Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες της Συρίας φέρεται να παρέδωσαν περιοχές του Χαλέπι στις YPG

http://ekurd.net/rebels-handed-aleppo-kurds-2016-11-28

 Ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε συμφωνία με τις κουρδικές YPG  ώστε να παραδώσουν  τις γειτονιές Bustan al-Pasha, Al-Halak και άλλα οικοδομικά τετράγωνα που συνορεύουν με την απο τους κούρδους ελεγχόμενη περιοχή του Sheikh Maqsoud, σύμφωνα με δελτία ενημέρωσης της  αντιπολίτευσης.
Εν μέσω της δραματικής κατάρρευσης των γραμμών της αντιπολίτευσης στο βορειοανατολικό Χαλέπι,  αντάρτικες  ομάδες φέρονται ότι παρέδωσαν μια σειρά από περιοχές στις κουρδικές δυνάμεις στη διχοτομημένη πόλη.
Ένα από τα πιο δημοφιλή φιλο-αντάρτικα μέσα ενημέρωσης στο Χαλέπι ανέφερε νωρίς το απόγευμα τη Δευτέρα ότι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε συμφωνία με τις Κουρδικέ Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να παραδώσουν τις γειτονιές Baydin, Bustan al-Pasha, Ayn al-Tel, Al-Halak, Sheikh Fares και Zaytounat ,  οι οποίες συνορεύουν με την περιοχή Sheikh Maqsoud, η οποία τελεί υπό τον de facto έλεγχο των αυτόνομων Κούρδων.
"Η συμφωνία της  παράδωσης των γειτονιών ... ήρθε για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων και να αποφευχθεί ο βομβαρδισμός από το καθεστώς και τις ρώσικες δυνάμεις», μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Aleppo Media Center.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι μονάδες των YPG εισήλθαν στις Bustan al-Pasha and Al-Halak, ενώ αναφέρει ότι η Baydin και άλλες περιοχές  βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος.
Ωστόσο,  δεν παρέχει το πλαίσιο για την είσοδο των YPG στις δύο περιοχές, ούτε αναφέρει αν οι μαχητές των YPG ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ανταρτών.
Η κουρδική προώθηση στις συνοριακές περιοχές του Sheikh Maqsoud έρχεται καθώς  οι  γραμμές των ανταρτών στο βορειοανατολικό Χαλέπι έχουν καταρρεύσει τις τελευταίες 48-ώρες, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να έχουν χάσει τον έλεγχο σε τουλάχιστον 13 περιοχές στην χειρότερη στρατιωτική τους ήττα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
Μία "πληροφορημένη πηγή" ανέφερε ότι οι αντικαθεστωτικές ομάδες που είχαν αναπτυχθεί στις περιοχές που φέρεται να έχουν παραδωθεί στους  Κούρδους, συμπεριλαμβανομένων των   Sultan Mrad Division and Jabhat Fatah al-Sham, , απεσύρθηκαν νότια της πόλης.
Οι YPG, εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα  Δευτέρα ότι ανέλααν τον έλεγχο των γειτονιών  Bustan al-Pasha and Al-Halak που συνορεύουν με την Sheikh Maqsoud ώστε να «ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» για τους πολίτες που αναζητούν να φύγουν απο τις μάχες.
Σύμφωνα με τις YPG, 6.000 άμαχοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τις πρώην ελεγχόμενες απο τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες  γειτονιές.

από Ελευθεριακη Κοινότητα 28/11/2016 11:12 μμ.


Video απο την περιοχή του  Shekh Maqsud που ελέγχετε απο τις YPG, όπου περίπου 6000 άνθρωποι αναζήτησαν και βρήκαν καταφύγιο μετα απο τις κατάρευση των γραμμών των αντικαθεστωτικών ανταρτών


https://www.youtube.com/watch?v=M1g_gMS8B54

από @ernestor 28/11/2016 11:21 μμ.


Ποιοι είναι αυτοι οι αντάρτες στους οποιους είμαστε αλληλεγγυοι για ποιους πολεμάνε και τι ιδεολογιες πρεσβευουν?

 

από @ 29/11/2016 6:05 μμ.


είναι αυτοί που ανεμίζουν αμερικάνικες σημαίες και πολεμάνε δίπλα στους πεζοναύτες των ΗΠΑ

τόσο κομμουνιστές λέμε

από @ernestor 30/11/2016 8:08 μμ.


Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση γιατί ένοιωσα κάπως μπερδεμένος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License