Η επιχείρηση στην πιο σημαντική πόλη στη Συρίας, στην υπο την κατοχή του ISIS πόλη της Raqqa, αποτελεί την καθημερινή συζήτηση στη Rojava.
Από τη μία πλευρά, οι συγκρούσεις στην περιοχή Shehba συνεχίζονται. Από την άλλη, η πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική δραστηριότητα συνεχίζεται ασταμάτητα για τη επιχείρηση της Raqqa.
Η επιχείρηση στην Raqqa αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ λίγος χρόνος μέχρι τις εκλογές, την έναρξη της επιχείρησης είναι πλέον ζήτημα ημερών.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Το κράτος της Τουρκίας έχει εργαστεί σκληρά έτσι ώστε οι δυνάμεις της Rojava και της Βόρειας Συρίας να μην αποτελούν μέρος αυτής της επιχείρησης. Ο Ερντογάν δήλωσε οτι μίλησε στον Ομπάμα για αυτό το θέμα , ξανα και ξανα. Αλλά οι προσπάθειες των Τούρκων δεν καρποφώρησαν , καθώς κανείς στην περιοχή ή τον κόσμο δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα αγωνιστεί πραγματικά ενάντια στο ISIS. Οι δηλώσεις που γίνονται για τη διπλωματία δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Έτσι, η Τουρκία δεν συμπεριλήφθει στην επιχείρηση της Μοσούλης, και δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί ούτε στην επιχείρηση της Raqqa.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η επιχειρηση στην Raqqa θα πραγματοποιηθεί από τις δυναμεις του συνασπισμού απο τον αέρα, και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (που περιλαμβάνουν τις YPG) από τη στεριά. Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Rojava πριν από λίγο καιρό για να συναντηθούν με τις αρχές και να συζητήσουν σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.
Η επιχείρηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το ISIS θα παίζει εδώ τα τελευταία του χαρτιά. Καθώς η επιχείρηση της Μοσούλης θα εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη ταυτόχρονα, δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά για το ISIS δρόμος διαφυγής, και εξ ανάγκης θα πραγματοποιήσει έναν πόλεμο ζωής ή θανάτου εδώ.

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ RAQQA ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ROJAVA ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.

Η απελευθέρωση της Raqqa από το ISIS είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Rojava και τη Βόρεια Συρία. Αυτό θα σημαίνει την εξάληψη ένός τεράστιου κινδύνου από τη ρίζα. Μετά την απελευθέρωσή της, η πόλη, θα πρέπει να αφεθεί στην πρωτοβουλία και τη θέληση του λαού της , όπως ακριβώς και στην Manbij, Tel Abyad και Shaddadi.
Αυτή η επιχείρηση θα εξαλείψει την απειλή του ISIS και θα παρέχει μια σημαντική ώθηση ορμής, προτείνοντας το πολιτικό και στρατιωτική μοντέλο της Rojava και της Βόρειας Συρίας ως εναλλακτική λύση σε όλη την Συρία.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ROJAVA

Η Τουρκία ήθελε να ενταχθεί στην επιχειρηση οχι για να πολεμήσει το ISIS, αλλά για να πολεμήσει την Rojava. Οι εμπλοκή των δυνάμεων της Rojava που ενώνωνται σε αυτη τη επιχείρηση διαταράσσουν αυτό το σχέδιο της Τουρκίας.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ROJAVA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ISIS , ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Για την Rojava στην τρέχουσα κατάσταση , ο πιο σημαντικός εχθρός δεν είναι πια το ISIS . Μετά από μια δύσκολη περίοδο 3 ετών πολέμου, το ISIS είναι πλέον περιορισμένο στην Raqqa. Τώρα, ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εχθρός της Rojava και της Βόρειας Συρίας είναι το τουρκικό κράτος. Αυτό δεν είναι κατ 'επιλογή της Rojava, αλλά είναι αποτέλεσμα της αντι-κουρδικής πολιτικής της Τουρκίας. Η Τουρκία εξαπόλυσε αυτήν την εχθρότητα της μέσω του ISIS, αλλά το ISIS είναι τώρα μή λειτουργικό όπλο. Έτσι, το τουρκικό κράτος υλοποιεί αυτή την εχθρότητα, μέσω του στρατού του.
Το ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιχείρηση της Raqqa είναι ένα κέρδος για την Rojava και την Βόρεια Συρία από όλες τις πλευρές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί από όλα της τα σχέδια. Θα συνεχίσει με διάφορες προσπάθειες στο έδαφός της Συρίας. Εισέβαλαν στις Jarablus, Azaz και Mare. Έχουν ήδη δηλώσει ότι θέλουν να καταλάβουν την ΑΙ Bab και την Manbij . Ορισμένες επιθέσεις από την Τουρκία στην Rojava μπορεί να αναμένονται μετά το ξεκίνημα της επιχείρησης στην Raqqa.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ MANBIJ

Ένα άλλο σχέδιο Τουρκία έχει τελειώσει . Δεν είναι δυνατό για την Τουρκία να πάρει την Manbij από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Μια πιθανή επίθεση στην Manbij θα αντιμετωπίσει μεγάλη αντίσταση . Διεθνείς δυνάμεις, και κυρίως οι ΗΠΑ, είναι εναντίον αυτής της προσπάθειας από τους Τούρκους. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ανακοινωσει την πολιτική τους για το θέμα αυτό τόσο στις τουρκικές αρχές όσο και στις σχετικές μ αυτήν δυνάμεις στην περιοχή. Με λίγα λόγια, είναι στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά αδύνατο για την Τουρκία να εισβάλει στην Manbij .
Επίσης είναι ασαφές ποιος θα μπεί στην ΑΙ Bab. Η Τουρκία και η Ρωσία κινούνται τώρα πιο κοντά η μία στην άλλη και η διαφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχει αλλάξει την ισορροπία στην περιοχή. Η Τουρκία θέλει να εισβάλει στην ΑΙ Bab και να το χρησιμοποιήσει αυτό εναντίον της Rojava και των δυνάμεων της Βόρειας Συρίας. Η αντίσταση στην Shehba δείχνει οτι είναι προετοιμασμένοι για αυτή την κατάσταση. Η επιχείρηση στην Raqqa δεν θα αναστείλει  τις δραστηριότητες στην περιοχή Shehba, αντίθετα, θα επιταχυνθούν τα πράγματα.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ RAQQA

Στο κέντρο όλης αυτής της δραστηριότητας στην περιοχή θα είναι αναμφίβολα Η Raqqa. Τα πολιτικά αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης στην Raqqa θα διαμορφώσουν το μέλλον της Συρίας. Είναι επίσης αναγκαίο να παρακολουθούμε στενά την στάση του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας προς αυτή τη επιχείρηση, καθώς το μέλλον της Συρίας θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης και αφού έχει δωθεί το θανάσιμο πλήγμα στην απειλή του ISIS. Και όποιος έχει περισσότερη δύναμη στο γήπεδο, θα έχει περισσότερα να πει για το θέμα αυτό.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ROJAVA ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Για να συνοψίσω, η επιχείρηση στην Raqqa και η εκκαθάριση του ISIS απο αυτην την περιοχή δεν θα είναι απλώς μια στρατιωτική εξέληξη. Αυτή η επιχείρηση θα διαμορφώσει τα σχέδια της Τουρκίας για τη Συρία, τη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Συνασπισμού και της Rojava και της Βόρειας Συρίας, τα σχέδια της διοίκησης της Δαμασκού και της Ρωσίας, εν συντομία το μέλλον της Συρίας. Με αυτή την έννοια, η Raqqa θα είναι η «τελική αναμέτρηση». Αλλά αυτή η αναμέτρηση δεν θα είναι για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά για να ξεκινήσει ένα άλλο. Επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λογαριασμοί να εγκατασταθούν σε συριακό έδαφος ακόμα. Αρκετές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο μετα -ΙΣΙΣ προγράμματα . Η εκκαθάρισης απο το ISIS είναι σημαντική, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος πριν επιτευχθεί η ειρήνη και να εδραιωθεί μια Δημοκρατική Συρία.
Οι δυνάμεις της Βόρειας Συρίας θα καθαρίσουν το βάρβαρο ISIS με αυτήν τη επιχείρηση, και να γίνουν μια απαραίτητη δύναμη στη Συρία.
Οι λαοί της Rojava και της Βόρειας Συρίας θα δηλώνουν την πολιτική τους βούληση, ως δημοκρατικό μοντέλο κατά τη διαδικασία της επιχείρησης. Αυτές οι στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις παράλληλα θα επιταχυνθούν στο εγγύς μέλλον.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License