Συγκρούσεις μεταξυ SDF και Τουρκικού στρατου και FSA κοντά στην Al-BabAL-ΒΑΒ, - Αγριες συγκρούσεις έχουν αναφερθεί μεταξύ των απο την Τουρκία υποστηριζόμενων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) κοντά στην συριακή πόλη Al-Bab στην επαρχία Χαλέπι, 35 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.
Οι συγκρούσεις συγκεντρώνονται στα χωριά και κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της εθνικής οδού που συνδέει Manbij  και της ΑΙ-Bab, αναφερθεί το Sputnik Turkiye.

Οι μαχητές του FSA  που υποστηρίζονται από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και πυροβολικό προσπαθούν να αποτρέψουν τις δυνάμεις των SDF από το άνοιγμα ενός διαδρόμου μεταξύ Afrin και Kobani , δύο καντόνια στρατηγικής σημασίας για τους Κούρδους.

Οι θέσεις των SDF βρίσκονται κάτω από βαρύ βομβαρδισμό. Την ίδια στιγμή, οι μονάδες του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij  μάχονται κατα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ένας από τους διοικητές του Συμβουλίου ο Abu Amjed είπε στο Σπούτνικ Turkiye ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των SDF σε κοντινά χωριά, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τρεις μαχητές.

Τρία τουρκικά τανκς έχουν έως τώρα καταστραφεί απο την περασμένη κυριακή όπου και ξεκίνησαν οι επιθέσεις Τουρκίας-FSA ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΗΑ .

Απο τις 24 Αυγούστου, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εισβολή στην βόρειο Συρία προβάλοντας ως στόχο την εκδίωξη των τσιχαντιστών του ΙΣΙΣ έχοντας όμως ως πραγματικό σκοπό να σταματήσει τις κουρδικές  πολιτοφυλακές των YPG από το να συνδέσουν το Κομπάνι και την Hasaka  στα ανατολικά με το καντόνι της Afrin στα δυτικά. Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν εκτοτε στις συριακές κουρδικές δυνάμεις και όχι το ισλαμικό κράτος, οι παρατηρητές αναφέρουν..

Οι μαχητές του FSA έχουν εμπλακεί σε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η οποία ονομάστηκε Ασπίδα του Ευφράτη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις των FSA και SDF συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Στα τέλη Αυγούστου, συγκρούσεις μεταξύ του FSA και των SDF ξέσπασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη . Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα κοντά στο χωριό Τel Amaranth βόρεια της Manbij, περίπου 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Jarabulus στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα βλέπει τις SDF ως εχθρό, λόγω του γεγονότος ότι οι Κούρδοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά τους.

Η Τουρκία θεωρεί οτι οι YPG  είναι παράρτημα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), χαρακτηρισμένου ως τρομοκρατική ομάδα και εκτός νόμου στη χώρα.
Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι  SDF έχουν εμπλακεί σε μία επιχείρηση συνασπισμού με τις διεθνείς αντι ΙΣΙΣ δυνάμεις για την απελευθέρωση της πόλη της Raqqa, την de-facto πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικου χαλιφάτου  στη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με πηγές των SDF, η δεύτερη φάση της επίθεσης αναμένετε οτι θα ξεκινήσει σύντομα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι οι SDF  ήταν κοντά στο να εκδιώξουν το ΙΣΙΣ απο τον βασικό δρόμο που συνδέει Κομπάνι και Afrin. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο FSA έχει περιβάλλει την πόλη της Al-Bab στη βόρεια Συρία και θα την καταλάβουν σύντομα από τους τζιχαντιστές με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η απελευθέρωση ενός διαδρόμου μεταξύ Afrin και Κομπάνι θα αποτελέσει άλλο ένα βήμα προς τη δημιουργία της κουρδικής αυτονομίας το Συριακό Κουρδιστάν, κάτι το οποίο θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τα σχέδια της Άγκυρας.

Η Γενική διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) προειδοποίησε σήμερα το διεθνή συνασπισμό καταπολέμησης του ισλαμικού κράτους (IS / ISIS / ISIL) ότι θα σταματήσει την επιχείρηση απελευθέρωσης της Raqqa, εάν η Τουρκία δεν παύσει τις επιθέσεις στην Manbij .

Σε δήλωσή τους οι SDF, η οποίες ξεκίνησαν πρόσφατα την επιχείρηση Οργή του Ευφράτη για την απελευθέρωση της Raqqa από το ΙΣΙΣ, ανέφεραν ότι ειδοποίησαν τον Διεθνή Συνασπισμό οτι θα σταματήσουν την εκστρατεία προς την Raqqa και θα  μετακινήσουν τις δυνάμεις τους , η οποίες απαριθμούν τις 40.000 μαχητές και μαχήτριες, προς την Manbij   αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις απελευθερωμένες περιοχές μέσα και γύρω από την Manbij στη βόρεια Συρία.

Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν δημιουργήσει τρεις αυτόνομες ζώνες, τα  καντόνια της Jazeera, Κομπάνι και Afrin και μια αυτοδιαχειριζόμενη διοίκηση σε όλο το συριακό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) το 2013. Στις 17, Μαρτίου του 2016 οι Κούρδοι της Συρίας ανακήρυξαν την ομοσπονδία της Ροτζάβα - Βόριας Συρίας.
Η Τουρκία φοβάται οτι η δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο συριακό Κουρδιστάν - παρόμοια με την κουρδική περιοχή στο ιρακινό Κουρδιστάν - θα ωθήσει τις αυτονομιστικές φιλοδοξίες των Κούρδων της Τουρκίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License