[Αθήνα] Για τις συγκρούσεις της 17ης Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο (Ανάληψη ευθύνης)


Αναδημοσίευση από Contra Info: https://gr-contrainfo.espiv.net/2016/11/27/a8ina-gia-sygkrouseis-17-n/

 

Για τις συγκρούσεις της 17ης Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο (Ανάληψη ευθύνης)

 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για συμμετοχή στις συγκρούσεις της 17ης Νοέμβρη 2016 στο Πολυτεχνείο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την έκτασή τους, καθώς και για τους 6 μπάτσους στο νοσοκομείο. Χαιρόμαστε που ήμασταν έμπρακτα μέρος μιας αναρχικής εξεγερσιακής πράξης που έδειξε μια ικανοποιητική δύναμη για τα μέτρα της και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Δεν ήμασταν μέρος των συγκρούσεων με σκοπό να «γιορτάσουμε την επέτειο» της 17 Νοέμβρη. Δεν ήμασταν μέρος των συγκρούσεων για να κάνουμε κοινωνική απεύθυνση. Δεν ήμασταν μέρος των συγκρούσεων για να «αναβιώσουμε την αίγλη» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Δεν ήμασταν μέρος των συγκρούσεων με την ελπίδα να προκαλέσουμε κάποια σοβαρή υλική ζημιά. Και ούτε ήμασταν μέρος των συγκρούσεων για να δείξουμε πως ο λεγόμενος α/α χώρος έχει κάποια συμπαγή δυναμική και μαχητική παρουσία, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας μάζας που «τα σπάει» και που «σπέρνει το χάος», σε προκαθορισμένα ραντεβού και με υπολογίσιμη επιχειρησιακή ισχύ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ

Ήμασταν μέρος των συγκρούσεων για να δημιουργήσουμε στιγμές επίθεσης και εξοικείωσης με την άμεση αναρχική βία, για να τεστάρουμε τα αντανακλαστικά μας, να συνυπάρξουμε με ατομικότητες που εκτιμούμε θεωρητικά και πρακτικά, και εν τέλει να ξεφύγουμε βιωματικά από την απραξία και την αδράνεια. Ήμασταν μέρος μιας εξεγερσιακής στιγμής, με κάποια στοιχειώδη (από άποψη υλικού κόστους προς τους εξουσιαστικούς φορείς) αποτελεσματικότητα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ

Ήμασταν μέρος των συγκρούσεων ως μια ιερόσυλη φάρσα απέναντι στα προσκυνήματα, στους επετειακούς περιπάτους, στην καφενειακή αναβίωση των παρελθουσών «ωραίων εποχών», στο δημοκρατικό, συμφιλιωτικό πνεύμα του «αγωνιζόμενου λαού», στην ιεροποίηση και συμβολοποίηση αγώνων -με σκοπό να δικαιολογούμε την υπακοή στην τάση μας για ηρεμία και ασφάλεια- ανάγοντάς τους σε κάτι άφταστο που μόνο στο μέλλον θα μπορεί να ξανασυμβεί, και φυσικά από άλλους. Σταθήκαμε απέναντι απ’ τους μπάτσους της δημοκρατίας πολεμώντας την ίδια τη δημοκρατία, καθώς και κάθε εξουσιαστικό καθεστώς, και διαχέοντας την πρόταση της άμεσης δράσης στο παρόν.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΡΦΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ήμασταν μέρος των συγκρούσεων, αποστασιοποιούμενες-οι από την πλέμπα που ασπάζεται τη λογική πως «τα μπάχαλα είναι άχρηστα, καθιερωμένα, γραφικά και βλαβερά για το κίνημα».

Πρώτον, αδιάφορο μας είναι το κίνημα και η πλασματική του ενότητα, καθώς αναγνωρίζουμε τα θεωρητικά και πρακτικά χάσματα, και δεν επιδιώκουμε σύμπλευση. Καθένας τον δρόμο του.

Δεύτερον, σαφώς και οι συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο δεν αποτελούν κάτι το πρωτότυπο. Και μόνο όμως που υπάρχει ένα πεδίο εξοικείωσης με την άμεση υλική σύγκρουση με τον στρατό της παρούσας εξουσίας, και μια κατάσταση έστω και στο ελάχιστο επιθετική, σίγουρα χαιρόμαστε, όπως θα χαιρόμασταν να βλέπαμε πανό, βαψίματα, συμβολικές δράσεις, και γενικότερα κάθε αναρχική πράξη διάχυσης των αντιλήψεών μας.

Και τρίτον, για πολλά άτομα η σύγκρουση με τους μπάτσους, έστω και με σχετικά πιο ασφαλείς όρους, αποτελεί ένα πεδίο γνωριμίας με κόσμο, επιχειρησιακής συνύπαρξης και δυνατότητας περάσματος στην άμεση δράση, κάτι που εμείς προκρίνουμε πλήρως. Σαφώς δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση συντροφικότητας και κοινής θεωρητικής βάσης με όλον τον κόσμο που συμμετέχει, καθώς είναι ετερόκλητος και η ανθρωπογεωγραφία του περιλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις φιγούρες που μας είναι εχθρικές, όπως π.χ. μάτσο αρσενικά που τιμάνε τα παντελόνια, αυτόκλητοι «ειδικοί» της βίας, κλπ. Γι’ αυτό και επικοινωνούμε τη δική μας οπτική, που εκφράζει τις ατομικότητές μας και μόνο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Ήμασταν μέρος των συγκρούσεων για να θυμίσουμε στους καθηγητές του ΕΜΠ Δημήτρη Μανωλάκο και Εμμανουήλ Κούκιο πως υπάρχουν άτομα που δεν ξεχνάνε τη συνεργασία που υπέγραψαν στις 24 Αυγούστου 2016 με το πολεμικό ναυτικό. Δεν ξεχνάμε την προώθηση ερευνών και ανάπτυξης πρακτικών επιτήρησης και καταστολής (θερμικές κάμερες στα σύνορα, φράχτης στον Έβρο, υποθαλάσσια συστήματα εντοπισμού μεταναστών, drones, κλπ.) από το ΕΜΠ και τους στρατόκαυλους καθηγητάδες του. Δεν ξεχνάμε τη χρήση του ΕΜΠ για τη διασφάλιση του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» στον ελλαδικό χώρο. Να προσέχετε ρουφιάνοι.

ΝΑ ΞΕΧΥΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΜΕ

Προκρίνουμε την άμεση δράση με σκοπό την υλική καταστροφή απέναντι σε φορείς κάθε είδους εξουσίας. Επιδιώκουμε τη διάχυση του αναρχικού πολέμου, και γι’ αυτό στοχεύουμε στην αποκέντρωσή -συγκεκριμένα στην «αποεξαρχειοποίησή»- του. Να γίνουμε απρόβλεπτες-οι, να εκμεταλλευτούμε την απουσία ή τη μειωμένη παρουσία μπάτσων σε κάθε γωνιά της πόλης για να επιτεθούμε, να προκαλέσουμε υλικό πλήγμα στον εχθρό. Καλά είναι τα στημένα ραντεβού και οι προβλέψιμες δράσεις, αλλά εμείς προτιμούμε να κινούμαστε απαρατήρητες-οι, να αναβαθμίζουμε τα μέσα μας συνεχώς, να μελετάμε το κράτος και τους μηχανισμούς του και να το πλήττουμε σε πιο ευαίσθητα σημεία, χωρίς αυτό να υποτιμά την αξία της κατά μέτωπο σύγκρουσης.

Όσον αφορά τους μπάτσους, τους «αγανακτισμένους» (πο)λίτες, τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που παίρνανε φωτογραφίες και βίντεο για να τα πουλήσουν στα καθεστωτικά μέσα εξημέρωσης, τους γείτονες που τους ταράσσεται ο ύπνος, τους ρουφιάνους και κάθε καριόλη, που έχει απλώσει χέρι σε συντρόφισσά/ό μας και σε ατομικότητα που βρέθηκε παρούσα στο πεδίο μάχης, να είναι σίγουροι πως δεν αργεί η μέρα που θα εισπράξουν τη βία που τους αναλογεί. Αυτοί και οι περιουσίες τους, τα κωλομάγαζά τους και τα κρατικά μπουντρούμια, στα οποία ο χρόνος αιωρείται σαν αγχόνη, σίγουρα δεν είναι ασφαλή.

Με τον κόσμο της εξουσίας δεν έχουμε καμία σχέση, οι λογικές μας είναι απολύτως παράλληλες, και καμία συνδιαλλαγή δε γίνεται να υπάρξει. Να οργανώσουμε τον πόλεμό μας. Να τσακίσουμε το κρατικό «μονοπώλιο της βίας». Να γεμίσουμε τα κενά του κρατικού μηχανισμού με βενζίνη, σφαίρες και μπαρούτι.

Χαιρετίζουμε τα συντρόφια που κράτησαν κατειλημμένο το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο, χαιρετίζουμε τα αδέρφια με τα οποία μοιραστήκαμε αυτές τις στιγμές, και με τα οποία θα μοιραστούμε ακόμα πιο έντονες. Χαιρετίζουμε κάθε εξεγερμένη-ο και κάθε πράξη διάχυσης της αναρχικής μας αντίληψης.

Δύναμη στις-στους 5 συλληφθείσες-έντες της 15ης Νοέμβρη
και στις-στους 13 της 17ης Νοέμβρη στην Αθήνα,
και σε όλα τα συντρόφια που συνελήφθησαν ανά την Ελλάδα.

Φλεγόμενα σινιάλα αλληλεγγύης στα συντρόφια στην Ιταλία
που διώκονται για συμμετοχή στη Fai/Fri.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥΔΙΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Κάποιες εξεγερμένες μειοψηφίες

από κριτικές μειοψηφίες 28/11/2016 9:35 πμ.


Εδώ έχουμε το πρωτοφανές: Έχουμε ένα κινηματικό γεγονός και εμφανίζεται ένα ανώνυμο κείμενο το οποίο ενώ δεν αναφέρεται σε κάποιο διακριτό κομμάτι των συμμετεχόντων, "αναλαμβάνει" την "ευθύνη" για κάποια άγνωστη στους αναγνώστες και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες δράση, εντός του συνολικότερου κινηματικού γεγονότος. Αλλά  αφού "δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση συντροφικότητας και κοινής θεωρητικής βάσης με όλον τον κόσμο που συμμετέχει" και   "επικοινωνούμε τη δική μας οπτική, που εκφράζει τις ατομικότητές μας και μόνο" για ποια ακριβώς δράση "αναλαμβάνει την ευθύνη" αυτή η ανακοίνωση; Για τη σύγκρουση των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι απαξιώνονται στο κείμενο ως "αυτόκλητοι ειδικοί της βίας" ή "μάτσο αρσενικά" ;

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι από δω και πέρα, μετά από κάθε διαδήλωση, συναυλία, σύγκρουση ή κινηματικό γεγονός γενικότερα, το indymedia θα μπορεί να φιλοξενεί ανώνυμες ανακοινώσεις που θα υπονοούν συμμετοχή των ανώνυμων συγγραφέων τους στο γεγονός με ταυτόχρονη απαξίωση των υπόλοιπων συμμετεχόντων και θα ζητούν να διακριθούν από το γεγονός,όχι στη βάση μίας διάκρισης που ανέπτυξαν εντός αυτού (πχ ένα πανώ με διακριτή ταυτότητα ή μία δράση που να καθιστά διακριτή την πρακτική του συγγραφέα από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες) αλλά μίας ανώνυμης ανακοίνωσης στο ινδυμεδια; 

Αν δεν είναι τρολιά, τότε κάποιοι βρίσκονται σε απελπισία. Και μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι η άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης που τους οδήγησε εκεί.

από @κιεγώ 28/11/2016 11:02 πμ.


Όταν "αναλαμβάνεις την ευθύνη" για συγκρούσεις που έγιναν στο δρόμο , 17 Νοέμβρη απο ένα σκασμό διαφορετικό και πολυτασικό πλήθος ανθρώπων,...το λες και καπέλωμα.

Αναλαμβάνω την ευθύνη λοιπόν κι εγώ απο τώρα για τις συγκρούσεις που θα γίνουν 6 Δεκέμβρη. 

Σας πρόλαβα όλους!

 

 

από @belladona queen! 28/11/2016 2:52 μμ.


Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω. Μπερδεμένοι είστε σύντροφοι. Από τη μια μιλάτε για αναρχική εξεγερσιακή πράξη, από την άλλη κατεβήκατε κάτω για το τίποτα. Ούτε η εξέγερση του Νοέμβρη σας λέει κάτι, ούτε οι εκατοντάδες που συγκρούονταν στο Πολυτεχνείο ούτε ο΄χωρος των αναρχικών ο οποίος συμπράττει χρόνια ανεξαρτήτων τάσεων. Η αναρχική εξέγερση όπως λέτε δεν αφορά μειοψηφίες, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα πολυάριθμο πλήθος από ανθρώπους ετερόκλητους πολλές φορές. Αν δε σας κάνει τότε πάρτε το δρόμο σας σαν ατομικότητες όπως λέτε και μη συμπράττετε με την ασφάλεια που σας παρέχει όλος αυτός ο μαχητικός κόσμος της αναρχίας. Από τη μία λέτε δεν θέλετε σύπλευση αλλά συμμετέχετε σε εξεγερτικά γεγονότα με όλους αυτούς. (???). Το Δεκέμβρη του 08 τον ζήσατε ή ήσασταν στο δημοτικό; Τέσπα. Ποίοι είναι οι αυτόκλητοι "ειδικοί" της βιας  που λέτε? Ποίοι είναι οι ματσό που τιμάνε τα παντελόνια τους; Βασικά αναφέρεστε σε αναρχικούς ή νεοκομμουνιστές;

Εν συνεχεία λέτε ενάντια στην υποτίμηση μορφών πάλης και από την άλλη μιλάτε για αναβάθμιση. Η "αποεξαρχειοποίηση" ΔΕΝ είναι αναβάθμιση πρώτον και δεύτερον αν έχετε στο νου σας κάτι άλλο αυτοαναιρείστε μόνοι σας.

Με τον κόσμο της εξουσίας δεν έχετε σχέση αλλά περπατάτε παράλληλα; παρρρράλληλαααα, περπατάμε παρρρράλληλαααα που λέει και το τραγούδι. Κάτι άλλο εννοείτε, μάλλον σε αντίθετους δρόμους...

Ωραίο το δεύτερο καπέλωμα...

Οι αναλήψεις ευθύνης είναι νέα μόδα; Δεν μιλάμε για ένοπλη ενέργεια ούτε για πράξη ατομικοτήτων. Αλλά για διάχυτη κοινωνική βία στην οποία συμμετέχουν ΠΟΛΛΟΙ! 

Στους αναρχικούς κύκλους κείμενα για εξεγερσιακά γεγονότα βγαίνουν κατόπιν πολύωρων συζητήσεων και συνελεύσεων. Έτσι  όπως λειτουργείτε, λειτουργούν άλλοι..και όχι οι αναρχικοί. Ψάξτε το σε επίπεδο θεωρήσεων, ίσως να σας κάνει κάτι άλλο και όχι η αναρχία. Το να πετάει κάποιος μπουκάλια δεν σημαίνει πως είναι αναρχικός. Μπορεί να είναι χουλιγγάνος ή εν αγνοία του Λενινιστής.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License