ΟΡΜΑ: Διαδηλώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα και για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συνεχίζουμε στα μισά του δρόμου που έμεινε η εξέγερση του ’73. Την επόμενη φορά να μη μείνουμε στην άρνηση και στην αμφισβήτηση. Να πάμε βήματα παρακάτω και να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα λυτρωτικά οράματα της Ισότητας, της Αδερφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης. -Διαδήλωση για την επίσκεψη Ομπάμα την Τρίτη, 15/11, 5μμ Πολυτεχνείο -Διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνειου την Πέμπτη, 17/11, 3μμ πλ. Κλαυθμώνος

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της αποδόμησης. Η ακροδεξιά ανεβαίνει στην Ευρώπη ενώ παρατηρούμε ένα σκηνικό επεμβάσεων και πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή, στον Ειρηνικό, στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Οι συνθήκες στο σήμερα είναι ξεκάθαρα δυσμενείς. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν του 1973, όμως, οι όροι που αντιμετώπισαν οι τότε ”350 ονειροπόλοι και τυχοδιώκτες” ήταν ακόμα πιο σκληροί. Η Χούντα είχε εξαπλωθεί σε όλο το κοινωνικό περιβάλλον τσακίζοντας την κάθε παραμικρή υποψία αντίστασης.

Οι αγωνιστές, βασιζόμενοι στη φλόγα του αγώνα, πλημμυρισμένοι με αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάστηκαν στο αστικό στρατόπεδο ύψωσαν μία αντικαθεστωτική άρνηση και έριξαν για άλλη μία φορά, μετά το ’44, το σπόρο μιας διαφορετικής προοπτικής.

Σήμερα ο συμβολισμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ακόμα πιο σημαντικός. Με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα, είναι καθήκον του ταξικού κινήματος να αρπάξει την ευκαιρία, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να πάει παρακάτω.

Συνεχίζουμε στα μισά του δρόμου που έμεινε η εξέγερση του ’73. Την επόμενη φορά να μη μείνουμε στην άρνηση και στην αμφισβήτηση. Να πάμε βήματα παρακάτω και να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα λυτρωτικά οράματα της Ισότητας, της Αδερφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης.

-Διαδήλωση για την επίσκεψη Ομπάμα την Τρίτη, 15/11, 5μμ Πολυτεχνείο 
-Διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνειου την Πέμπτη, 17/11, 3μμ πλ. Κλαυθμώνος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License