Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Κοινωνική νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και των μεταναστών

Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Κοινωνική νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και των μεταναστών.

post image

Προτάσσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη ως στάση ζωής και επιλογή για να συστρατευθούμε μαζί με τους καταπιεσμένους όλους του κόσμου ενάντια στις υστερίες ρατσιστικού μίσους, στα ακροδεξιά παραληρήματα και τις φασιστικές επιθέσεις που αναπτύσσονται τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο (Ουγγαρία, Τσεχία, Γερμανία κτλ). Η έμπρακτη αλληλεγγύη έρχεται μόνο μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης κόντρα στην “φιλανθρωπία” του κράτους, της εκκλησίας, των δήμων, των ΜΚΟ, των θεσμών κ.α. (που άδραξαν την ευκαιρία για να γεμίσουν τα ταμεία τους) και μέσα από κοινούς αγώνες της εγχώριας εργατικής τάξης με τους μετανάστες-πρόσφυγες. Πιέζοντας είτε να ανοίξουν όλα τα κτίρια που έχουν στην κατοχή τους είτε με την άμεση κατάληψή τους για την αξιοπρεπή στέγαση τους, με την καθιέρωση καθημερινών συλλογικών κουζινών για τη σίτιση τους, για την δωρεάν πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη, με την διεκδίκηση για ίσα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα και την απαίτηση για την παροχή των απαραίτητων εγγράφων για τις τυχόν επικείμενες μετακινήσεις τους. Να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό που αφαιμάσσουν την κοινωνία, λεηλατούν ολόκληρες περιοχές και κοινωνίες με μόνο σκοπό το κέρδος.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

http://askpthk.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License