Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Αργέντιου Παιδικής Στέγης

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν μια δύσκολη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, απαιτώντας παράλληλα δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Η Αργέντιος Παιδική Στέγη, που βρίσκεται στην οδό Κυμαίων στα σύνορα Πετραλώνων και Θησείου, ανήκει στο ίδρυμα “Παιδική Στέγη” και επιβλέπεται απο το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες, ενώ όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν τις απειλές της νεοδιορισμένης, από το υπουργείο, διοίκησης πως θα βάλει “λουκέτο” στους παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα η σύμβαση εργασίας τους πέρασε από το “σφαγείο” του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.), που αποφάσισε μετά από προσφυγή της διοίκησης του ιδρύματος μειώσεις μισθών που φθάνουν ακόμα και το 60%. Κυβέρνηση και διοίκηση καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμη ΜΗ πληρωμή ενώ παράλληλα καλούν τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν 50 ευρώ για μία θέση.

Το 90% των εργαζομένων είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 29 Ιουνίου 2016. Την 1 και 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αργέντιος Παιδική Στέγη διεκδικώντας να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και να ανοίξει η Αργέντιος Παιδική Στέγη, στην οποία η διοίκηση έβαλε τελικά “λουκέτο” αφήνοντας ξεκρέμαστους τους γονείς 72 παιδιών.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν μια δύσκολη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, απαιτώντας παράλληλα δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

http://askpthk.espivblogs.net/

κάθε Κυριακή στις 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License