Βόλος - Δίκη για το νερό: Ποιος θα κάνει κουμάντο σ’ αυτή τη χώρα;

Όλοι/ες στα Δικαστήρια Βόλου τη Δευτέρα 31/10/16, 9πμ

Η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό έχει τη πρώτη της δίκη, ένας νεαρός αγρότης και μέλος της δικάζεται εξαιτίας του αγώνα (κινητοποίηση στις 13/3/15) που διεξάγει η συλλογικότητα ενάντια στις μορφές διαχείρισης του νερού που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή, που όπως όλοι γνωρίζουν δεν είναι η οποιαδήποτε: Είναι μια δημοτική αρχή που εξελέγη εξαιτίας της πλήρους απονομιμοποίησης των προηγούμενων πολιτικών δημοτικών αρχών και ξεπήδησε από το μαύρο σκοτάδι της απελπισμένης κοινωνίας με τη  πρόταση μιας ανεξάρτητης, δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, μια δημοτική αρχή που θα έρθει σε σύγκρουση με όλους και όλα.

Αυτή η ιστορική υπόσχεση, δεν ήταν φυσικά του υποψήφιου και νυν έκπτωτου δημάρχου Μπέου αλλά της …… Νέας Δημοκρατίας (ένα τμήμα της τοπικής ΝΔ τον στήριξε ενάντια στην κομματική πρόταση) της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που στήριξαν τον μέχρι χτες άγνωστο πολιτικό, που γι αυτόν η έννοια της δημοκρατίας έχει τα χρώματα των φανέλλων των ποδοσφαιρικών ομάδων στις οποίες στοιχηματίζει.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι πρώτες συγκρούσεις του δεν αφορούσαν το ….. κατεστημένο αλλά τους εργαζόμενους του δήμου και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στη προσπάθειά του να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα στη ΔΕΥΜΒ, τις τρύπες των ισολογισμών της, σκέφτηκε έναν αδήλωτο και μη επαρκώς τιμολογούμενο φυσικό πόρο, την άδρευση. Αγνοώντας τις προτάσεις των κατοίκων των χωριών βοήθησε άθελά του στη γιγάντωση της Κίνησης Πολιτών κι αναπόφευκτα ήρθε σε σύγκρουση και μαζί της.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων της άδρευσης στη ΔΕΥΑΜΒ που επί δεκαετίες ολόκληρες αυτοδιαχειρίζονταν από τους αγρότες του Πηλίου, είχε αρχικό σκοπό την αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΜΒ, επιβάλλοντας έναν τοπικό φόρο στους αγρότες που γι αυτούς είναι ένας συντελεστής κόστους των έτσι κι αλλιώς ακριβών προϊόντων τους εξαιτίας της γεωμορφίας της περιοχής και της μεγάλης κατάτμησης του αγροτικού κλήρου. Όχι άδικα, η Κίνηση Πολιτών διέβλεπε ότι η ένταξη της άδρευσης στη ΔΕΥΑΜΒ, δημιουργεί μια υπεραξία (μέ όρους αγοράς) στην ίδια την προβληματική επιχείρηση που θα αυξήσει την αξία της σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης.

Ίσως τη λέξη «περίπτωση» θα πρέπει να την αφαιρέσουμε γιατί η ανησυχία είναι πια επιβεβαιωμένη πραγματικότητα με τη μεταβίβαση δημοσίων επενδύσεων στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων (μαζί με ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ αλλά και για τα του οίκου μας Λιμάνι Βόλου και αεροδρόμιο Αλμυρού) εξαιτίας της χρεοκοπίας της καπιταλιστικής Ελλάδας από την «πρωτοπόρα» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτσι, η δίκη της 31/10/16 εναντίον ενός μέλους της Κίνησης Πολιτών Πηλίου & Βόλου για το Νερό δεν στρέφεται απλά εναντίον ενός μέλους της: Η ίδια η Κίνηση είναι ένα αγκάθι στους  συνολικούς σχεδιασμούς τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της κυβέρνησης.Έτσι, οι χτεσινοί εχθροί, δημοτική αρχή και κυβέρνηση, περπατάνε χέρι-χέρι επί του θέματος.

Η στήριξη στη Κίνηση Πολιτών δεν είναι απλά αυτονόητη επί του θέματος εξαιτίας των ανυπόστατων κατηγοριών. Το κράτος και οι μηχανισμοί του δεν χρειάστηκαν ποτέ αποδείξεις για να κατηγορήσουν κάποιον, κι αν δεν υπάρχουν, πρέπει να δημιουργηθούν. Το κράτος και οι μηχανισμοί του εκείνο που διεκδικούν πάντα είναι αυτό το μονοπώλιο της βίας. Κάθε διαμαρτυρία, αποτελεί αμφισβήτηση του μονοπωλίου του που ήδη από την εξέγερση του 2008 έχει κλονιστεί επικίνδυνα. Γι αυτό ακριβώς, στις ώρες το μεγάλου κινδύνου, επέτρεψε και επιτρέπει να δημιουργούνται συμπληρωματικές ομάδες στήριξής του, όχι μόνο τα ναζιστικά τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα, δολοφόνησαν και σακάτεψαν μετανάστες αλλά και ομάδες που συνδέονται με εταιρείες security ή ακόμα και μπράβους της νύχτας.

Η εικόνα της κινητοποίησης της 13/3/2015 είναι εύγλωττη:Από τη μια μεριά ΜΑΤ, ασφάλεια, μπράβοι, δημοτική αρχή κι ένα ΔΣ μιας δημοτικής αρχής πρόθυμο στην εκποίηση. Από την άλλη πλευρά ο λαός που σήμερα κατηγορείται όχι μόνο από το Μπέο και τους κολλητούς του αλλά από το ίδιο το ΔΝΤ και τους μηχανισμούς της ΕΕ εξαιτίας των κοινωνικών του αντιστάσεων στη λιτότητα.

Η δίκη, παρά τον εκδικητικό της χαρακτήρα, είναι ταυτόχρονα κι ένας τίτλος τιμής: Η Κίνηση Πολιτών είναι στο σωστό δρόμο, άγγιξε την ουσία του προβλήματος κι ενόχλησε αφάνταστα με τη δράση της.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μια μέρα, η αστική διάκριση των εξουσιών θα αντικατασταθεί από ένα και μόνο εργαζόμενο σώμα (όπως ήταν ο Κώδικας ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ για την αντικατάσταση της αστικής κρατικής εξουσίας στα χωριά από την τοπική λαϊκή αυτοδιοίκηση), που θα νομοθετεί, θα δικάζει και θα εκτελεί, αντικαθιστώντας πλήρως το ανελεύθερο καθεστώς της τυπική δημοκρατίας των αστών, με την πλήρη δημοκρατία των φτωχών πετώντας στα σκουπίδια τους αναχρονιστές της ιστορίας.

Η παρουσία όλων στα Δικαστήρια Βόλου τη Δευτέρα 31/10/16, (9πμ) έχει αυτό το νόημα:

Κύριοι της δημοτικής αρχής, της κυβέρνησης και του κράτους: your time is over!

ΓΧ

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα: http://watervolo.blogspot.gr/

πηγή: https://ergatis.wordpress.com/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License