Ενημερωση απο την προώθηση των SDF

Οι δυνάμεις των SDF προωθούνται στην Επαρχεία του Χαλέπι μετα απο συγκρούσεις με τους απο την Τουρκία υποστηριζόμενους ισλαμιστές. 29 Οκτώβρη 2016 Συρία

Χαλέπι: Μετά απο συγκρούσεις με τους απο την Τουρκία υποστηριζόμενους ισλαμιστές, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατάφεραν νέες νίκες στο Χαλέπι εχθές Παρασκευή.
Οι μαχητές των SDF προωθήθηκαν στις περιοχές που γειτονεύουν στην πόλη Αζαζ στις βόρειες περιοχές της επαρχείας του Χαλέπι και κατέλαβαν τις κωμοπόλεις Gharnata και Tel Madiq.
"Αυτή η εξέληξη ήρθε μετα απο οταν οι δυνάμεις μας χτύπησαν τις θέσεις των απο την Τουρκία υποστηριζόμενων ισλαμιστών κοντα στην Αζαζ" δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF,Ahmed Salman στο ARA News.  "Η ταξιαρχία Sultan Murad και άλλες ισλαμικές σέχτες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν απο τις περιοχές αυτές μετά απο σφοδρούς βομβαρδισμούς".
Υποστηριζόμενοι απο την Τουκία, οι μαχητές της επιχείρησης "Ασπίδα του Εφράτη" υπο την καθοδήγηση  της  ταξιαρχίας Sultan Murad, κατέλαβαν πρόσφατα διάφορες κωμοπόλεις και χωριά στην περιφέρεια της επαρχίας του Χαλεπίου.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους μισθοφόρους να πάρουν και άλλο έδαφος στην Συρία. Δεν έχουν καμία διαφορά απο το ΙΣΙΣ" είπε ο εκπρόσωπος των SDF " Θεωρούμε το ΙΣΙΣ και τους μαχητές που υποστηρίζουν την επιχείρηση "Ασπίδας του Εφράτη" ως τρομοκράτες και είμαστε αποφασησμένοι να τους πολεμίσουμε έως ότου απελευθερώσουμε την περιοχή".

Εθνοτικές εκκαθαρίσεις

Την περασμένη Τετάρτη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία οτι πραγματοποιεί εθνοτικές εκκαθαρήσεις στα βορινά χωρια της επαρχίας του Χαλέπι, και κάλεσαν την διεθνή κοινώτητα να πραγματοποιήσει έρευνα. Οι SDF κατηγόρησαν επίσης την Τουρκία ότι βομβαρδίζοντας τις θέσεις τους προσπαθούν να αποτρέψουν την εκστρατεία ενάντια στο ΙΣΙΣ.
Η απελευθέρωση των  Gharnata και Tel Madiq αποτελεί την τελευταία πράξη της έντασης μεταξύ των απο την Τουρκία υποστηριζόμενων ισλαμικών ομάδων και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετα απο την δήλωση του Ερντογάν οτι θα κινηθούν για να καταλάβουν τις πόλεις της al-Bab και Manbij
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις  κατηγόρησαν την τουρκία και τους φιλικά διατηθέμενους σε αυτή ισλαμιστές οτι αδειάζουν απο κόσμο τα χωριά που καταλαμβάνουν με εξερετική βιαιοτητα." Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της έδειωξαν χιλιάδες κόσμου απο την πόλη Al Rai και τα γύρω χωρια και τους έχουν απαγορεύσει την επιστροφή σε αυτά' δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Shervan Darwish. "Οι τουρκία μας κατηγορεί οτι οι δυνάμεις μας πραγματοποιούν εθνοτικές εκκαθαρήσεις, όμως είναι αυτοί και οι σύμμαχοί τους που πραγματοποιούν εγκληματικές πράξεις". "Στην ιδεολογία τους οι Συριακές ομάδες που υποστηρίζονται απο την Τουρκία είναι αντίγραφα του ΙΣΙΣ. Ολες αυτές οι ομάδες είναι συνδεδεμένες στο Ισλαμιστικό Κίνημα των Ahrar al-Sham και Jabhat al-Nusra στο Idlib,”

http://aranews.net/2016/10/sdf-advance-aleppo-clashes-turkey-backed-rebels/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License