Ο πόλεμος στην Συρία και ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων

Σχολιασμός των τελευταίων γεγονότων στην Συρία.

Η ανακωχή στη Συρία,που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα έληξε.Ο πόλεμος φαίνεται να ξεκινάει με νέα μανία.Και ενώ ο συριακός λαός υποφέρει από τα βάσανα και τις κακουχίες,οι μεγάλες ιμπερεαλιστικές δυνάμεις,συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο,με τις διαμάχες και τις φιλονικίες τους.Προσπαθούν-η καθεμία με τον δικό της τρόπο-να μας πείσουν πως η πολιτική που ακολουθούν είναι ο μόνος ορθός δρόμος προς την εγκαθίδρυση της ειρήνης.Εν τω μεταξύ όμως,ο μόνος σκοπός τους είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των ενεργιακών πηγών της Μ.Ανατολής.Σε αυτό απόσκοπει και η Ρωσία ,που στηρίζει τον τύραννο Άσαντ,αλλά και το ΝΑΤΟϊκό μπλόκο που ξεκίνησε βοηθώντα τους φιλελεύθερους αντάρτες αλλά με την ανεύθυνη πολιτική του,ουσιαστικά εξόπλησε τον ISIS, και δημιούργησε μία νέα κάστα τοπικών εκμεταλευτών που χρησιμοποιούν την θρησκεία και τον επαναστατικό αγώνα των πολιτών της Συρίας,για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.Σε αυτήν την κατάσταση,πρέπει να δέιξουμε αλληλεύη στον ελεύθερο συριακό λαό και να μην παρασυρόμαστε από τα τεχνάσματα των ισχυρών κρατών-είτε δυτικών,είτε ανατολικών.ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΛΑΩΝ.ΑΛΛΗΛεΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License