[Ιταλία] Βαριές ποινές στο εφετείο για το κίνημα NO-TAV


post image

Συνολικά 85 χρόνια φυλάκισης μοίρασε το Εφετείο Τορίνου σε 53 άτομα που κατηγορούνταν για συμμετοχή στις βίαιες συγκρούσεις το καλοκαίρι του 2011, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τoυ camp διαμαρτυρίας "Ελεύθερη Δημοκρατία της Maddalena" στις 3 Ιουνίου και τις 27 Ιουλίου 2016. Το camp είχε στηθεί σε ορεινή τοποθεσία για να μπλοκάρει την κατασκευή του τρένου υψηλής ταχύτητας μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, στα πλαίσια ενός μεγάλου κοινωνικού κινήματος προστασίας της γης και του περιβάλλοντος ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό της δράσης στα πλαίσια ηθικών και κοινωνικών αξιών, αλλά απάλλαξε τα κατηγορούμενα πρόσωπα από πολλές από τις κατηγορίες που είχε αποδεχτεί το Πρωτοδικείο και οι οποίες τότε αθροίζονταν σε 140 χρόνια φυλάκισης. Σε αυτό συνέβαλαν όχι μόνο το ελαφρυντικό των "εξαιρετικών συνθηκών" αλλά και 7 αθωωτικές αποφάσεις και δυο παραμπεπτικά, καθώς και πέντε καταθέσεις για έλλειψη κοινοποιήσεων, οι οποίες πιθανώς να περάσουν από περαιτέρω επεξεργασία κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Η βαρύτερη ποινή αφορά το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Paolo Ferrari, του οποίου η πρωτόδικη καταδίκη σε 4 έτη και 6 μήνες φυλάκισης επιβεβαιώθηκε. Βαριά ήταν η καταδίκη και για τον Giorgio Rosseto, ένα από τα επιφανή μέλη του κοινωνικού κέντρο Askatasuna, και τον Frabrizio Manol, από την κατάληψη Mezcal στο Collegno, στους οποίους επιδικάστηκαν τρία χρόνια και εννιά μήνες φυλάκιση. Ανάμεσα στις χαμηλότερες ποινές ήταν δύο πρόστιμα ύψους 235 ευρώ, έναντι των 250 ευρώ που είχαν επιδικαστεί στο πρωτοβάθμιο όργανο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 17 Νοέμβρη, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η πληροφορία προέρχεται από το askanews.it και τις ιστοσελίδες του κινήματος NO-TAV και Indymedia Piemonte

Εικόνες:

από LA 19/11/2016 3:02 μμ.


post image

Φωτογραφίες των συγκεντρωμένων έξω από τα δικαστήρια

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License