Απελευθερωμένες οι γυναίκες της Manbij εντάσονται στις ένοπλες δυνάμεις για να προστατεύσουν την πόλη τους

Η Zainab Ali,η πρώτη Άραβη γυναίκα που εντάσετε στις δυνάμεις των Asayish στην Manbij της Συρίας μετά την απελευθέρωσή της από το ISIS. απο το http://aranews.net/2016/10/liberated-isis-suppression-women-manbij-join-armed-forces-protect-city/

Manbij Συρίας - Η Zainab Ali είναι η πρώτη  γυναίκα αραβικής καταγωγής που εντάσετε στις  δυνάμεις ασφαλείας των Asayish στην πόλη Manbij , στη βόρεια Συρία. Το άνευ προηγουμένου βήμα θεωρείται μια επανάσταση για τις συντηρητικές παραδόσεις σε αυτην την περιοχή,  παραδόσεις που έχουν θεωρηθεί ως παραβίαση των ελευθεριών των γυναικών από τον περιορισμό  τους σε εσωτερικούς χώρους.

Η Zainab λέει εντάχθηκε στις δυνάμεις των  Asayish  για να πολεμήσει για την ελευθερία των Αράβων γυναικών στη συντηρητική κοινωνία της Manbij.
«Είμαι περήφανη που εντάχθηκα  στις δυνάμεις των Asayish, ειδικά μετά από την πολύ καταστολή που δέχθηκα στην προσωπική μου ζωή. Το να αποτελώ  μέρος αυτών των δυνάμεων θα μου δώσει την ευκαιρία να προστατεύσω άλλες γυναίκες στην κοινωνία μου και να αγωνιστώ για τα δικαιώματά τους ", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ARA . "Πριν από την απελευθέρωση της Manbij, οι γυναίκες ήταν εξαιρετικά καταπιεσμένες. Ωστόσο, τώρα τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν προτεραιότητα για την τοπική διοίκηση. "
Περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής η στην νεοϊδρυθείσα Asayish στην Manbij. Η Asayish ξεκίνησε για πρώτη φορά από την κουρδική Αυτοδιοίκηση στη βόρεια Συρία και αποτελεί την δύναμη προστασίας στις πόλεις.
Ο αριθμός των γυναικών που εντάσονται  αυξάνεται, καθώς οι αραβες γυναίκες στην  Manbij έχουν τις Κουρδες γυναίκες μαχητές της Rojava ως σύμβολο.
"Τώρα έχουμε περισσότερη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό ήταν το κύριο αίτημά μας », η Fatima Khalaf, μέλος της Τροχαίας της Manbij, λέει.
Οι γυναίκες που αποτελούν μέρος των  Asayish  εκτελούν διάφορες εργασίες σε διάφορες θέσεις, όπως η διεξαγωγή ερευνών, την εποπτεία του έργου της αστυνομίας και την εξάρθρωση των εκρηκτικών που έχουν απομείνει από το ISIS.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ISIS είχε τον έλεγχο της πόλης, η Τζιχαντιστική  ομάδα υμπεριφέρονταν στις γυναίκες με ένα  εξευτελιστικό και βάναυσο τρόπο. Αυτό έχει οδηγήσει δεκάδες γυναίκες να συμμετέχουν στη λειτουργία της πόλης μετά την απελευθέρωσή της από την  Κουρδο-Αραβική συμμαχία των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) τον Αύγουστο. Οι γυναίκες είναι πλέον υπεύθυνες για την προστασία της πόλης και τη διαχείριση των ανθρώπινων υποθέσεων  δίπλα δίπλα  με τους άνδρες.
"Υπο το  ISIS, οι γυναίκες στην Manbij έχουμε υποστεί πολλά. Δεν είχαμε βασικά δικαιώματα. Οι γυναίκες έπρεπε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία », λέει η Fatima . "Αισθάνομαι τον εαυτό μου ελεύθερη από όλους  τους παραδοσιακούς περιορισμούς τώρα."

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License