλέπι ελευθερώθηκε από το ISIS και σκλαβώθηκε από το τυρρανικό καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Χαλέπι ελευθερώθηκε από το ISIS και σκλαβώθηκε από το τυρρανικό καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία

  Ρώσος πρεσβευτής: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι «τερματίστηκαν»
Με ένα καθόλα συμβολικό τρόπο που αποδεικνύει τους όρους επικυριαρχίας του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Συρία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε ότι οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι, τερματίστηκαν, μετά την έναρξη μιας επιχείρησης απομάκρυνσης των τζιχαντιστών τρομοκρατών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από το άλλοτε προπύργιό τους.
Οι τζιχαντιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), «άρχισαν να φεύγουν και κατόπιν αυτού οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανεστάλησαν», είπε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους. «Οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι τερματίστηκαν», επέμεινε. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση ως ουδέτερος ενδιάμεσος στην διαδικασία της απομάκρυνσης όσων ανθρώπων απομένουν στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπιού, που διαπραγματεύονται διάφορα μέρη, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. To Χαλέπι λοιπόν είναι εντελώς ελεύθερο, απαλλαγμένο από την τυραννία των φασιστών μισθοφόρων των ΗΠΑ, της Τουρκίας και των άλλων Ιμπεριαλιστών. Το Χαλέπι λοιπόν έπεσε στα χέρια των εγκληματιών του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ, των μισθοφόρων του ρωσικού στρατού, των καθικιών που απαρτίζουν τις Πολιτοφυλακές του Ιράν και του Ιράκ, της Χεζμπολάχ. Αυτός ο πόλεμος εξουσίας, μοιρασιάς ζωνών επιρροής και πηγών ενέργειας είναι ένας ωμός ιμπεριαλιστικός και άδικος πόλεμος που γεννά προσφυγιά και δυστυχία. Για την οποία όλοι τους ευθύνονται... Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους αμάχους...  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην καταλήξουν οι πρόσφυγες στη δική τους αυλή... Οι αρχές της Τουρκίας θα δημιουργήσουν έναν καταυλισμό στον οποίο θα στεγαστούν έως και 80.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Χαλέπι, γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ. Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα περίπου 2,7 εκατομμύρια Σύριους. Σύμφωνα με τον Σιμσέκ, η χώρα του έχει υποδεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας. Το επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο ΑΠΕ, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων προς άλλες χώρες». Ας δείξουμε όμως εμείς την Διεθνιστική Αλληλεγγύη μας.  Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Να ανατραπεί τώρα η απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό και να κλείσουν τα κολαστήρια Στρατόπεδα Συγκέντρωσης HOT SPOT. Έξοδο και διάλυση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό. Να Αντισταθούμε στους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θέλει να στείλει Ελληνικό Στρατό στην Συρία και την Λιβύη. ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ Να ανατραπεί με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κτηνώδης αντεργατική-αυταρχική και πολεμοκάπηλη αστική της πολιτική.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπήρχε ISIS στο Χαλέπι!

Επίσης οι συμψηφισμοι που κάνετε είναι επικίνδυνοι. Εμπίπτουν στην κατηγορία του πολιτισμικού ρατσισμού. Δεν είναι όλοι οι Ισλαμιστές Isis και φασίστες. Είναι μια θρησκευόμενη κοινωνία και είναι λογικό σε μία εξέγερση να υπάρχουν έντονα αυτά τα στοιχεία.

Υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των οργανώσεων FSA, Al Nusra και του ISIS, και για την ακρίβεια συγκρούστηκαν με το ISIS και το διάλυσαν το 2014 στο Χαλέπι. Επίσης ο FSA δεν είναι ιδεολογικά ομοιογενής, παρότι στην πλειοψηφία του κυριαρχούνται από ισλαμιστικά στοιχεία. Το σημείο σύγκλισης τους είναι η αντίσταση στο καθεστώς του Ασαντ.

Στην πράξη είναι ανεξέλεγκτες οργανώσεις που περιλαμβάνουν φανατικούς και τυχοδιώκτες που έχουν κάνει εγκλήματα πολέμου, αλλά λόγω του διάχυτου χαρακτήρα τους περιλαμβάνουν στις τάξεις τους, τους ανθρώπους που θέλουν να πολεμήσουν ενάντια στο καθεστώς.

Χρειάζεται μία προσοχή στο τί γράφουμε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License