Ιωάννινα Διαδήλωση ενάντια στη λευκή νύχτα

Για να μην γίνει κανόνας η λευκή νύχτα όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να οργανώσουμε από τα κάτω την αντίστασή μας σε όλα τα σχέδια των αφεντικών και του κράτους που αφορούν τη δουλειά και τη ζωή μας. Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία αλλά και οι καταναλωτές, πρέπει να αρνηθούν την Λευκή Νύχτα και όλα της τα παρελκόμενα. Η άρνηση αυτού του εκτρώματος, κι ο αγώνας για την ακύρωσή του είναι υπόθεση όλων μας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 18:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

https://youtu.be/_DcNcw2tSEk

http://eseioanninon.squat.gr/2016/10/17/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b7-%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b1/

 

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 Το Σάββατο  στις 29 Οκτώβρη τα αφεντικά της πόλης (Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Ξενοδόχων, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Σωματείο Καφέ-Μπαρ, Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων) σε συνεργασία με την τοπική εξουσία και τους θεσμικούς κρατικούς φορείς, διοργανώνουν τη γνωστή Λευκή Νύχτα. Προφανώς τα αφεντικά ζήλεψαν από το κέρδος το οποίο έβγαλαν οι όμοιοί τους και θέλουν  να πραγματοποιήσουν την αντίστοιχη μέρα και στα Γιάννενα.

 Η Λευκή Νύχτα είναι μια φιέστα στην οποία τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Στοχεύει ξεκάθαρα στην άντληση περισσότερου κέρδους  περιλουσμένη με πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες καταναλωτικές προτροπές. Η επιβολή απελευθερωμένου ωραρίου το οποίο εφαρμόζεται στις Λευκές Νύχτες εμφανίζεται μαζί με την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Είναι μια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά τα τελευταία χρόνια επιχειρώντας να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευσή των εργαζομένων. Θέλουν εργαζόμενους δίχως ωράρια και δίχως δικαιώματα. Εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα ξεκουράζονται, χωρίς ελεύθερο χρόνο και θα εξαναγκάζονται να ικανοποιούν τις ορέξεις  του αφεντικού τους κάθε ώρα και στιγμή. Η κατάργηση του ωραρίου γίνεται στο όνομα της κρίσης και της ανάπτυξης όπως και όλη η σημερινή εργασιακή βαρβαρότητα(απολύσεις, απλήρωτη εργασία , υπερωρίες, εργοδοτική τρομοκρατία, μαύρη εργασία). Τώρα στο όνομα αυτών προσπαθούν να πραγματοποιήσουν και τη Λευκή Νύχτα παρουσιάζοντάς την σαν μια χρυσή ευκαιρία για να ¨κινηθεί η αγορά¨ ενώ  για τους εργαζόμενους είναι μια ήττα , αφού θα τους  εκμεταλλεύονται  ακόμη και τη νύχτα. Την μέρα εκείνη οι διοργανωτές της φιέστας καλούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα μαγαζιά για να δουν αν τηρείται η εργατική νομοθεσία. Ειρωνεία. Τους εν λόγω μηχανισμούς δεν τους έχουμε δει ούτε την μέρα!

Την ίδια ώρα του τα αφεντικά θα μετράν τα κέρδη τους και κάποιοι άλλοι θα ψωνίζουν, θα υπάρχουν και αυτοί που θα τους πονάν τα πόδια τους από την ορθοστασία για να τους εξυπηρετήσουν. Οι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που συμβαίνει στους εργαζόμενους στο κλάδο του εμπορίου θα το λουστούν από τα αφεντικά τους αύριο μεθαύριο. Αν κάποιος θέλει να μάθει τι σημαίνει νυχτερινή εργασία, ας ρωτήσει τους σερβιτόρους που δουλεύουν σε καθεστώς Λευκής Νύχτας κάθε βράδυ.  Και είναι βέβαιο, όσο συνεχίζουμε να κάνουμε ότι μας υπαγορεύουν τα αφεντικά, μόνο Λευκές Νύχτες θα βλέπουμε και ποτέ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!

Τα αφεντικά βέβαια  και η τοπική εξουσία διατυμπανίζουν ότι η λευκή νύχτα είναι μια εξαίρεση αλλά οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά, πως ό, τι παρέχει κέρδος προσπαθούν να το νομιμοποιήσουνε και να γίνει ο κανόνας όπως συμβαίνει με την κυριακάτικη αργία και τη μαύρη εργασία.

 Ο σημερινός βέβαια διαχειριστής της εξουσίας, η ¨ελπιδοφόρα¨ κυβέρνηση της Αριστεράς. πανηγυρίζει για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων γνωρίζοντας όμως πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στην αγορά εργασίας. Όπως ακριβώς και οι προηγούμενοί τους, κατακρεουργούν τα εργατικά δικαιώματα, θεσμοποιούν την επισφαλή εργασία και ξεχειλώνουν όσο θέλουν το ωράριο. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις  στην οποία το ωράριο θα διαμορφώνεται από το αφεντικό όπως και όλοι οι όροι εργασίας του. Η Λευκή Νύχτα είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της υπονόμευσης της εργατικής μας δύναμης.

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η Λευκή Νύχτα αρχικά ήταν μια πρόταση της ένωσης ξενοδόχων, οι οποίοι παρουσιάζονται ότι νοιάζονται για την πόλη μας και ότι θέλουν να την αναβαθμίσουν. Η αλήθεια είναι πως γνωρίζουν ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα έχουν πληρότητα δωματίων που θα αγγίζει το 100%. Μετατρέπουν ουσιαστικά ολόκληρη την πόλη, με τα πολιτιστικά δρώμενα και τα ανοιχτά μαγαζιά, σε ένα προϊόν για την ικανοποίηση των πελατών τους.

Αναρωτιόμαστε, όλα αυτά τα κονδύλια δεν θα μπορούσαν να διατεθούν για  καλύψουν έστω και για λίγο, ανάγκες αστέγων ή των εκατοντάδων μεταναστών  που στριμώχνονται στην Κατσικά; 

Για να μην γίνει κανόνας η λευκή νύχτα όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να οργανώσουμε από τα κάτω την αντίστασή μας σε όλα τα σχέδια των αφεντικών και του κράτους που αφορούν τη δουλειά και τη ζωή μας. Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία αλλά και οι καταναλωτές, πρέπει να αρνηθούν την Λευκή Νύχτα και όλα της τα παρελκόμενα. Η άρνηση αυτού του εκτρώματος, κι ο αγώνας για την ακύρωσή του είναι υπόθεση όλων μας.

 

ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 12:00 Μ.Αγγέλου & Χ.Τρικούπη

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 18:00   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License