[Ιωάννινα] Συλ. Γονέων 27ου Δημ. Σχολείου: Καλοδεχούμενα τα Προσφυγόπουλα

Οι γονείς του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Κιάφα), χωρίς να τους το ζητήσει κανένας, ομόφωνα αποφάσισαν να προτείνουν το σχολείο τους για ένταξη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Ακολουθεί η ανακοίνωση τους, από το blog τους.

Οι γονείς του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Κιάφα), χωρίς να τους το ζητήσει κανένας, ομόφωνα αποφάσισαν να προτείνουν το σχολείο τους για ένταξη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Ακολουθεί η ανακοίνωση τους, από το blog τους:

_____________________________________________________________

Πρόταση για Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

 

«Άρθρο 28

1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση και, ιδιαίτερα, για να επιτευχθεί η άσκηση του δικαιώματος αυτού προοδευτικά και στη βάση της ισότητας των ευκαιριών:

α) Καθιστούν τη στοιχειώδη εκπαίδευση υποχρεωτική και δωρεάν για όλους.»

Το απόσπασμα αυτό της Παγκόσμιας Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού που ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989 και έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους το 1990, δεν αφήνει περιθώρια περιστροφών και ολιγωρίας . Θα πρέπει σαν κοινωνία να μεριμνούμε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην γνώση . Για να συμβάλουμε και εμείς στην επίτευξη του σκοπού αυτού, προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας να εντάξει το 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Καλούμε το Σύλλογο Διδασκόντων να πάρει μια αντίστοιχη θέση και την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων να μεριμνήσει για να προωθήσει αντίστοιχο αίτημα για Δομή Γυμνασίου.

Θεωρούμε ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος για τα παιδιά αυτά και θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν στην σχολική κοινότητα, για να συνεχίσουν την μόρφωση και την κοινωνικοποίησή τους. Βάζουμε ως στόχο την 20 Νοεμβρίου που είναι παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού, να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να πάνε σχολείο τα παιδιά που αναγκάζονται να ζουν σε αυτές τις συνθήκες είτε στον καταυλισμό της Κατσικάς , είτε στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΜΑΚ.

Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να έχει πρόσβαση τόσο στην παιδεία όσο και στην υγεία. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρχουν παιδιά που στερούνται την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η συμμετοχή τους στη σχολική κοινότητα να σημάνει ταυτόχρονα και την άνευ όρων πρόσβαση στην υγεία. Τα παιδιά των προσφυγων-μεταναστών , όσο και τα παιδία που ήδη φοιτούν στα σχολεία, θα πρέπει να μπορούν και να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς και την υγειονομική κάλυψή τους.

Η μόρφωση και η αλληλεγγύη είναι τα βασικά μέσα που θα οδηγήσουν τους λαούς σε μια ειρηνική και ανθρώπινη συμβίωση.

Ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

 

πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License