Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την δευτερη φαση απελευθέρωσης της Ragga

http://aranews.net/2016/12/syrian-democratic-forces-launch-second-phase-raqqa-operation/

Raqqa - Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις  (SDF) το Σάββατο ανακοίνωσαν ο ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της Επιχείρησης  "Οργη του Ευφράτη'  ενάντια στους μαχητές του  Ισλαμικού Κράτους στο της de facto πρωτεύουσας τους Raqqa.

Η Cihan Shekh Ehmed, εκπρόσωπος της υπο την ηγεσία των SDF επιχείρησης Οργή του Ευφράτη , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη. Αυτό το στάδιο έχει ως στόχο την απελευθέρωση της δυτικής ύπαιθρου της Raqqa από το ISIS,  ολοκληρώνοντας επίσης την απομόνωση της πόλης της Raqqa. "
"Η  επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι», ανέφερε.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των SDF, περισσότεροι από 1500 Άραβες μαχητές εντάχθηκαν στις  SDF στον αγώνα για την απελευθέρωση της Raqqa.
«Ανακοινώνουμε επίσης ότι στην επιχείρηση Οργή του Ευφράτη έχουν ενταχθεί νέες φράξιες που ενώθηκαν με τις SDF στον γώνα για την   εξάλειψη του ISIS απο την  Raqqa," δήλωσε η Cihan. "Περισσότεροι από 1500 Άραβες μαχητές εντάχθηκαν στις συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη μάχη για την Raqqa, και έχουν εξοπλιστεί από την υπο αμερικανική ηγεσία συμμαχία».
"Οι νέες φράξιες περιλαμβάνουν το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Deir Ezzor , το Επαναστατικό τάγμα της Raqqa και τις  δυνάμεις των ελίτ, συνδεδεμένες με το Κίνημα Συριακό Μέλλον .
«Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο συντονισμός μεταξύ των SDF και την Δυτική Συμμαχία έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο», είπε, προσθέτοντας: ". Ο συντονισμός και η συνεργασία θα εξασφαλίσει μια επιτυχημένη δεύτερη φάση της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη"
Η Κούρδη εκπρόσωπος  τόνισε επίσης ότι μετά την εκδίωξη του ISIS από την Raqqa, η πόλη θα πρέπει να διοικείται από ένα τοπικό πολιτικό συμβούλιο.
"Μόλις απελευθερωθεί η πόλη της Raqqa θα διοικείται από τους δικούς της ανθρώπους, από ένα πολιτικό συμβούλιο εγκατεστημένο σε τοπικό επίπεδο και με εκπροσώπους που εκλέγονται από τον λαό της Raqqa».
Πριν από τέσσερις εβδομάδες, οι  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση , με την υποστήριξη του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Μακροπρόθεσμος στόχος της εν λόγω δράσης είναι η απομόνωση και η εξάλειψη του ισλαμικού κράτους στην Raqqa.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της Οργής του  Ευφράτη ,  οι μαχητές των SDF κατέλαβαν μια περιοχή  περίπου 560 km2, που περιέχει δεκάδες πόλεις, χωριά και αγροκτήματα. Στρατιωτικές πηγές είπαν ARA News ότι περισσότεροι από 185 ISIS τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από τις 6 Νοεμβρίου.
Οι Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, το Τάγμα Επαναστατών της Raqqa  και η Επαναστατική Ταξιαρχία της Tel Abyad συμμετέχουν στην επιχείρηση. Εκτός από αυτούς  τους τοπικούς μαχητές,  διεθνηστές επαναστάτες από μισή ντουζίνα έθνη συμμετέχουν, είτε ως εθελοντές των YPG  ή υπό την αιγίδα του συνασπισμού των αντι ΙΣΙΣ δυνάμεων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License