Καινούριοι φασίστες στο προσκήνιο;

Σύντροφοι σήμερα περνώντας από την πλατεία Συντάγματος παρατήρησα κάτι πολύ ανησυχητικό. Η πλατεία είχε γεμίσει με τρικάκια που αρχικά μου φάνηκαν αριστερά γιατί έλεγαν ενάντια στις τράπεζες και την ευρωπαϊκή ένωση αλλά στη μία όψη είχε μια ελληνική σημαία και κάτι δήθεν αρχαιοελληνικά συνθήματα (Απέλλα Ελλάς). Οι φασίστες φαίνεται πως βλέποντας την απαξία της κοινωνίας στο πρόσωπό τους τώρα προσπαθούν να καπηλευτούν την επαναστατική φρασεολογία για να παραπλανήσουν τον λαό. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για πολύ ανησυχητικό φαινόμενο, να μπορούν μέρα μεσημέρι να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας ανενόχλητοι και να διασπείρουν το δηλητήριό τους με τέτοιον τρόπο.

Σύντροφοι σήμερα περνώντας από την πλατεία Συντάγματος παρατήρησα κάτι πολύ ανησυχητικό. Η πλατεία είχε γεμίσει με τρικάκια που αρχικά μου φάνηκαν αριστερά γιατί έλεγαν ενάντια στις τράπεζες και την ευρωπαϊκή ένωση αλλά στη μία όψη είχε μια ελληνική σημαία και κάτι δήθεν αρχαιοελληνικά συνθήματα (Απέλλα Ελλάς). Οι φασίστες φαίνεται πως βλέποντας την απαξία της κοινωνίας στο πρόσωπό τους τώρα προσπαθούν να καπηλευτούν την επαναστατική φρασεολογία για να παραπλανήσουν τον λαό. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για πολύ ανησυχητικό φαινόμενο, να μπορούν μέρα μεσημέρι να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας ανενόχλητοι και να διασπείρουν το δηλητήριό τους με τέτοιον τρόπο.

από suv-tagma 10/10/2016 1:12 πμ.


Λίγο μπερδεμένα μας τα λες, αλλά δεν θέλω να προδικάσω ότι δεν είναι κάποιοι φασίστες γιατί δεν τους ξέρω και δεν τους έχω ξανακούσει. Τι από αυτά που παρατήρησες τους εντάσσει σε φασίστες, το "ενάντια στις τράπεζες", η ελληνική σημαία, ή τα αρχαία ελληνικά; Και ποια είναι η επαναστατική φρασεολογία, η εναντίωση στις τράπεζες; Δηλαδή το ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός χωρίς τράπεζες; Τρικάκια φτιάχνει ο κάθε μουρλαμένος και τα πετάει, αλλά μην αρχίζουμε και κυνηγάμε κάτι τύπους που φοράνε πλακάτ "Μετανοείτε, έρχεται το τέλος" σαν χριστιανοφασίστες. Η Απέλλα ήταν η συνέλευση των πολιτών στην αρχαία Σπάρτη, μήπως έχει σχέση με αυτό το ρεμάλι τον Σόρρα και την ηλιθίων-συνέλευση (ΜΚΟ - Α.Ε.) ; Λέω να βάλω πλακάτ "Το Τέλος" και να κυνηγάω από πίσω τον τύπο που λέει "Μετανοείτε" ... κυνηγητό στην Ερμού με ράσα και κελεμπίες.

από @ 10/10/2016 6:40 πμ.


Βλέπω όλη αυτή τη λύσα για τον Σόρρα. Σε τι διαφέρουν όσα λέει ο Σόρρας από κείνα που λένε οι ΑΝΕΛ; Γιατί κανένας δε πάει να κάνει τα ίδια σπάσιμο γραφείων πεσίματα κα στους ΑΝΕΛ;

από @ 10/10/2016 10:35 πμ.


Ρωτάς:

Βλέπω όλη αυτή τη λύσα για τον Σόρρα. Σε τι διαφέρουν όσα λέει ο Σόρρας από κείνα που λένε οι ΑΝΕΛ; Γιατί κανένας δε πάει να κάνει τα ίδια σπάσιμο γραφείων πεσίματα κα στους ΑΝΕΛ;

Απαντάω:

Η κίνηση του Σώρρα είναι ένα μείγμα έντονου αντισημιτισμού, φασισμού, και ακροδεξιάς πολιτικής γραμμής.

---Αντισημιτισμού γιατί ουσιαστικά στοχοποιεί του Εβραίους ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλου του πλανήτη. Δεν μιλάει ούτε καν για πλούσιους Εβραίους ή την πολιτική του κράτους του Ισραήλ, στοχοποιεί όλο τον εβραϊκό λαό, όπου γης.

----Φασισμού, γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει αλλά και να εκμεταλλευτεί συνθήκες κοινωνικού φασισμού. Προσπαθεί να μαζέψει ανθρώπους από τους μικροαστούς, τους χρεωμένους, τους άνεργους, με ενοποιητική βάση ότι είναι Έλληνες δηλαδή ο <περιούσιος> λαός.

----Ακροδεξιά διότι απευθύνεται στις ένοπλές δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, εθνική στρατηγική, βαθύ κράτος, εξοπλισμοί, μυστικές υπηρεσίες, πόλεμος.

Το κόμμα του Καμμένου μπορείς να το πεις ότι κινείται κοντά στην ακροδεξιά, αλλά δεν είναι φασιστικό(με την έννοια του κοινωνικού φασισμού, ταγμάτων εφόδου) ούτε αντισημιτικό, είναι ένα κοντά στην ακροδεξιά αστικό κόμμα.

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι που προσεγγίζονται από την κίνηση Σώρα είναι λουμπενοποιημένοι μικροαστοί, χρεωκοπημένοι, άνεργοι, θέλει προσοχή διότι δεν είναι συνειδητοί νεοναζί, δεν χρησιμοποιούν προς το παρόν τάγματα εφόδου, η κίνηση Σώρρα θα παίξει πολύ με το ρεύμα του κοινωνικού φασισμού, καθώς και το χαρτί του αντισημιτισμού που η Χρυσή Αυγή το έχει λίγο  στην εφεδρεία της.

Η κίνηση Σώρρα νομίζω δεν θα λειτουργήσει όπως η Χρυσή Αυγή με τραμπουκισμούς, τάγματα εφόδου, θα κοιτάξει να διοχετεύσει το δηλητήριο μέσω εκδηλώσεων, δήθεν ντοκουμέντων, πλύση εγκεφάλου, εκμετάλλευση της ανεργίας ,της υπερχρέωσης.

Και φυσικά αποσκοπούν σε χρήματα από μυστικές υπηρεσίες, αεριτζήδες καπιταλιστές που τζογάρουν στην πορεία της οικονομίας, ενδεχομένως (αν όχι σίγουρα) να τους έχουν προσεγγίσει και καπιταλιστές από το λεγόμενο λόμπι της δραχμής που ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ διότι έχουν όλα τα χρήματα σε οφσορ εταιρείες και τράπεζες του εξωτερικού και θέλουν μία εξέλιξη όπου η Ελλάδα θα πάει καπιταλιστικά σε εθνικό νόμισμα ώστε να αγοράσουν τα πάντα τζάμπα, και να έχουν εργάτες με μισθούς 80 ευρώ μηνιαίως.

 

 

από @εκ δεξιών 10/10/2016 4:58 μμ.


Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση ΑΝΕΛ-Σώρρα. Μπορεί όντως ο Καμμένος να μην έχει αντισημητικό λόγο όπως ο Σώρρας, το κοινό που απυθύνονται όμως είναι το ίδιο. Ο Καμμένος πολιτεύθηκε με εξωφρενικούς ισχυρισμούς και θεωρίες συνομωσίας. Το ίδιο και Σωρρας. Ο Σώρρας είναι μια πιο ακραία και γκροτέσκα εκδοχή του Καμμένου. 

από Suv-tagma 10/10/2016 8:12 μμ.


Ο Σώρρας πολιτεύθηκε ή είναι συνιδρυτής των ΜΚΟ κάθε δήμου που λέει ότι θα διαδεχθεί το πολιτικό σύστημα; Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στήνει εκδηλώσεις σε δήμους σε όλη την Ελλάδα και προτείνει σε αυτούς που αποδέχονται την πλατφόρμα να ιδρύσουν την ελλ.συνέλευσις σαν ΜΚΟ του δήμου, και συνολικά αυτό το σύστημα θα διαδεχθεί το ξεπεσμένο σύστημα δημοκρατίας. Ο συντονιστής και αυτός που τα αρπάζει απ'τους ηλίθιους για να στήσει κάθε ΜΚΟ (ας φανταστούμε κάποιες εκατοντάδες x κάποια χιλιαρικάκια στον Σώρρα για να αντιγράψει και να καταθέσει στο τοπικό δικαστήριο είναι μια καλή μπίζνα και υπάρχουν κι άλλες εισφορές) φαντάζομαι θα είναι ο φίρερ τους, Αν αυτό λέγεται πολίτευση και όχι απάτη δεν ξέρω. Για να γίνει αυτή η πλατφόρμα των ΜΚΟ καθεστώς και να διοικεί πρέπει να αναιρέσουν το σύνταγμα. Αν αναιρέσουν το σύνταγμα τότε πως θα υπάρχουν ΜΚΟ και ποιός θα την διακρίνει απ'την δική μου επαναστατική ΜΚΟ που θα τσακίσει τα φασιστοειδή; Εκτόνωση ηλιθίων από το ναζιστικό κόμμα στην ναζιστική κομπίνα του δικηγόρου είναι. Το λυπηρό είναι ότι η κοινωνία είναι γεμάτη ηλίθιους πια. Το ότι 10 κρυφοφασίστες κλείδωσαν ένα δημόσιο σχολείο και άλλοι γονείς δεν μίλησαν και αυτό τα κανάλια το προάγουν σαν "τρόπο", δηλαδή κλειδώστε κι εσείς δεν τρέχει μία, είναι επίσης ανησυχητικό. SKOTTY, πάρε μας επάνω, ο πλανήτης δεν σώνεται.

 

Καιρός να δούμε τον φασισμό με ευρύτερη σύγχρονη σκοπιά, γιατί τον φασισμό των λούμπεν μπράβων που σφάζουν είναι απλό (πολιτικά) να το αντιμετωπίσεις. Τον εξευγενισμένο φασισμό σαν πολιτικό ρεύμα και επιρροή συνειδήσεων δεν τον παλεύεις με τα γνωστά εργαλεία, χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση, ενημέρωση, κινητοποίηση άλλου είδους.

από @νικ 10/10/2016 10:09 μμ.


Οι φασιστες παιζουν βρωμικο ρολο,αυτο ειναι γνωστο..χρονια τωρα.Στο φετινο gay pride που εγινε στην Αθηνα,η Κλαυθμωνος δυο ωρες πριν τη συγκεντρωση ηταν γεματη με τρικακια που απο τη μια οψη ειχαν εμετικα συνθηματα κατα της ΛΟΑΤ κοινοτητας και απ'την αλλη ειχαν το πασιγνωστο σημα του Antifa action με τις δυο κολλητες σημαιες (μια μαυρη,μια κοκκινη),μονο που αντι για κοκκινη και μαυρη,ηταν γαλαζια και μαυρη..Αφου ενας πιτσιρικας σηκωσε ενα τρικακι απο το πεζοδρομιο νομιζωντας οτι ειναι Antifa αλλα μολις καταλαβε περι τινος προκειται το πεταξε..

Ειναι ξεκαθαρη η προσπαθεια να οικειοποιηθουν τα σηματα,συμβολα και συνθηματα της ακρας αριστερας και του αναρχικου χωρου,για να μπουν στο τρυπακι τους νεολαιοι κλπ Εδω οι Χρυσαυγιτες οταν βαλαν την ηγετικη τους ομαδα φυλακη,εβγαλαν αφισες "Λευτερια στους Πολιτικους Κρατουμενους".Και οι ΑΜΕ του Περιανδρου εχουν stencil με μορφες κουκουλοφορων που κρατανε μαυρες/μπλε σημαιες.

από @αντιψεκασμένος 11/10/2016 5:13 πμ.


Τα ίδια σκατά και χειρότερα είναι οι ΑΝΕΛ, αλλά επειδή είναι κυβέρνηση και θα πλακώσουν οι μπάτσοι και θα πέσει ξύλο κανένας δε τολμάει να κάνει τα ίδια. Όι ψεκασμένοι τα ίδια ακριβώς λένε στους ψηφοφόρους και δε τρέχει τίποτα. Άντε μόνο τα γερόντια του Μρ Σώρας μας πείραξαν.


Μην συγκρίνεις Σώρρα με Καμένο. Ο Καμένος ήταν από μικρός στην ΟΝΝΕΔ, δεκαετίες βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, νομίζω πρώτη φορά βγήκε το 1993, είναι γέννημα θρέμμα της επίσημης αστικής πολιτικής, στις θεωρίες συνωμοσίας το έριξε τελευταία μετά την κρίση.

Ο Σώρρας δεν παίζει στην επίσημη αστική πολιτική, ακολουθεί πιο δήθεν από τα κάτω τακτική, προσεταιρίζεται τον από τα κάτω κοινωνικό φασισμό.

Πρέπει να υπάρχει μαύρο κεφάλαιο που λιμνάζει ως πηγή χρηματοδότησής του, που ψάχνει για τοποθετήσεις. Επειδή η πιο επικερδής τοποθέτηση είναι πάνω στα χρέη των χωρών, στο τζογάρισμα για την πορεία της οικονομίας, εκεί βρίσκονται οι χρηματοδότες του, στο κεφάλαιο που λιμνάζει, και στις παρασιτικές μορφές οικονομίας.

Είναι ίσως η πιο αντισημιτική κίνηση που υπάρχει που δεν παρουσιάζονται ως νεοναζί, και οι πιο εισοδιστές σε χρεωκοπημένους μικροαστούς, λούμπεν άνεργους, ακροδεξιούς μικροεπιχειρηματίες.

Δεν μπορώ να υπολογίσω πότε θα υπάρξουν αποκαλύψεις για το ρόλο της κίνησης Σώρρα, το κράτος και κάποιοι δημοσιογράφοι πρέπει όπως και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής να έχουν πολλά στοιχεία, το θέμα είναι τι διασυνδέσεις υπάρχουν και πότε θα βγουν και για τον Σώρρα κάποια πράγματα στη δημοσιότητα και ποιοι επιχειρηματίες και λόμπι είναι από πίσω.

από @ 12-10 12/10/2016 1:11 πμ.


Είναι γνωστή η τακτική των φασιστών να καπηλεύονται ιδεολογίες. Το τελευταίο trend της κενής ιδεολογίας τους είναι να το παίζουν αντικοινοβουλέυτικοί..Τρώνε τα λυσσακά τους στο alfavita και αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό που ,σε συνδυασμό με ρατσιστικές ιδεολογίες περί ισλαμοποίησης, μου προκαλούν εμετό.Καλά, για την άμεση Δημοκρατία και τα δημοψηφίσματα το γνωρίζαμε αλλά αυτό είναι άνω ποταμών...

από περιπτώσεις 12/10/2016 6:26 πμ.


Ο Καμένος έχει κάνει θεωρίες συνωμοσίας χρόνια πριν, δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Ψάξε να δεις τι έχει πει στο παρελθόν. Ο Σώρας τώρα ψάχνεται με βλακείες ο Καμένος ήταν πάντα μέσα σ όλα

από @ 12/10/2016 5:05 μμ.


Μπορείς να πει τι παίζει στο alfavita και που γράφονται αυτά κι από ποιούς

από @12-10 12/10/2016 9:25 μμ.


Αναφέρομαι σε σχόλια σε ένα άρθρο για το περίφημο λουκέτο που έβαλαν οι γονείς στο σχολείο στη Μυτιλήνη...Απόψεις του στυλ: φασίστες κοινοβουλευτικοί που κάνουν ότι θέλουν και πρέπει να γίνει δημοψήφισμα λέει για το βάρος των προσφύγων που μπορούμε να αντέξουμε στα σχολεία.Δηλαδή από τη μία έκραζε το σύστημα του φασιστο-κοινοβουλευτισμού (το επαναλάμβανε σε κάθε του πρόταση) και από την άλλη είχε χρυσαυγίτικες απόψεις (ότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας)..Αλλά δεν ήταν ΧΑ υποτίθεται....Δηλαδή επικίνδυνα πράγματα.Έβγαινε το συμπέρασμα, για ηλίθια μυαλά φυσικά, ότι τα εθνικιστικά-πατριωτικά-φασιστικά ιδεώδη απορρίπτουν τον κοινοβουλευτισμό (αλήτες πολιτικοί και τα γνωστά που λένε αλλά μια χαρά είναι στο κοινοβούλιο οι ίδιοι)Κοινώς έχουν ξαμολήσει τα πλυντηριάκια τους και τους ξεπλένουν... Από τις πολλές επαναλήψεις που έκανε στον όρο φασιστο-κοινοβουλευτικοί (γενίτσαροι ενίοτε) έβγαινε ανάγλυφα μια καλά δασκαλεμένη φασιστική προπαγάνδα με μανδύα πατριωτικό-επαναστατικό..Ένα ξέρασμα σας λέω..Και δεν ήταν ένας ήταν κι άλλος...Και γενικά είναι διάφοροι με παρόμοιες απόψεις που αλληλυποστηρίζονται εκεί μέσα

από @ 13/10/2016 2:09 πμ.


http://hellenicns.gr/  μετά απο μιά σχετική έρευνα αυτοί φαίνεται να είναι οι καινούριοι δραστήριοι φασίστες που αναφέρθηκε το πρώτο πόστ.

από @ edit 20/10/2016 10:57 πμ.


Τι εννοείτε όταν λέτε "κοινωνικό φασισμό"; Ψάχνω στο διαδύκτιο να βρω να διαβάσω σχετικά με αυτό αλλά δε βρίσκω τίποτα. 

από @ 20/10/2016 11:43 πμ.


Κάτι σαν σταλινικός κομμουνισμός σε μια χώρα φαντάσου.


Μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, αναλύοντας το φαινόμενο της εκλογικής έ-κρηξης των νεοναζί («Κόντρα», αρ. φύλλου 686, 12.5. 12), γράφαμε ότι το φαινόμενο είναι πολύ πιο σύνθετο από την απλή προσέγγιση ότι το 7% είναι νεοναζί ή ότι πρόκειται για ψήφους θυμού και διαμαρτυρίας, που ρίχτηκαν περίπου στο χαβαλέ. Σημειώναμε μια σειρά λόγους που φουσκώνουν τη νεοναζιστική εκλογική δύναμη.
Αναφερθήκαμε στο φούντωμα της ρατσιστικής και εθνικιστικής ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Στην επίσημη αστική πολιτική που έχει ψηλά στην ατζέντα της θέματα με τα οποία κάνουν παιχνίδι οι νεοναζί και κυρίως το μεταναστευτικό. Στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί την τελευταία διετία, με την κυριαρχία των κραυγών, τις κρεμάλες και την απαίτηση για «τιμωρία των ενόχων» (μεταξύ των οποίων δεν βρίσκονταν οι καπιταλιστές, αλλά μόνο αστοί πολιτικοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία), χωρίς ούτε μια στοιχειώδη ανάλυση σε βάθος, που ταιριάζει γάντι και με το σλόγκαν των νεοναζί «να ξεβρωμίσει ο τόπος», σύνθημα που τους επέτρεψε να συνυπάρξουν καμουφλαρισμένοι με τους υπόλοιπους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες. Στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ και οι κατευθυνόμενες εταιρίες δημοσκοπήσεων έβαλαν τη νεοναζιστική συμμορία στη βεντάλια των κομμάτων που «μετρούσαν», δίνοντάς της παραπέρα αέρα και απενοχοποιώντας το ναζιστικό μόρφωμα.

Κυρίως, όμως, σημειώναμε έναν παράγοντα ο οποίος έμεινε εκτός της προβληματικής που αναπτύχθηκε μετά το «επεισόδιο Κασιδιάρη». Γράφαμε: «Πέμπτο και κυριότερο, είναι η ίδια η κρίση του καπιταλισμού και κυρίως η καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων, που συντείνει στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Σημαντικό μέρος αυτών των στρωμάτων χαρακτηρίζονταν από λούμπεν συμπεριφορές και κατά την περίοδο της ακμής τους. Διαμόρφωναν ένα μοντέλο "ελληναράδων", με προκλητική καταναλωτική συμπεριφορά, αμοραλιστών, με μοναδικό τους δόγμα "η πάρτη μας". Πολιτικά ήταν πάντοτε με την εκάστοτε εξουσία, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν την "πάρτη τους". Τώρα, με την καταστροφή να τα απειλεί ή να έχει ήδη γίνει πράξη, αυτά τα στρώματα είναι έτοιμα να πάνε στο φασισμό, έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό πολιτικό σύστημα, το οποίο μέχρι πρότινος προσκυνούσαν».
Το γεγονός ότι οι νεοναζί διατήρησαν και τις ψήφους τους (έχασαν κάτι παραπάνω από 15.000) και τα ποσοστά τους και στις εκλογές της 17ης Ιούνη επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση. Το «επεισόδιο Κασιδιάρη» δεν επηρέασε καθόλου αυτούς που ψήφισαν τους νεοναζί. Αν πιστέψουμε τα exit polls, έχασαν ένα ποσοστό προς τη ΝΔ και κέρδισαν από το ΛΑΟΣ και άλλες κατευθύνσεις. Επειδή, όμως, τα exit polls είναι γενικά αναξιόπιστα, ας μείνουμε στο τελικό αποτέλεσμα που είναι αυτό που έχει σημασία.

Γιατί το «επεισόδιο Κασιδιάρη» δεν έκανε ζημιά στους νεοναζί; Γιατί τα αστικά κόμματα και τα αστικά ΜΜΕ το χειρίστηκαν ως παρασπονδία στο πλαίσιο του πολιτικού σαβουάρ βιβρ, του έδωσαν ηθικολογική διάσταση και όχι πολιτική διάσταση, φτάνοντας στις ρίζες του ναζιστικού φαινόμενου. Γιατί την ίδια ώρα που έβριζαν τους νεοναζί ελέω Κασιδιάρη, συνέχιζαν να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους τα θέματα της μετανάστευσης και της α-σφάλειας, που αποτελούν τα αγαπημένα θέματα των νεοναζί. Οταν όλοι οι ηγέτες των αστικών κομμάτων περνούσαν από τη ΓΑΔΑ και έδιναν τα διαπιστευτήριά τους στη μπατσαρία, δημιουργούσαν ένα περιβάλλον πολιτικής νομιμοποίησης των νεοναζί. Σε κοινωνικά εξαθλιωμένους νέους που η μόνη συλλογικότητα που έχουν γνωρίσει είναι αυτή της «θύρας» των οργανωμένων οπαδών και που «τρέφονται» με τις καταδρομικές επιχειρήσεις κατά των οπαδών των αντίπαλων ομάδων, σε «ελληναράδες» με   λούμπεν συμπεριφορές, σε κατεστραμμένους μικροαστούς που έχουν χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους και νομίζουν ότι γι’ αυτό φταίνε «τα λαμόγια οι πολιτικοί», η τραμπούκικη συμπεριφορά του Κασιδιάρη δεν προξένησε καμιά εντύπωση, όταν δεν προξένησε ικανοποίηση. Ετσι, οι νεοναζί πέρασαν αλώβητοι από τη δεύτερη εκλογική μάχη.

Με το παραλήρημα του φύρερ το βράδυ των εκλογών δεν έχει σημασία ν’ ασχοληθούμε. Κάθε νοήμων άνθρωπος ανατρίχιαζε που το άκουγε. Δεν νομίζουμε, όμως, ότι ανατρίχιασαν εκείνοι που τον ψήφισαν, γιατί στην πλειοψηφία τους δεν σκέπτονται καν. Είναι πλημμυρισμένοι από ένα μίσος τυφλό, που κατευθύνεται στους πιο αδύναμους της κοινωνίας, στους μετανάστες. Οσο το κυρίαρχο πολιτικό κλίμα θα τους ευνοεί, θα κάνουν νυχτερινές επιθέσεις λιντσάροντας μετανάστες όπου τους πετύχουν ξεμοναχιασμένους. Και οι μπάτσοι θα εξακολουθήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια.

Πολλοί θεωρούν μερικά πράγματα «κοινότυπα», ό-μως αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες που έχουν επιβεβαιωθεί από την Ιστορία. Το φασιστικό φαινόμενο είναι κοινωνικό φαινόμενο και μόνο κοινωνικά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αν δεν ανέβει το ταξικό εργατικό κίνημα, αν δεν αναπτυχθεί μια νέα εργατική συλλογικότητα, δεν αντιμετωπίζεται ο φασισμός. Ολα τα υπόλοιπα, οι αντιφασιστικές δράσεις της μιας ή της άλλης μορφής, είναι μεν απαραίτητα, αλλά δεν πρόκειται να δώσουν λύση. Και βέβαια, αποτελεί παγίδευση η προσφυγή στην αστική δημοκρατία για να χτυπήσει αυτή το φασισμό με τον κρατικό της μηχανισμό. Ο φασισμός αποτελεί έκφραση της αστικής πολιτικής, πολύτιμη σε συνθήκες κρίσης και κοινωνικής αναταραχής.

 

http://www.eksegersi.gr/issue/692/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/17156.%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

από Π 24/10/2016 5:21 μμ.


Τα τρικακια που λες πεταχτηκαν πρωι με μεσημερι μερας με κοσμο στην ερμου μεχρι το συνταγμα απο τους απελλα ελλας και θα δεις αναλυτικοτερα και βιντεακι στη σελιδα των αμε.εγω εκει εμαθα για αυτο

από περίεργος 03/02/2017 1:25 μμ.


Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε οτι χρηματοδότησε με κατι δις δολλάρια τους νσορί της Ν Ζηλανδίας άρα δεν τον κόβω κ πολύ για σοβαρό φασίστα.Μάλλον λαμόγιο νεοέλληνας είναι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License