Κέρκυρα: με αφορμή τις πρόσφατες (παρα)κρατικές επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους της Αθήνας

cumulonimbus.squat.gr

Να τσακίσουμε τα χέρια των παρακρατικών

Ξημερώματα Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, ακόμα μία απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 πραγματοποιείται από παρακρατικά φασιστοειδή. Λίγες ημέρες μετά, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων συλλαμβάνεται στη γειτονιά της κατάληψης από τα ένστολα φασιστοειδή της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης με αφορμή την αποτυχημένη επίθεση.

Όσο σαφής είναι η συνέχεια του κράτους και της βίας του, άλλο τόσο είναι και η συνέχεια της παρακρατικής-φασιστικής βίας. Το πιστοποιούν οι εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στέγης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, ο εμπρησμός της κατάληψης  προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26 (που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ανρθώπινες ζωές), η πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο στέκι του Θερσίτη, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών και η ξεκάθαρα συντονισμένη επίθεση με τα ΜΑΤ. Όποιο “αριστερό” ή “ανθρωπιστικό” πρόσημο κι αν επαίρεται πως φέρει η βία του κράτους, όποιο προσωπείο “αγανακτισμένου κάτοικου/πιστού/γονέα” κι αν φορέσει η βία του παρακράτους για να κινείται ευκολότερα.

Ανέκαθεν οι φαινομενικά ασύνδετες μα πάντα μεθοδευμένες επιθέσεις κράτους και παρακράτους είχαν στο στόχαστρο τις αυτοοργανωμένες δομές αντίστασης και αλληλεγγύης, ενώ ανέκαθεν αποτύγχαναν στο να μας τρομοκρατήσουν. Η αλληλεγγύη μας παραμένει ακλόνητη και το βλέμμα μας σταθερό στο δρόμο της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Ένας δρόμος που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι περνά πάνω από το κράτος και το παρακράτος.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα της αντιφασιστικής παρέμβασης στις 29 Οκτώβρη
Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ραδιουργίας και ανατροπής Θερσίτη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License