Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ash-Shibil και Khidir κοντα στην  πόλη της Raqqa , σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)  συνεχίζουν την επίθεσή τους για την απελευθέρωση της πόλης της Raqqa και οι μάχες εξελήσονται πλέον σε απόσταση 18 μιλίων από αυτήν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή. Σύμφωνα με το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen , κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι SDF έχουν ήδη απελευθερωθεί αρκετούς οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ash-Shibil και Khidir. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρόσθεσε ότι οι Κούρδοι είχαν επίσης αποθήσει τους τζιχαντιστές από τη στρατηγική περιοχή Tell as-Saman

SDF: διοικητής Tolhildan: Έχουμε φτάσει στο τέλος του πρώτου μισού της πρωτοβουλίας μας .

Ο Διοικητής των SDF Αμέντ Tolhildan μίλησε στο ANF και δήλωσε ότι έχουν φτάσει στο τέλος του πρώτου μισού της επιχείρησης «οργή του Ευφράτη " για την απελευθέρωση της Raqqa από τις συμμορίες του ISIS . Tolhildan είπε ότι έχουν προχωρήσει συνολικά 30 χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα, και ήταν έτοιμοι να ενωθο΄πυν με το σκέλος της επιχείρησης που ξεκίνησε απο την Eyn Isa ARMD.
Ο Tolhildan δήλωσε: «Η πρωτοβουλία πάει όπως είχε προγραμματιστεί. Το πιο σημαντικό, το ηθικό όλων των αγωνιστών μας είναι υψηλό. Η πιο σημαντική πτυχή της πρώτης φάσης της πρωτοβουλίας μας είναι να  εξασφαλίσαμε πλήρως τις περιοχές που είχαμε απελευθερωθεί στο παρελθόν. καθώς οι δυνάμεις του ISIS  υποχωρούν προς την πόλη της Raqqa, οι απελευθερωμένες περιοχές γίνονται πιο ασφαλής. "
Ο Tolhildan σημειώνει ότι κανένας από τους μαχητές δεν έχει πεθάνει ή έχει σοβαρά τραυματιστεί ενώ το ISIS έχει χάσει  πολύ έδαφος και  μέλη της συμμορίας έως τώρα. Ο Tolhildan σημειώνει ότι πολλοί άμαχοι έχουν γίνει αιχμάλωτοι του ISIS και η επιχείρηση άρχισε ύστερα από αίτημα των κατοίκων της Raqqa που είχαν δραπετεύσει από την πόλη τους και κατέφυγαν στην Rojava..
Τέλος, Tolhildan τόνισε ότι η Raqqa είναι μία από τις πιο σημαντικές πόλεις που έχουν καταληφθεί  από  το ISIS, και η νίκη της επιχείρησης «οργή του Ευφράτη"  θα αποτρέψει τις συμμορίες από την καταστροφή του κόσμου και και θα δώσει άνεση στους λαούς της περιοχής.

Οι YPS αναλαμβάνoyn την ευθύνη για τη δράση κατά του διοριζμένου δοιηκητή στην Derik

Σε γραπτή τους δήλωση, Οι Πολιτικές Μονάδες Προστασίας (YPS) ανέλαβαν την ευθύνη για τη δράση κατά του Κυβερνήτη  της Derik, Muhammet Φατίχ Safitürk, ο οποίος είχε πρόσφατα διοριστεί στο Δήμο Derik ως διοικητής.
Οι YPS δήλωσαν ότι η ενέργεια του σαμποτάζ εναντίον στο διορισμό του διαχειριστή του ΑΚΡ πραγματοποιήθηκε στις 00:30 στις 10 Νοεμβρίου, και αφιέρωσαν τη δράση τους στους μάρτυρες του Derik.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας καταστέλει 370 ενώσεις που επικαλείται οτι έχουν δεσμούς με παράνομες οργανώσεις.

Σύμφωνα με δήλωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, 370 ενώσεις που συνδέονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το κινημα του Gulen (Feto), του Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα / Μέτωπο (DHKP-C) και το Ισλαμικό Κράτος (IS / ISIS) είδαν τις άδειες λειτουργίας τους να ανακαλούνται σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου έκτακτης ανάγκης.
Οι 190 ενώσεις  συνδέονται με το PKK, 153 συνδέονται με το κινημα του Gulen, 19 με συνδέσμους προς το DHKP-C και 8 με συνδέσεις προς το IS .
Οι Κουρδικές και αριστερές οργανώσεις που καταστάλθηκαν περιλαμβάνουν ενώσεις που βοηθούν τα θύματα του πολέμου, καθώς και των δικηγόρων και δημοσιογράφές ένωσεις.
Τουλάχιστον 1200 ενώσεις είχαν προηγουμένως κλείσει από την κυβέρνηση ανεβάζοντας τον αριθμό των αποκλεισμών σε 1570. Το κλείσιμο δεν έχει συμπεριλάβει το Ίδρυμα Ensar που συνδέεται με την κυβέρνηση , το οποίο πρόσφατα συγκλονίστηκε από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών.

6000  μέλη του HDP έχουν συλληφθεί, 2000 φυλακίστικαν από την ημέρα της Προσπάθειας Πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος  των λαών »Αϊχάν Bilgen δήλωσε οτι  441 μέλη HDP κρατούνται από την ημέρα  σύλληψης και φυλάκισης των 10 βουλευτών του HDP στις 4 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Bilgen είπε ότι υπήρξε μια συστηματική καταστολή των μελών του HDP και εκείνων που διαμαρτύρονται για τη φυλάκιση τους, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag.
"441 μέλη του HDP έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 6 ημέρες και έχουν περισσότερα από 6000 μέλη συνελλήφθησαν από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. 2000 από αυτά τα άτομα έχουν φυλακιστεί», δήλωσε ο Bilgen.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License