ΚΑΛΕΣΜΑ του Λαϊκού Μετώπου Προς όλους τους φορείς που σφραγίστηκαν!..

Εδώ και τώρα να σπάσουμε τις σφραγίδες του φασισμού, να τους δείξουμε ότι οι σφραγίδες τους δεν μας αφορούν.

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ του Λαϊκού Μετώπου

 Προς όλους τους φορείς που σφραγίστηκαν!..

Εδώ και τώρα να σπάσουμε τις σφραγίδες του φασισμού, να τους δείξουμε ότι οι σφραγίδες τους δεν μας αφορούν.

Ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα σφραγίζοντας τους συλλόγους. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε τους νόμους, ούτε τις απαγορεύσεις τους

Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ με την απόφασή της να κλείσει 370 δημοκρατικούς φορείς δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό. Μέσα στις τελευταίες τρεις μέρες έχουν σφραγισθεί δεκάδες φορείς, ανάμεσά τους και το Γραφείο Νομικών του Λαού και ο Σύλλογος Προοδευτικών Νομικών. Όταν έφθασαν στα γραφεία των νομικών αντιμετώπισαν αντίσταση. Στο γραφείο νομικών του λαού περίπου 100 δικηγόροι αντιστάθηκαν επί έξι ώρες δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τους νόμους του φασισμού.

 Αμέσως την επόμενη  μέρα έσπασαν τις σφραγίδες και συνέχισαν τις δράσεις τους.

Ανακοίνωσαν ότι:

 «Ο Σύλλογός μας είναι ανοικτός  και συνεχίζουμε τις δράσεις μας.»

Μ’ αυτή την αποφασιστικότητα θα καταφέρουμε να υποχωρήσει ο φασισμός.  Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί διάφορα πολεμικά όπλα, όσο κι αν  στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο,  ο αγώνας  είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος.  Η ιστορία είναι γεμάτη μ’ αυτά τα παραδείγματα. Μπροστά  στη λαΪκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν.

Όσο και να σφραγίζουν τους συλλόγους μας δεν μπορούν να σταματήσουν τις δράσεις μας. Όπου είναι ο λαός, εκεί συνεχίζουμε τον αγώνα. Στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα καφενεία, στους δρόμους .... πάντου είναι τα στέκια των συλλόγων μας. Θα μπορέσουν να σφραγίσουν τα σπίτια των λαών; θα αποκλείσουν τους δρόμους και τα σοκάκια; Από παντού θα βγούμε μπροστά τους. 

Λαέ και σύντροφοί

Δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους, τις αποφάσεις, τη φασιστική εξουσία του ΑΚΡ. Θα  μετατρέψουμε όλους τους χώρους  σε αγωνιστικά μετερίζια.  Δεν μπορούν να σφραγίσουν τις σκέψεις, τις συνειδήσεις  και τις καρδιές μας.

ΣΠΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η εξουσία του ΑΚΡ είναι μέσα σε βαθιά κρίση ακυβερνησίας. Με ένα καίριο κτύπημα κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι λογοκρισίες και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας.  

Φοβούνται γιατί γνωρίζουν το τι τους περιμένει.

Λαέ , σύντροφοί,

Σε όλους τους χώρους πρέπει να οργανωθούμε και με ό,τι υπάρχει στα χέρια μας να πολεμήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις και την κρατική τρομοκρατία. Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η δύναμη του οργανωμένου λαού. Μην αμφιβάλλετε, εμείς θα νικήσουμε.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΚΡ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΛΑΟ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License