[Βραζιλία] 1000 δημόσια σχολεία και 170 σχολές υπό κατάληψη


post image

Οι μεταρρυθμίσεις και η προβλεπόμενες περικοπές στην εκπαίδευση από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του προέδρου Μισέλ Temer στη Βραζιλία συναντούν όλο και μεγαλύτερη αντίσταση. Για την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές και τα συνδικάτα ανακοίνωσαν μια εθνική ημέρα δράσης κατά της νέας κοινωνικής και εκπαιδευτικής υποβάθμισης.

Περίπου 1.000 δημόσια σχολεία και 171 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα είναι υπό κατάληχη. Το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα τάσσεται υπέρ μιας «δωρεάν δημόσιας ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους», και υποστηρίζεται επίσης από τα συνδικάτα. Οι καταληψίες πραγματοποιούν αυτόνομα μαθήματα και παρουσιάζουν σε συνελεύσεις και διαδηλώσεις με χιλιάδες συμμετέχοντες τα αιτήματά τους.

Οι καταληψίες αντιτίθενται στην τροποποίηση άρθρων του συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί το πάγωμα του προϋπολογισμού για εκπαίδευση και υγεία για 20 χρόνια, που αντιστοιχεί σε περικοπές ύψους 40%

Η πληροφορία προέρχεται από το σάιτ αντιπληροφόρησης America21 και μεταδόθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή "Τα Λεωφορεία του Κόσμου"

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License