[Χανιά] Να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια που μας κλέβουν τόσο καιρό.

Να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια που μας κλέβουν τόσο καιρό.

post image

Ο επεκτατισμός του κεφαλαίου γεννάει τον πόλεμο και την κοινωνική ανισότητα. Το κράτος καλείται να ξεπλύνει τις βρομιές του και έτσι μετατρέπεται σε διακινητή ανθρώπινων ζωών και σε φύλακα των κοινωνικών διαφορών. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά του μείγματος που προκαλούν τη μετανάστευση και τη προσφυγιά. Μέσα σε αυτό το θανατηφόρο μείγμα κάθε λογής ελληνόψυχο κατακάθι ξαναβρίσκει πεδίο δράσης, θέλοντας να διαιρέσει την κοινωνία με βάση το «μεταναστευτικό/προσφυγικό» προτάσσοντας την εθνική ενότητα. Βέβαια, δεν λείπει εκείνο το κομμάτι (ιδιώτες, Μ.Κ.Ο., ιδρύματα, Εκκλησία) που επιδίδεται σε φιλανθρωπίες είτε για εξιλέωση είτε για κερδοφορία, συντηρώντας έτσι το έγκλημα.

Το  έγκλημα  είναι απλό
για τα συμφέροντά τους, το κεφάλαιο και τα κράτη, εξωθούν άμεσα ή έμμεσα μυριάδες ανθρώπινες ζωές στην μετανάστευση, στην εξαθλίωση και στον θάνατo. Οι δυτικές πρωτοκοσμικές δημοκρατίες καταστρώνουν υπερσύγχρονα πολεμικά σχέδια και υπογράφουν αντιμεταναστευτικές συμφωνίες. Με πρόσχημα την ασφάλεια στήνουν φράκτες, περιπολίες από εθνικούς και ιδιωτικούς στρατούς, βιομετρικές βάσεις δεδομένων, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροωθούν ανθρώπους, επιβάλλοντας έτσι την κοινωνία σε μια ακραία στρατιωτικοποίηση.

Κράτη και Κεφάλαιο κάνουν τον πλανήτη να ματώνει
με τα σύνορα και τους πολέμους τους. Καταστέλλουν το πανανθρώπινο δικαίωμα για την ελεύθερη μετακίνηση και ώσμωση των λαών.
Θανατώνουν και καταπιέζουν τους από τα κάτω αυτού του κόσμου: τα θύματα πολέμου, τα θύματα της φτώχειας, τα θύματα του θρησκευτικού φανατισμού.

Ευθύνη και ιστορική αναγκαιότητα των καταπιεσμένων είναι η διαμόρφωση της ταξικής συνείδησης και αποσαφήνισης του πραγματικού εχθρού. Να οργανώσουμε πυρήνες και δομές έμπρακτης αλληλεγγύης ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κοινωνικό κανιβαλισμό. Να τερματίσουμε την ατέλειωτη δίψα του καπιταλιστικού σύστηματος για επέκταση και εκμετάλλευση.
Οι συλλογικοί αγώνες είναι μονόδρομος για μια πανανθρώπινη, πολυφωνική κοινωνία μακριά από εθνικισμό και σύνορα.

Συλλογικότητα Azadi, Χανιά Νοέμβρης 2016

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License