Ανακοίνωση - καταγγελία της Διαχειριστικής Oμάδας του Athens IndymediaΤο πρωί του Σάββατου 17/9 στο Κερατσίνι, στην αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης του Π.Φύσσα, ο υπεύθυνος της επίθεσης και του τραμπουκισμού συντρόφισσας, η οποία κάλυπτε για κινηματικούς σκοπούς τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην πορεία μνήμης της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2015, προσέγγισε μέλος της διαχειριστικής ομάδας του Athens Indymedia κατηγορώντας το για μεροληπτική διαχείριση των αναρτήσεων και σε μία υποτιθέμενη έκρηξη αγανάκτησης πλησίασε τον σύντροφο σε σημείο σωματικής επαφής, λοιδορώντας τον ως δημοσιογραφίσκο και ρουφιάνο, τραβώντας την προσοχή του παρευρισκόμενου πλήθους.
Αντιδρώντας σε αυτή τη φυσική και ηθική πρόκληση και προσπάθεια σπίλωσης του, ο σύντροφος χειροδίκησε εναντίον εκείνου που του είχε επιτεθεί. Στη συνέχεια, σε ένα ρεσιτάλ θεατρινισμού το εν λόγω άτομο θυματοποίησε τον εαυτό του κραυγάζοντας «με χτύπησες, με χτύπησες!», πράγμα που σε συνδυασμό με τις προηγούμενες κατηγορίες περί ρουφιάνου πυροδότησε τα βίαια αντανακλαστικά κάποιων από τους παρευρισκομένους που επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα εναντίον του συντρόφου.
Η προσπάθεια λιντσαρίσματος του συντρόφου αποσοβήθηκε χάρη στην παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων.
Η διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia, θεωρώντας ότι η αυτή η προβοκατόρικη επίθεση δεν αφορά προσωπικά τον σύντροφο που τη δέχθηκε αλλά την ίδια τη συλλογική κινηματική δομή του Athens Indymedia και το σύνολο της διαχειριστικής ομάδας, δηλώνουμε και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία τέτοιου τύπου πρακτική, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συντρόφων και να θέσει σε αμφισβήτηση με οποιεσδήποτε υπόνοιες την ηθική υπόστασή τους. Δηλώνουμε ότι δε θα υποκύψουμε σε καμία προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε και με τη φυσική μας παρουσία στους κινηματικούς αγώνες.
Μη θέλοντας να δώσουμε περισσότερο χώρο τροφής και δημοσιότητας στην ανεκδιήγητη και αντισυντροφική στάση του συγκεκριμένου ατόμου και πιστεύοντας ότι αυτή είναι η πλέον ορθή  κινηματική διαδικασία, καλούμε τη συλλογικότητα που συνεργάζεται με αυτό και το φιλοξενεί στις τάξεις της να αναλάβει το βάρος της επίλυσης του προβλήματος των επαναλαμβανόμενων τραμπουκισμών και της συκοφάντησης εκ μέρους αυτού κατά συντρόφων και αγωνιστών του κινήματος. Καλούμε την ίδια να επιλέξει τον τρόπο που θα εξασφαλίσει τη μη συνέχιση και διαιώνιση τέτοιων φαινομένων −αν όχι να προχωρήσει στην πλήρη αποβολή του από αυτή− και εναποθέτουμε στην κρίση, τη δυναμική και την ετοιμότητα του κινήματος να κρίνει την αποτελεσματικότητα των επιλογών και των μεθόδων της.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License