[Ηράκλειο Κρήτης] Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Αναρχικό-Κομμουνιστή Τάσο θεοφίλου

Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Αναρχικό-Κομμουνιστή Τάσο θεοφίλου 18/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

post image

Στις 18/08/2012 ο Τάσος Θεοφίλου απαγάγεται στο κέντρο της Αθήνας από άντρες της αντιτρομοκρατικής. Από εκεί, και χωρίς να του έχουν δηλώσει την ιδιότητά τους, τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ, όπου τον βασανίζουν και του αποσπούν βίαια γενετικό υλικό (DNA). Από εκεί και ύστερα στήνεται η σκευωρία εναντίον του, η οποία σχεδιάζεται και οργανώνεται από την αντιτρομοκρατική, ενορχηστρώνεται από τα Μ.Μ.Ε. και εκτελείται από τη δικαστική εξουσία.  Ο Τάσος Θεοφίλου βαφτίζεται “τρομοκράτης” και μέλος της Ε.Ο. ΣΠΦ και κατηγορείται για ληστεία τράπεζας στην Πάρο και ανθρωποκτονία. Καταδικάζεται πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξης με βάση DNA που “βρέθηκε” σε καπέλο.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ομηρία του απ’ το κράτος, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η καταδίκη του γίνεται με μοναδικό γνώμονα την πολιτική του ταυτότητα. Ο Τάσος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ένοχος επειδή στον ταξικό πόλεμο επέλεξε την πλευρά των αδικημένων, των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων και κυνηγημένων. ‘Ολων των κολασμένων αυτού του κόσμου.

Η περίπτωση του Θεοφίλου δεν είναι μεμονωμένη ούτε αφορά μια ακραία έκφανση της καταστολής. Αντιθέτως, είναι μια ακόμα πολιτική δίωξη απ’ τις πολλές που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ενάντια στον αναρχικό χώρο. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με την επίθεση της εξουσίας σε ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντίον της δεν είναι τυχαίο και στοχεύει όσους επέλεξαν ή θα επιλέξουν αυτόν το δρόμο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΩΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Σύμπραξη για την αλληλεγγύη

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License