Την Πέμπτη 17/11/2016, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, οι μπάτσοι συνέλαβαν δύο διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Οι δύο σύντροφοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ. Και οι δύο συλληφθέντες χτυπήθηκαν άγρια τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και στο πάρκινγκ της ΓΑΔΘ.
Στη συντρόφισσα απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση απρόκλητων σωματικών βλαβών και απείθεια (λόγω της άρνησης δακτυλοσκόπησης).
Στον σύντροφο απαγγέλθηκαν 3 πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση απρόκλητων σωματικών βλαβών, και ένα κακούργημα: κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.
Μετά τη σύλληψη των συντρόφων, αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε στη ΓΑΔΘ, όπου κρατούνταν. Οι μπάτσοι -ΜΑΤατζίδες, ΖΗΤΑδες, ΟΠΚιτες, ασφαλίτες και γενικά όποιος ήταν εκεί τριγύρω- επιτέθηκαν απρόκλητα στο συγκεντρωμένο κόσμο, με γκλομπ, μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας αρκετά άτομα και απωθώντας τους συγκεντρωμένους ως τα ΚΤΕΛ.

Και οι δύο σύντροφοι πέρασαν αυτόφωρο την Παρασκευή 18/11.
Το αυτόφωρο της συντρόφισσας πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 21/11 και εκ νέου αναβολή για τη Δευτέρα 28/11, οπότε και θα εκδικαστεί.
Ο σύντροφος πέρασε εισαγγελέα την Παρασκευή 18/11 και κρατήθηκε ως τη Τρίτη 22/11, οπότε πέρασε από τον ανακριτή. Αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ως την εκδίκαση της υπόθεσης του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί ακόμα. Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι είναι: 1) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 2) παρών στο τμήμα κάθε 15 μέρες και 3) απαγόρευση παρουσίας σε συναθροίσεις οποιουδήποτε είδους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11, 11:30 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License